Κόσμος

Τομ Χανκς: Αυτή η απλή λέξη (μόλις 3 γράμματα) με οδήγησε στην επιτυχία

Είναι ένας από τους πιο πετυχημένους και πιο αγαπημένους ηθοποιούς του Χόλιγουντ. Σε πρόσφατη συνέντευξή του, ο Χανκς, ένας από τους πιο αναγνωρισμένους και βραβευμένους ηθοποιούς, μίλησε για το ένα και μοναδικό μυστικό της επιτυχίας του.

Η δύναμη της μίας τόσο μικρής λέξης

Μιλώντας για την ιστορία της καριέρας του και για την ποικιλία των ρόλων που του προσφέρθηκαν κατά καιρούς για να υποδυθεί, ο Χανκς είπε τα εξής:

«Συνειδητοποίησα ότι έπρεπε να αρχίσω να λέω μια πολύ δύσκολη λέξη για τους ανθρώπους. Επρεπε να λέω συχνά τη λέξη «όχι».

Σκέφτηκα πώς δεν θα κατέληγα να κάνω τη δουλειά που πάντα ονειρευόμουν αν έλεγα συνεχώς «ναι». Λέγοντας «ναι» απλά δεν μένεις χωρίς δουλειά.

Αλλά λέγοντας «όχι», επιλέγεις εσύ την ιστορία που θέλεις να πεις και τον χαρακτήρα που θέλεις να παίξεις». 

Υπάρχει αρκετή σοφία πίσω από αυτές τις λέξεις, όχι μόνο για τους ηθοποιούς.

Γιατί λέγοντας «όχι», χαράσσεις μόνος σου το μέλλον σου και δεν αφήνεις τους άλλους να το κάνουν για εσένα.

Εστω κι αν αυτό σημαίνει ότι πρέπει να απορρίψεις κάποιες δουλειές οι οποίες θα σου έφερναν χρήματα, πρέπει να πεις «όχι» και να προχωρήσεις κάνοντας αυτό που πραγματικά θες (αν φυσικά έχεις αυτή την πολυτέλεια).

Γιατί στην τελική η ζωή μας είναι οι επιλογές μας. Και κάθε φορά που λέμε «ναι» σε κάτι που δεν θέλουμε, ουσιαστικά λέμε «όχι» σε αυτό που θα θέλαμε να κάνουμε.

Εσείς πόσες φορές είπατε «όχι» σήμερα;

Show More

Related Articles

Back to top button
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com