Ελλάδα

“Λύγισε” ο Μιχάλης Χατζηγιάννης: “Δεν αντέχω να δίνω 45.000 ευρώ το μήνα”

“Λύγισε” ο Μιχάλης Χατζηγιάννης μετά το τεράστιο πρόστιμο των 4.000.000 ευρώ που του έβαλε η εφορία για τα εμβάσματα ύψους 5.300.000 ευρώ, τα οποία είχε βγάλει στην Κύπρο τη διετία 2010-2011. Βλέποντας τη ζωή του να καταστρέφεται και το χρέος να τον πνίγει ζήτησε την επιείκεια του Διοικητικού Εφετείου της Αθήνας.

Ο γνωστός τραγουδιστής, μάλιστα, σε μια απελπισμένη προσπάθεια να δοθεί λύση, εξομολογείται: “Δεν αντέχω να δίνω 45.000 ευρώ το μήνα”.

Ο αγαπημένος της Ζέτας Μακρυπούλια βρέθηκε την τετάρτη στο Διοικητικό Εφετείο και θέλησε να καταθέσει για την υπόθεση των εμβασμάτων που φέρεται να μετέφερε στην Κύπρο τη διετία 2010-2011, ύψους 5,3 εκατ ευρώ. “Μόνη μου ελπίδα είναι η απόφασή σας. Έχω πληγεί ανεπανόρθωτα με διάφορους τρόπους από αυτήν την υπόθεση. Θέλω μόνο να σας πω ότι σκοπός μου δεν είναι να μην πληρώσω, αλλά να πληρώσω αυτά που μου αναλογούν”, είπε κατά τη συζήτηση του δικαστηρίου, τα μέλη του οποίου δέχθηκαν να ακούσουν τον τραγουδιστή, παρότι δεν προβλέπεται από τη διαδικασία.

“Ο Μιχάλης Χατζηγιάννης έχει εικοσαετή καλλιτεχνική θητεία, εργάζεται από 18 ετών και το διάστημα από το 2000 έως το 2010 έχει καταβάλει φόρους που υπερβαίνουν τα 3,5 εκ. ευρώ” ανέφερε στο δικαστήριο η πληρεξούσιος δικηγόρος του, Ευαγγελία Μάντζιου, επισημαίνοντας ότι ο τραγουδιστής μετέφερε σε δύο λογαριασμούς του το ποσό των 5,3 εκ. ευρώ, τα οποία ήταν φορολογημένα και νόμιμα καθώς και ότι από τον καλλιτέχνη ζουν περισσότερες από 100 οικογένειες.

Μαζί στη δικαστική αίθουσα ήταν ο λογιστής του, ο οποίος προσκόμισε σωρεία αποδεικτικών στοιχείων και παραστατικών, προκειμένου να υποστηρίξει το αίτημα ακύρωσης κατά του προστίμου που του έχει επιβληθεί από τη διοικητική Δικαιοσύνη.Η δικηγόρος του, μάλιστα, αποκάλυψε πως ο εντολέας της έχει υπαχθεί στη ρύθμιση των 100 δόσεων καταβάλλοντας το ποσό των 45.000 ευρώ το μήνα.

Εκκρεμεί δίκη για ξέπλυμα χρήματος

Αξίζει να αναφέρουμε πως τα εμβάσματα των 5.300.000 ευρώ εκτός από υψηλή φορολογία φέρνουν και τον καλλιτέχνη αντιμέτωπο με την κατηγορία για ξέπλυμα χρήματος. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Espresso, βούλευμα – φωτιά του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών της Αθήνας, παραπέμπει τον τραγουδιστή στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, καθώς, σύμφωνα με τη δικαστική κρίση, απέκρυψε τα εισοδήματά του από την εφορία -για να γλιτώσει φόρους- και τα έμπλεξε με νόμιμα χρήματα.

Show More

Related Articles

Back to top button
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com