Νέα

Αυτόνομο όχημα της Google τράκαρε με λεωφορείο

Η Google εδώ και αρκετό καιρό δοκιμάζει στους δρόμους της Καλιφόρνια, τα αυτόνομα οχήματα της προκειμένου να σιγουρευτεί ότι μπορούν σιγά σιγά να κυκλοφορούν σε περισσότερες  περιοχές.
Όμως σε μία από τις δοκιμές κάτι πήγε στραβά όπως  και ένα από τα οχήματα της τράκαρε για πρώτη φορά. Φυσικά το ατύχημα ήταν πολύ μικρό και δεν τραυματίστηκε κανείς αφού το όχημα κινούνταν μόλις με 3 χλμ/ώρα και το λεωφορείο με το οποίο τράκαρα πήγαινε με 25 χλμ/ώρα.
Αν και στην αναφορά του ατυχήματος δεν αναφέρεται ποιος είχε την ευθύνη για το ατύχημα όμως η Google αναφέρει ότι το αυτόνομο όχημα της της προσπαθούσε να αποφύγει κάποια σακιά στην άκρη του δρόμου όταν το αριστερό μπροστινό μέρος του χτύπησε στη δεξιά πλευρά του λεωφορείου.
Το αυτόνομο όχημα αν και είχε οδηγό δοκιμών πίσω από το τιμόνι (όπως το επιβάλει ο νόμος για λόγους ασφαλείας) εκείνος δεν αντέδρασε αφού θεώρησε ότι το λεωφορείο θα σταματήσει για να δώσει χώρο στο όχημα της Google.
Η Google από την πλευρά της ανακοίνωσε ότι έχει μία μικρή ευθύνη για το ατύχημα αυτό και στη συνέχεια δήλωσε ότι έκανε αλλαγές στο λογισμικό των οχημάτων της,
Τέλος ακόμα δεν έχει αποδειχθεί ποιος έφταιγε όμως αν τελικά το βάρος πέσει στην Google τότε αυτό θα είναι το πρώτο κι επίσημα τροχαίο ατύχημα από ένα αυτόνομο όχημα
Show More

Related Articles

Back to top button
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com