Πολιτική

Άστραψε και βρόντηξε η Δήμητρα Λιάνη για Σημίτη, Παπανδρέου και Βενιζέλο

“Από το 1996 και μετά ζήσαμε την πλήρη μετάλλαξη του ΠΑΣΟΚ”, τόνισε η Δήμητρα Λιάνη Παπανδρέου στη διάρκεια της παρουσίασης του βιβλίου της, με τίτλο “Η οργή του Ανδρέα” από τις εκδόσεις Λιβάνη, η οποία έγινε στο βιβλιοπωλείο “Μαλλιάρης Παιδεία”, και πρόσθεσε: “Ανέτρεψαν και ανέστρεψαν την πολιτική γραμμή του Ανδρέα. Ζήσαμε την πολιτική αχαριστία όλων των επιγόνων του και όχι μόνο. Οι Σημίτης, Γιώργος Παπανδρέου και Ευάγγελος Βενιζέλος ακύρωσαν τα πάντα. Διέλυσαν το κόμμα, το έκαναν όργανο των εθνικών μας υπονομευτών. Απεμπόλησαν την πολιτική γραμμή του Ανδρέα στα εθνικά θέματα και εναγκαλίστηκαν με το Μάνο, τον Ανδριανόπουλο και όλους τους υβριστές του που ήθελαν να τον βάλουν φυλακή. Ακόμα και σήμερα μαζεύουν τα απομεινάρια της ΔΗΜΑΡ. Ιδεολογικά δεν έχουν καμιά σχέση με το ΠΑΣΟΚ. Ο Γιώργος όχι μόνο πράττει ενάντια στη γραμμή του Ανδρέα, αλλά διέλυσε και το ΠΑΣΟΚ”.

Αναφέρθηκε στο ζήτημα του ονόματος της ΠΓΔΜ και υπογράμμισε: “Από εδώ, από τη Θεσσαλονίκη, ο Ανδρέας έστειλε το μήνυμα πως το όνομα μας είναι η ψυχή μας. Πως δεν παραχωρούμε το όνομα Μακεδονία στους σφετεριστές. Εγώ ως Μακεδονίτισσα είμαι υπερήφανη γι’ αυτή τη στάση”.

Παράλληλα, εξήγησε τους λόγους που την οδήγησαν να γράψει το βιβλίο λέγοντας: “Εγώ δεν είμαι πολιτικός και φυσικά δεν είμαι επαγγελματίας συγγραφέας. Είμαι μια απλή ευαισθητοποιημένη πολίτης και θα ήθελα με ευθύνη να ισχυριστώ πως αυτό που έπραξα είναι το ιστορικό μου καθήκον απέναντι στην πολιτική μνήμη του Ανδρέα Παπανδρέου. Δεν πολιτεύομαι και δεν έθεσα ποτέ υποψηφιότητα. Έτσι, έχω αυτή την πολυτέλεια και έχω τη συνείδηση μου ήσυχη και την καρδιά μου απόλυτα καθαρή. Κι αυτό μου δίνει τη δυνατότητα να πω τα πράγματα όπως έχουν και χωρίς να φοβάμαι και χωρίς να τα καλύπτω. Εγώ δεν έχω τίποτε να φοβηθώ. Άλλοι φοβούνται και γι’ αυτό με έκοβαν από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης”.

Για το βιβλίο μίλησαν οι πρώην βουλευτές Γαβριήλ Αβραμίδης, Αλέξανδρος Χρυσανθακόπουλος, ο συγγραφέας Δημήτρης Ευαγγελίδης και ο καθηγητής Μιχάλης Χαραλαμπίδης.

Το “παρών” έδωσαν οι πρώην βουλευτές Λευτέρης Κωνσταντινίδης, Αλέξανδρος Δαμιανίδης, ο πρώην περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτης Ψωμιάδης και ο πρώην νομάρχης Θεσσαλονίκης Κώστας Παπαδόπουλος.

Show More

Related Articles

Back to top button
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com