Ελλάδα

Ο πρόεδρος της ΔΑΚΕ ΠΕ Σάκης Γκουτζέλας καταγγέλει το Υπ. Παιδείας για τους αναπληρωτές

Την Παρασκευή 08/04/2016, ο Υπουργός Παιδείας ξεχνώντας τις μεγαλόστομες εξαγγελίες περί 20.000 διορισμών μονίμων εκπαιδευτικών κατέθεσε στις εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες πρόταση για ένα προσωρινό (μόνο για το σχολικό έτος 2016-2017) σύστημα πρόσληψης αναπληρωτών εκπαιδευτικών.

Το πώς οι σχεδιασμοί για μαζικούς διορισμούς με νέο σύστημα μετατράπηκαν σε ρύθμιση προσωρινής ισχύος απαράδεκτη και άδικη, μόνον αυτή η πολιτική ηγεσία μπορεί να το γνωρίζει. Αυτή η ηγεσία που αν σε κάτι έχει αποδειχτεί άριστη είναι στο να «βαφτίζει το κρέας ψάρι», τα 2.500 κενά μηδενικά και τις προειλημμένες αποφάσεις «διάλογο»…!

Οι προτάσεις του κ. Υπουργού αποτελούν την άνευ όρων παράδοση στην πολιτική Διαμαντοπούλου και του Ν.3848/2010.

Με πρόσχημα αυθαίρετες ερμηνείες των αποφάσεων του ΣτΕ και με την προσφιλή τακτική του Υπουργείου Παιδείας που υπαγορεύεται από την φιλοσοφία του «διαίρει και βασίλευε» βαθαίνει το χάσμα μεταξύ των αναπληρωτών εκπαιδευτικών, οι οποίοι έχοντας διαφορετικές επιδιώξεις, μοιραία, οδηγούνται σε συγκρούσεις από τις ολέθριες πολιτικές των μνημονιακών κυβερνήσεων – φυσικά και της σημερινής συγκυβέρνησης του 3ου μνημονίου.

Κορυφαίο παράδειγμα η «ληστεία» που υφίστανται οι αναπληρωτές στο ζήτημα της προϋπηρεσίας. Το Υπουργείο τούς λέει με κυνισμό ότι όλοι οι μήνες δουλειάς πέραν των 60 πηγαίνουν στον κάλαθο των αχρήστων!

Show More

Related Articles

Back to top button
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com