Νέα

Πέθανε ο τραγουδιστής και τραγουδοποιός Ανδρέας Τσουκαλάς σε ηλικία 60 ετών

Πέθανε σε ηλικία 60 ετών ο τραγουδιστής και τραγουδοποιός Ανδρέας Τσουκαλάς, με τον θάνατό του να προκαλεί θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο.

Την είδηση για τον θάνατο του τραγουδιστή και τραγουδοποιού έδωσε στη δημοσιότητα η Φαίη Μάτσου, πρώην μέλος του συγκροτήματος «Ριφιφί», με ανάρτησή της στο Facebook.

O Ανδρέας Τσουκαλάς γνώρισε την επιτυχία κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του ’90 με τραγούδια όπως το «Νόμιζα», τη «Μπαλάντα», το «Στους καιρούς τους πονηρούς», το «Απλά κι αληθινά» και άλλα. Ήταν τότε που είχε κάνει και ζωντανές εμφανίσεις μαζί με τον Κώστα Τουρνά, τον Μιχάλη Ρακιντζή και άλλους.

Το πρώτο του δισκογραφικό συμβόλαιο ήταν με την εταιρεία Lyra το 1992, μέσω της οποίας έβγαλε και τον πρώτο του δίσκο με τίτλο «Στους καιρούς τους πονηρούς», όπως λεγόταν και ένα από τα τραγούδια του. Το 1994 βγήκε το 2ο άλμπουμ του με τίτλο «Μια καινούργια μέρα».

Από το συγκεκριμένο άλμπουμ ξεχώρισαν τα τραγούδια «Συγγνώμη», «Μια καινούρια μέρα», «Παρωπίδες» αλλά και το «Αντίο», η ελληνική διασκευή στο γνωστό τραγούδι «Sealed with a kiss», των Gary Gold και Peter Udell.

Η στροφή στην καριέρα του

Από το 1999 και μετά έκανε μια μικρή στροφή στην καριέρα του και αφοσιώθηκε στις παραγωγές, ιδιαίτερα αυτές των νέων καλλιτεχνών, και στην προώθησή τους.

Το 2000 υπέγραψε συμβόλαιο με τον Όμιλο «Μουσικοεκδοτική» (Μουσικό περιοδικό «Δίφωνο», «Popcorn», «Pop & Rock», «Metal Hammer», μουσικά βραβεία κ.λπ..), αποτέλεσμα του οποίου υπήρξε η σύσταση της δισκογραφικής εταιρείας του Ομίλου (M-Records), της οποίας ανέλαβε την θέση του Υπευθύνου Παραγωγής Ελληνικού Ρεπερτορίου, αναλαμβάνοντας και νέα καθήκοντα όπως την οργάνωση και καλλιτεχνική διεύθυνση συναυλιών.

Μέσα από την M-Records ως Υπεύθυνος Παραγωγής Ελληνικού Ρεπερτορίου και ως υπεύθυνος της επιμέλειας παραγωγής, υπέγραψε το CD «Σαν Άνεμος», που είναι η πρώτη δισκογραφική δουλειά της Χρυσώς Σταματοπούλου, αδελφή της Μαντώ. Το CD περιλαμβάνει δώδεκα τραγούδια και έχει εμφανείς επιρροές της jazz και της ροκ μουσικής. Ορισμένα τραγούδια του album που ξεχωρίζουν από το πρώτο άκουσμα το «Σαν Άνεμος» το οποίο υπογράφει και ως συνθέτης, «Μόνο μια φορά», «Απολυτίκιο Έρωτα» και άλλα.

Ο Ανδρέας Τσουκαλάς είχε αναλάβει την καλλιτεχνική διεύθυνση της «Συναυλίας αγάπης για τα παιδιά», που διοργανώθηκε με πρωτοβουλία του Συλλόγου Ιδιοκτητών Φροντιστηρίων Ξένων Γλωσσών Νομού Αχαΐας και Ζακύνθου (PALSO) και με πολλούς ακόμα χορηγούς. Τα έσοδα της Συναυλίας διατέθηκαν σε τρία Ιδρύματα για παιδιά με ειδικές ανάγκες: Ειδικό Δημοτικό Σχολείο ΠΙΚΠΑ, ΠΙΚΠΑ παράρτημα Πατρών, Κιβωτός Αγάπης. Η συναυλία έγινε στην Πάτρα με αφιλοκερδή συμμετοχή καλλιτεχνών όπως ο Θέμης Αδαμαντίδης, η Κατερίνα Τοπάζη, η Χρυσώ Σταματοπούλου κλπ.

Τα τραγούδια του που έχουν κυκλοφορήσει και σε Βίντεο κλιπ είναι τα «Νόμιζα», «Στους καιρούς τους πονηρούς», «Μπαλάντα», «Μια καινούργια μέρα», «Συγγνώμη».

Show More

Related Articles

Back to top button
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com