Κόσμος

60 «χρυσοί» αθλητές ντοπέ με το φάρμακο που «έκαψε» την Σαράποβα

Περισσότεροι από 60 αθλητές, συμπεριλαμβανομένων Ολυμπιονικών και παγκόσμιων πρωταθλητών, έχουν βγει θετικοί στη χρήση μελδονίου, το φάρμακο που βελτιώνει την απόδοση και το οπιοίο χρησιμποιούσε και η Μαρία Σαράποβα εισαχθεί προς χρήση, σύμφωνα με αξιωματούχους του οργανσιμού αντι-ντόπινγκ, όπως αποκαλύπτουν οι New York Times.

To Μελδόνιο, που αναπτύχθηκε στη Λετονία για καρδιοπαθείς, βοηθά τη ροή του αίματος και δεν έχει εγκριθεί για πώληση στις Ηνωμένες Πολιτείες. Έχει μπει στην απαγορευμένη λίστα του Παγκόσμιου Οργανισμού Αντι-Ντόπινγκ φέτος, μετά από ελέγχους που ξεκίνησαν το 2015.

«Όσον αφορά τον αριθμό των θετικών σε μελδόνιο,, μπορώ να σας πω ότι υπάρχουν 60 δυσμενή αναλυτικά ευρήματα (από την 1η Ιανουαρίου), όπως καταγράφηκαν τη Δευτέρα, και ο αριθμός αυτός αυξάνεται» δήλωσε ο Ben Nichols, ένας εκπρόσωπος του Οργανισμού.

Πολλοί από τους αθλητές που βρέθηκαν θετικοί δεν έχουν ανακοινωθεί δημοσίως επειδή οι υποθέσεις τους εξακολουθούν να ελέγχονται.

Σύμφωνα με του ΝΥΤ, μερικοί από τους αθλητές που βρέθηκαν θετικοί είναι: o Semion Elistratov της Ρωσίας, χρυσός Ολυμπιονίκης στο speedskating, o Pavel Kulizhnikov της Ρωσίας, σκέιτερ ταχύτητας και παγκόσμιος πρωταθλητής, ο Davit της Modzmanashvili της Γεωργίας, ασημένιος Ολυμπιονίκης στην πάλη και ο Abeba Aregawi της Σουηδίας, δρομέας και παγκόσμιος πρωταθλητής

Show More

Related Articles

Back to top button
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com