Κόσμος

Ποια ευρωπαϊκή πόλη αναδείχθηκε στον κόσμο η ιδανικότερη για να ζεις…

Η πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας, η ποιότητα της εκπαίδευσης, η κατοικία και περιβαλλοντικοί παράγοντες λαμβάνονται υπόψη από την ομάδα της Mercer, μιας από της μεγαλύτερες συμβουλευτικές εταιρείες σε θέματα ανθρώπινου δυναμικού.

Έτσι η  καλύτερη πόλη στον κόσμο για να ζει κανείς,  είναι η Βιέννη.

Η αυστριακή πρωτεύουσα άφησε πίσω της 229 χώρες και κατέκτησε το «στέμμα» στην έρευνα Mercer 2016 Quality of Life.

Ακολουθείται από τη Ζυρίχη της Ελβετίας ενώ στην Τρίτη θέση είναι η πρωτεύουσα της Νέας Ζηλανδίας, το Όκλαντ.

Τα αποτελέσματα της έρευνας, εξηγεί η Daily Mail, χρησιμοποιούνται από εταιρείες για να εξετάσουν πόσο ασφαλές είναι να στείλουν υπαλλήλους τους σε κάποια πόλη.

Επτά πόλεις της πρώτης δεκάδας με την καλύτερη ποιότητα ζωής είναι στην Ευρώπη και σχεδόν οι μισές είναι γερμανικές: το Μόναχο, Βνκούβερ, το Ντίσελντορφ και η Φρανκφούρτη κατέλαβαν την 4η,5η την 6η και την 7η θέση.

Στην όγδοη θέση βρίσκεται η Γενεύη. Οι κάτοικοι της ελβετικής πόλης, μεταξύ των πλουσιότερων στον κόσμο, απολαμβάνουν υψηλά στάνταρντ εκπαίδευσης και χαμηλή εγκληματικότητα.

Στην ένατη θέση συναντάμε την πρωτεύουσα της Δανίας, την Κοπεγχάγη, που πρόσφατα χαρακτηρίστηκε ως ένα από τα μέρη με τους πιο ευτυχισμένους κατοίκους στον κόσμο.

Στη 10η θέση βρίσκεται το Σίδνεϋ της Αυστραλία…

Το Παρίσι «έχασε» δέκα θέσεις και έφτασε 37ο.

Στις πρώτες 20 δεν συγκαταλέγεται καμία αμερικανική πόλη. Στην 28η είναι το Σαν Φρανσίσκο, η Βοστώνη στην 34η, η Χονολουλού 35η, ενώ Σικάγο και Νέα Υόρκη είναι στην 43η και 44η θέση.

Η Αθήνα βρίσκεται στην 87η θέση.

Τελευταία, στην 230η θέση, είναι η Βαγδάτη ενώ η Δαμασκός της ρημαγμένης Συρίας είναι 224η.

 

 

Show More

Related Articles

Back to top button
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com