Κόσμος

Γιατί θέλουμε να καπνίσουμε όταν πίνουμε αλκοόλ;

Η επιστήμη έχει, πιθανότατα, εντοπίσει τον λόγο για τον οποίο νιώθουμε την ανάγκη να ανάψουμε τσιγάρο όταν πίνουμε αλκοόλ.

Ερευνητές στο Πανεπιστήμιο του Μιζούρι θεωρούν ότι αναζητούμε την επίδραση της νικοτίνης – η οποία είναι διεγερτική ουσία – όταν πίνουμε, διότι μας βοηθά να μειώσουμε το αίσθημα της υπνηλίας που μας προκαλεί το αλκοόλ.

Η έρευνα, τα αποτελέσματα της οποίας δημοσιεύθηκαν στο περιοδικό «Journal of Neurochemistry» βασίστηκε στην καταμέτρηση των επιπτώσεων των δύο ουσιών σε εγκεφάλους ποντικών. Και, όπως ορίζουν τα συμπεράσματα, στην περιοχή του εγκεφάλου που συνδέεται με τα αντανακλαστικά, τη μάθηση και την προσοχή, το τσιγάρο βοηθά να αντιμετωπιστεί η αδράνειά τους που προκαλεί το ποτό.

Οι ερευνητές συνοψίζουν: «Ένας από τους λόγους για τους οποίους αναζητούμε την νικοτίνη – που είναι διεγερτική ουσία – μαζί με το αλκοόλ είναι για να αυξήσουμε την αίσθηση της ευχαρίστησης, αλλά, παράλληλα, και να μειώσουμε και τις αρνητικές επιδράσεις του αλκοόλ, όπως την υπνηλία που προκαλεί».

Show More

Related Articles

Back to top button
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com