Κόσμος

Aυτό είναι το αρχαιότερο ξενοδοχείο του κόσμου

Το αρχαιότερο ξενοδοχείο του κόσμου βρίσκεται στην Ιαπωνία κοντά στις θερμοπηγές του Yamanashi, από το 718 μ.Χ., δηλαδή εδώ και 1.300 χρόνια.

Σύμφωνα με την παράδοση ο Taicho Daishi, ένας από τους μεγαλύτερους δασκάλους Βουδισμού στην ιστορία της Ιαπωνίας, αναρριχήθηκε στο όρος Hakusan για να ασκηθεί. Ενώ κοιμόταν το βράδυ, το Πνεύμα του Βουνού εμφανίστηκε στον ύπνο του και του μίλησε για μια θαυματουργή πηγή στο χωριό Awazu, 20-24 χιλιόμετρα από τους πρόποδες του βουνού. Το Πνεύμα ζήτησε από τον Taicho να ταξιδέψει εκεί. Ο Garyo Hoshi, που ήταν πιστός μαθητής του Taicho Daishi, πήρε εντολή από το δάσκαλο να χτίσει ένα κτίριο κοντά στη θερμή πηγή, όπου ο κόσμος θα μπορούσε να απολαμβάνει διάφορες θεραπείες. Κάπως έτσι δημιουργήθηκε το ξενοδοχείο.

J2

Για 52 ολόκληρες γενιές, το Nishiyama Onsen Keiunkan παρέμεινε στην κατοχή και τη διαχείριση της ίδιας οικογένειας. Έχει υποβληθεί σε δεκάδες ανακαινίσεις για να αντέξει στο χρόνο, όμως παραμένει ένα ειδυλλιακό περιβάλλον με αξιοζήλευτες υπηρεσίες. Διαθέτει 100 δωμάτια και μπορεί να φιλοξενήσει έως και 450 επισκέπτες. Εκτός των άλλων ανέσεων που διαθέτει έχει επιπλέον τέσσερα υπαίθρια και δύο εσωτερικά λουτρά, το νερό των οποίων προέρχεται από τις τέσσερις φυσικές ιαματικές πηγές της περιοχής.

J3

Show More

Related Articles

Back to top button
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com