Αθλητικά

Σάββατο 28 Μαϊου ο ποδηλατικός γύρος της Λάρισας

«Ραντεβού» στον ποδηλατικό γύρο της Λάρισας που διοργανώνεται το Σάββατο 28 Μαϊου με εκκίνηση στις 11 π.μ. από την Κεντρική Πλατεία δίνουν η Αντιδημαρχία Παιδείας και Νεολαίας, η Αντιδημαρχία Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας , το Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας , και ο Ποδηλατικός Αθλητικός Σύλλογος Πηνειός, σε συνεργασία με το Αθλητικό Τμήμα του Δήμου Λαρισαίων,  και την Ακαδημία Ποδηλασίας του Δήμου.

Η συγκεκριμένη διοργάνωση με την επωνυμία  «TOUR DE LARISSA » αντλεί έμπνευση από την γνωστή γαλλική αθλητική διοργάνωση  Tour de France.

Κάλεσμα στους Λαρισαίους για συμμετοχή στον ποδηλατικό γύρο Λάρισας απηύθυναν σήμερα, στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου ο αντιδήμαρχος Παιδείας και Νεολαίας Αλέξης Μπατζανούλης, ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Νίκος Καλτσάς και η διευθύντρια του Γαλλικού Ινστιτούτου Λάρισας Χρύσα Βουλγαράκη.

Μεταξύ άλλων επισημάνθηκε πως «σκοπός της διοργάνωσης είναι  αφενός η ανάδειξη του θεσμού του «Tour de Larissa»  παράλληλα με την ενίσχυση της ποδηλατικής κουλτούρας, η ανάδειξη του ποδηλάτου και  η  προώθηση της ποδηλασίας σε όλες τις ηλικίες . Στόχος των διοργανωτών η  καθιέρωση της συγκεκριμένης δράσης ως θεσμού για την πόλη της Λάρισας.

Η εκκίνηση θα δοθεί στις 11:00 πμ στην Κεντρική Πλατεία Λάρισας  και διαγράφοντας μια  διαδρομή σε όλο το κέντρο της πόλης ( Κύπρου – Βενιζελου -Φιλελλήνων – Μανωλάκη-Καλλιθεας-Αθηνάς-Θετιδος-Κυπρου-Μ.Αλεξάνφρου-Μανδηλαρα – Παπαναστασιου-Κεντρική Πλατεία ) .

Στο σημείο εκκίνησης και άφιξης θα γίνονται οι εγγραφές , η απόδοση των διακριτικών και η απονομή των βεβαιώσεων συμμετοχής

Όλοι οι παραπάνω φορείς επιδιώκουμε να καλλιεργήσουμε και να ενισχύσουμε την ποδηλατική κουλτούρα και συνείδηση των ανθρώπων, ώστε όλοι  μέσα από τον αθλητισμό και τον πολιτισμό, να συσφίγγουν τις σχέσεις τους. Με κάθε ευκαιρία  και πρωτοβουλία εργαζόμαστε προς την εκπαίδευση των πολιτών στην κατεύθυνση της ασφαλούς μετακίνησής τους και στην  προώθηση της κουλτούρας της χρήσης ήπιων μέσων μετακίνησης στην πόλη. Επιδιώκουμε θερμά να προωθήσουμε τα αθλητικά ιδεώδη, τον εθελοντισμό και την περιβαλλοντική συνείδηση.

Τη ίδια μέρα το απόγευμα στις 7.00μμ θα παρουσιαστεί ομιλία από την  Διατροφολόγο Κα Κατσογριδάκη Γεωργία στην αίθουσα του Γαλλικού Ιστιτούτου με τίτλο «Παιδική Διατροφή και Αθλητισμός»

Η συμμετοχή είναι δωρεάν».

Αιτήσεις συμμετοχών και εγγραφές στο Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας

( τηλ 2410287508)

Show More

Related Articles

Back to top button
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com