Νέα

Bafta 2024: Η Έμα Στόουν κέρδισε το βραβείο πρώτου γυναικείου ρόλου για το «Poor Things» του Γιώργου Λάνθιμου

Και στα βραβεία Bafta έλαμψε η ταινία του Έλληνα Γιώργου Λάνθιμου «Poor Things» με πρωταγωνίστρια την «μούσα» του, Έμα Στόουν.

Η Έμα Στόουν, παρέλαβε το φετινό Bafta για τον πρώτο γυναικείο ρόλο για την ταινία «Poor Things» του Γιώργου Λάνθιμου.

Η Στόουν έλαμψε με το ροδακινί φόρεμά της στο κόκκινο χαλί – ΦΩΤΟ REUTERS

Η ταινία «Oppenheimer» απέσπασε το βραβείο καλύτερης ταινίας στην φετινή τελετή απονομής των κινηματογραφικών βραβείων BAFTA. Η ταινία απέσπασε συνολικά επτά βραβεία.

Ο σκηνοθέτης της ταινίας, Κρίστοφερ Νόλαν κέρδισε το βραβείο καλύτερης σκηνοθεσίας μετά από μια μακρά αναμονή διάκρισης του σκηνοθέτη έπειτα από πολλές εμπορικές επιτυχίες ταινιών όπως το «Inception» και το «The Dark Knight».

Μεγάλο φαβορί των βρετανικών βραβείων κινηματογράφου, ο βρετανικής καταγωγής σκηνοθέτης κέρδισε τους Τζόναθαν Γκλέιζερ σκηνοθέτης της ταινίας «The Zone of Interest», Τζάστιν Τριετ «Anatomy of a Fall», Αλεξάντερ Πέιν «Winter Break», Μπράντλεϊ Κούπερ ( «Maestro») και Άντριου Χέιγκ («Without Ever Knowing Us»).

Παράλληλα ο Ιρλανδός ηθοποιός Κίλιαν Μέρφι πρωταγωνιστής της ταινίας «Oppenheimer» που υποδύεται τον Αμερικανό θεωρητικό φυσικό, κέρδισε το βραβείο Bafta στην κατηγορία καλύτερου ηθοποιού για την ερμηνεία του στην ταινία.

Επόμενος σταθμός για το «Poor Things» του Γιώργου Λάνθιμου, είναι τα βραβεία Όσκαρ, τον Μάρτιο…

newsit.gr

 

Show More

Related Articles

Back to top button
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com