Πολιτική

Μάξιμος: “Ο πρωθυπουργός κερνά… πίκρα τους αγρότες" Βάζουν χέρι από το πρώτο ευρώ σε επιδοτήσεις

  • Στο πυρ το εξώτερον ο ιδιωτικός τομέας!

«Σε αυτήν την κυβέρνηση χάθηκε και η τσίπα. Όποια τέλος πάντων είχε απομείνει. Γιατί πως να χαρακτηρίσει κανείς τα λόγια του πρωθυπουργού ότι η εθνική σύνταξη των 384 ευρώ εξασφαλίζει γεράματα αξιοπρέπειας;» τόνισε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος μιλώντας στην Ολομέλεια της βουλής για το ασφαλιστικό-φορολογικό νομοσχέδιο.

Ο κ. Χαρακόπουλος εξαπέλυσε σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση καταγγέλλοντάς την ότι εξαπάτησε τους πολίτες ενώ υποστήριξε ότι η λύση του ασφαλιστικού είναι η ανάπτυξη που δημιουργεί η ιδιωτική πρωτοβουλία που διώκεται από τους κυβερνώντες. Ο πρώην αν. υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης είπε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Ως οπαδοί του καρανίκειου δόγματος “η καριέρα είναι χολέρα” αποφασίσατε να ξεκάνετε επιστήμονες, αυτοαπασχολούμενους, επαγγελματίες, αλλά και αγρότες. Και ειδικά οι τελευταίοι, καλή τη πίστη ή θαμπωμένοι από τα παχιά σας λόγια σε μεγάλο ποσοστό σάς ψήφισαν. Και τώρα όχι μόνον τους κτυπάτε αλύπητα, αλλά τους κοροϊδεύετε μπροστά στα μάτια τους:

  • Αυξάνετε στο 20% τις ασφαλιστικές εισφορές επί του φορολογητέου εισοδήματος, μια αύξηση έως και 300% σε σχέση με τις σημερινές τους εισφορές.
  • Αυξάνετε στο 7% τις εισφορές Υγείας επί του φορολογητέου εισοδήματος από 2,5% που ισχύει σήμερα.
  • Και εμφανίζεται ως δέλεαρ την εθνική σύνταξη των 384 ευρώ που θα καταβάλλεται στους συνταξιούχους αγρότες μετά το 2031.
  • Και τέλος εντάσσετε τον ΟΓΑ σε ένα Υπερ-Ταμείο. Παρά τις πρόσφατες δεσμεύσεις του κ. Τσίπρα προς τους εκπροσώπους των Θεσσαλών αγροτών στο Μαξίμου. Τότε που θυμόταν το χαλβά Φαρσάλων και το τσίπουρο Τυρνάβου. Σήμερα, όμως, κερνά… πίκρα τους αγρότες!

Και με νυχτερινή τροπολογία, όπως πια συνηθίζετε, βάζετε χέρι από το πρώτο ευρώ στις αγροτικές επιδοτήσεις. Το όριο των 12.000 ευρώ ισχύει μόνο για τις πράσινες και τις συνδεδεμένες. Αυτό εννοούσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης όταν καμάρωνε ότι μέχρι 12.000 ευρώ δεν φορολογείται καμιά ενίσχυση.

Θα μου πείτε, εδώ είπατε άλλα κι άλλα σε αυτό θα κολλούσατε. Όπως όσα έχετε πει στους στρατιωτικούς και σε όσους υπηρετούν στα Σώματα Ασφαλείας. Και οι οποίοι θα δουν, όπως και οι δικαστικοί, ότι δεν λαμβάνονται υπόψη στον υπολογισμό των συντάξιμων αποδοχών τα ειδικά επιδόματα, και οι συντάξεις τους θα είναι μειωμένες έως 40%.

 

Πως νιώθουν όσοι χόρευαν στο δημοψήφισμα;

Αναλογίζομαι όλους εκείνους τους νέους και τις νέες που σας πίστεψαν, που σας ψήφισαν, που ακόμη χόρεψαν όταν νικήσατε στις εκλογές, ή όταν κάνατε εκείνο το απίστευτο δημοψήφισμα. Και αναρωτιέμαι πώς να νοιώθουν τώρα που αντιλαμβάνονται ότι τους θυσιάζετε για να σας βγουν οι μικροκομματικές σας εξισώσεις; Τσεκουρώνετε κατά 30-35% τις κύριες συντάξεις που ελπίζουν ότι θα πάρουν κάποια στιγμή, και μέχρι 60% τις επικουρικές.

Αλλά και τι να σκέφτονται οι αδύναμες κατηγορίες όπως οι ανάπηροι, που θα δουν τις συντάξεις τους μειωμένες ή όσοι ή όσες παίρνουν συντάξεις χηρείας στις οποίες πέφτει βαρύς πέλεκυς. Και τι θα πουν οι χαμηλοσυνταξιούχοι για τους οποίους κόβεται το ΕΚΑΣ ήδη από το τρέχον έτος.

Αυτά είναι τα έργα και οι ημέρες της πρώτης φοράς Αριστερά, των κοινωνικά ευαίσθητων, που ως αντιπολίτευση με περισσή ευκολία κατακεραύνωναν κάθε πολιτικό αντίπαλο ως ανάλγητο, ως γερμανοτσολιά, αδιάφορο για τον πόνο και τις δυσκολίες των αδυνάτων.

Η λύση του ασφαλιστικού βρίσκεται στην ανάπτυξη. Και ανάπτυξη μόνο η ιδιωτική πρωτοβουλία δημιουργεί. Δυστυχώς και με αυτό το νομοσχέδιο  κυβέρνηση ρίχνει στο πυρ το εξώτερον τον ιδιωτικό τομέα. Γι’ αυτό και πρέπει να φύγει μια ώρα αρχύτερα. Γιατί στερεί την ελπίδα εξόδου από την κρίση».

 

Show More

Related Articles

Back to top button
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com