Νέα

Βανδή: «Δεν έχω δει κανέναν να ρωτάει άντρα ”Έχετε βάλει μαλλιά ή έχετε κάνει λιποαναρρόφηση”;»

Τα ηλικιακά στερεότυπα αλλά και εκείνα των παρεμβάσεων στην εμφάνιση μιας γυναίκας θέλει να ξορκίσει η Δέσποινα Βανδή η οποία σε συνέντευξή της, εμφανίζεται άκρως κατασταλαγμένη στις απόψεις της.

Η Δέσποινα Βανδή, μιλώντας για τα «πρέπει» που υπάρχουν σαν στερεότυπα στην ελληνική κοινωνία, ειδικά για μία γυναίκα της ηλικίας της, δείχνει να είναι αποφασισμένη πλέον να μη δίνει λογαριασμό πουθενά και σε κανέναν…

Υπάρχουν ηλικιακά «πρέπει»; Δηλαδή κανόνες του πώς πρέπει να στέκεσαι, τι να φοράς, πώς να μιλάς, τι να τραγουδάς;

Καταρχάς, να σου πω ότι το θέμα της ηλικίας αφορά για κάποιο λόγο μόνο τις γυναίκες. Γιατί δεν αφορά τους άντρες; Γιατί εμένα με ρωτάνε διαρκώς: «Θα κάνετε κάτι στο πρόσωπό σας;» – «Έχετε κάνει lifting;» Δεν έχω δει κανέναν από σας να ρωτάει έναν άντρα: «Έχετε βάλει μαλλιά ή έχετε κάνει λιποαναρρόφηση;» .

Εννοείται. Έχεις δίκιο.

Έχω συναδέλφους άντρες που έχουν κάνει πάρα πολλά πράγματα, όμως δεν τους ρωτάνε ποτέ για όλα αυτά. Σαν να πρέπει να απολογηθούμε εμείς οι γυναίκες για το χρόνο που περνάει σε σχέση με το φύλο μας. Η κάθε γυναίκα λοιπόν πρέπει να είναι και να φέρεται όπως αισθάνεται μέσα της. Δεν μπορεί να σκέφτεται την ηλικία της και να λειτουργεί διαφορετικά Εγώ τώρα, ας πούμε, την ώρα που θα ανέβω στη σκηνή δεν σκέφτομαι την ηλικία μου. Έχω άλλα να σκεφτώ. Δεν θα βγω όμως με σορτσάκι.

Γιατί να μη βγεις με σορτσάκι;

Γιατί το σώμα μου δεν είναι όπως ήταν όταν ήμουν 25. Δεν θα βγω με το σορτσάκι γιατί έχω αυτογνωσία, γι’ αυτό. Αν αισθάνομαι ότι σε αυτή τη φάση θέλω να είμαι σέξι, θα είμαι σέξι και δεν θα μου ορίσει κανένα κοινωνικό «πρέπει» το πώς θα πρέπει να είναι μια γυναίκα στη δική μου ηλικία, γιατί έτσι νιώθω και γιατί δεν θα μου το επιβάλει κάνεις αυτό.

gossip-tv.gr

Show More

Related Articles

Back to top button
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com