Νέα

Σασμός εξελίξεις (14-17/11): Ο Αστέρης ετοιμάζεται να φύγει για Μόναχο

Στα επεισόδια της ερχόμενης εβδομάδας (14-17/11) στον Σασμό, η Αργυρώ βλέπει τον Αστέρη να φεύγει από τη Κρήτη και προσπαθεί να τον σταματήσει. Ο Αντώνης δεν πιστεύει τις δικαιολογίες του παπά, ενώ η ξαφνική αδιαθεσία της Καλλιόπης θα φέρει τελικά τα αντίθετα αποτελέσματα στην οικογένειά της (δείτε εδώ το σκηνοθετικό λάθος που έφερε τις αντιδράσεις του κοινού).

Τι θα δούμε αυτή την εβδομάδα στον Σασμό

Δευτέρα (14/11)

Ο Σταύρος, μετά και την τελευταία εξαφάνιση της Αργυρώς, είναι σίγουρος πια πως συναντιέται ερωτικά με τον Αστέρη κι αυτό δημιουργεί μεγάλο ρήγμα στο ζευγάρι. «Παραδέξου το, Αργυρώ. Φέρσου έστω και για μια φορά, τώρα στο τέλος, ως ενήλικας. Πες μου ότι επέστρεψες σε εκείνον κι εγώ θα σηκωθώ να φύγω. Δεν το βλέπεις ότι θέλω απλά να το μάθω για να λυτρωθώ; Τι νόημα έχει να το παίζουμε όλοι μια ευτυχισμένη οικογένεια, όταν όλη μέρα σε ψάχνω;», τη ρωτά και εκείνη του απαντά με κλάματα πως κάνει λάθος. Εκείνος είναι σε απόγνωση και δεν ξέρει αν πρέπει να συνεχίσει μαζί της για χάρη του παιδιού ή να επιστρέψει στον αδελφό του.

Παγιδευμένοι spoiler: Καυτή ερωτική βραδιά για Άννα και Δημήτρη

Ο Μαθιός και η Βασιλική, από την άλλη, περνάνε τις ωραιότερες μέρες της ζωής τους σαν νεόνυμφοι, κλεισμένοι για τρεις μέρες στο σπίτι, ο ένας στην αγκαλιά του άλλου. «Μου φαίνεται σαν ψέμα. Ισως τελικά να άξιζε να περάσουμε από τόσα κύματα.

Οι στιγμές που περνάμε μαζί μάς ανταμείβουν και τολμώ να παραδεχτώ πως δεν θέλω να επιστρέψω στην καθημερινότητά μας», του λέει εκείνη και ο Μαθιός φυσικά συμφωνεί. Την ίδια στιγμή, ο Αστέρης κανονίζει να φύγει άμεσα για τη Γερμανία, πράγμα που στενοχωρεί ιδιαίτερα την Καλλιόπη, με συνέπειες στην υγεία της. Ο μικρός γιος της καπετάνισσας θεωρεί πως είναι ένα κόλπο της μάνας τους για να τον κρατήσει κοντά της, όμως έχει αποφασίσει να μην της περάσει αυτή τη φορά και να φύγει από το νησί που τον πληγώνει όσο γίνεται πιο γρήγορα. Ο Αντώνης ψάχνει μάταια απαντήσεις από τον παπα-Μιχάλη αφού η στάση του απέναντι στον γάμο της Βασιλικής και του Μαθιού τον γέμισε ερωτηματικά. «Τόσα χρόνια σε ξέρω και βάζω το χέρι μου στη φωτιά ότι δεν θα έλεγες ποτέ όχι σε ένα ερωτευμένο ζευγάρι.

 

Πόσω μάλλον στη Βασιλική που ξέρω πόσο την εκτιμάς. Λέγε παπά, τι ήταν αυτό που σε έκανε να κάνεις ένα βήμα πίσω;», τον ρωτά, όμως εκείνος κρατά το στόμα του ερμητικά κλειστό. Η γιαγιά Ειρήνη ωστόσο, σκέφτεται αν πρέπει να δώσει εξηγήσεις στη Μαρίνα για τα μυστικά που κρατάει τόσα χρόνια καθώς βλέπει πως κάποια από αυτά έρχονται στην επιφάνεια. Φοβάται πως οι κουβέντες της θα συγκλονίσουν τη Μαρίνα, οι οποίες θα αφορούν στο προξενιό που της έκαναν πριν χρόνια με τον γιο της, Μάρκο.

Τρίτη (13/11)

Οι προσπάθειες του Λευτέρη να τα βρει με τον Παντελή αποβαίνουν άκαρπες. «Οφείλουμε και οι δύο να κάνουμε μια νέα αρχή. Η γνωριμία μας δεν έγινε και με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και αυτό είναι άδικο και για τους δυο μας», τονίζει ο Λευτέρης, όμως ο Παντελής δεν είναι διατεθειμένος να δώσει και άλλη ευκαιρία στον φίλο της κόρης του. «Εμείς στα μέρη μας λέμε πως η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται. Και στη δική μας περίπτωση, η μέρα εκείνη έδειξε πως οι δυο μας δεν θα τα βρούμε ποτέ», του απαντά κοφτά.

Ο Λευτέρης, για χάρη της Θοδώρας, αποφασίζει να μη δώσει συνέχεια. Λίγα χιλιόμετρα πιο μακριά, στο αρχοντικό των Σταματάκηδων, υπάρχει ανησυχία για την εξέλιξη της υγείας της Καλλιόπης. Ο γιατρός που την εξετάζει συστήνει να μείνει στο σπίτι για κάποιο διάστημα και να μην έρθει σε επαφή με άτομα που μπορεί να επιδεινώσουν την κατάσταση της ψυχικής της υγείας. «Δηλαδή να μη δω τις Βρουλάκαινες, γιατρέ μου», τον συμπληρώνει η καπετάνισσα και ο γιατρός νιώθει να τα έχει χαμένα.

Λίγη ώρα αργότερα χάνεται και πάλι στις σκέψεις της. Σε σκέψεις του παρελθόντος όμως τρέχει και ο λογισμός της γιαγιάς Ειρήνης που ακόμα σκέφτεται αν πρέπει τελικά να μιλήσει στη Μαρίνα. Παντελής και Αννα, λίγο μετά την επεισοδιακή τους γνωριμία με τον Λευτέρη, έρχονται σε επαφή με τη Νάντια. Δεν θα παραλείψουν να δείξουν τον ενθουσιασμό τους αφού γνωρίζουν καλά πως ο χωρισμός του γιου τους από την Κλαίρη τον στενοχώρησε πολύ. «Είναι μεγάλη η χαρά μας που δουλεύεις μαζί με τον Μανόλη μας, κορίτσι μου. Μας έχει μιλήσει για εσένα. Να ξέρεις ότι σε θεωρούμε μέλος της οικογένειάς μας πλέον», της λέει πρόσχαρα η Αννα.

Περήφανος καθώς είναι για τη νέα του φίλη, θα την πάρει να πάνε μαζί και στο σπίτι της Βασιλικής για επίσκεψη, με την ελπίδα πως εκεί θα είναι και ο κολλητός του ο Νικηφόρος για να του τη γνωρίσει. Ο Νικηφόρος δεν θα είναι εκεί, αλλά η Βασιλική που θα τις κάνει κάποιες πιο προσωπικές ερωτήσεις και θα μάθει την προσωπική της ιστορία, θ’ αρχίσει να τη συμπονά. Θα τη συμβουλέψει και φυσικά θα της πει ξεκάθαρα πως στο εξής το σπίτι της είναι ανοιχτό. Η Νάντια θα νιώσει σαν να απέκτησε μια καινούρια φίλη.

Οταν ο Αστέρης καταλαβαίνει πως όντως η μητέρα του δεν αντιμετωπίζει κανένα σοβαρό θέμα με την υγεία της, αποφασίζει να φύγει κανονικά για Μόναχο και αποχαιρετά τους δικούς του. «Ηταν το μόνο που δεν ήθελα να συμβεί, κοπέλι μου, αλλά η ζωή τα έφερε έτσι και γνώρισες την Αργυρώ. Πόσο καλύτερα θα ήταν η ζωή σου αν είχες παραμείνει στο πλευρό της Στέλλας μας. Τίποτα από όλα αυτά δεν θα είχε συμβεί, Αστέρη μου», του λέει και εκείνος την παρακαλά να σταματήσει.

Σασμός Καλλιόπη

«Τις αποφάσεις μου τις έχω πάρει και δεν είμαι διατεθειμένος να τις αλλάξω. Θα φύγω και θα επιστρέψω όταν πλέον θα είμαι έτοιμος». Τελευταία αλλά πρώτη στην καρδιά του έχει αφήσει την Αργυρώ, όπου και την επισκέπτεται στο ξενοδοχείο για να τη χαιρετίσει ενώ νιώθει τα πόδια του να κόβονται. «Τι θες εσύ εδώ; Φαίνεται τελικά πως δεν θα ηρεμήσω ποτέ από εσένα και την οικογένειά σου», του λέει όταν τον βλέπει ξαφνικά στην πόρτα του γραφείου της.

«Δεν θέλω να σε αναστατώσω. Μόνο να σε χαιρετίσω Αργυρώ. Σε λίγες ώρες θα είμαι μακριά και δεν θα χρειάζεται να ανησυχείς μήπως σε παρακολουθώ ή μήπως εμφανιστώ ξαφνικά μπροστά σου. Μόνο να προσέχεις και να χαμογελάς θέλω. Αυτό μου αρκεί για να μπορώ να συνεχίσω τη ζωή μου», της λέει και βλέπει ένα δάκρυ να κυλά στο μάγουλό της. «Μη φύγεις», τολμάει να ξεστομίσει αλλά ο Αστέρης έχει ήδη φύγει από μπροστά της.

 

 

Ακόμα ένα δικό της αγαπημένο άτομο όμως αποφασίζει να φύγει από τη ζωή της. Και αυτός είναι ο Σταύρος, που έχει μαζέψει τα πράγματά του σε μια βαλίτσα και κατευθύνεται προς το αεροδρόμιο. Η Αργυρώ ξέρει καλά πως η σχέση της μαζί του έχει τελειώσει από καιρό, νιώθει πως δεν υπάρχει κάτι ακόμα να κάνει και τον αφήνει να επιστρέψει εκεί που ανήκει. Εκείνος όμως δεν θα αργήσει να πει την τελευταία του λέξη. Στο μεταξύ βασανίζεται με την ιδέα ότι δεν θα συναντήσει ξανά τον Αστέρη.

Τετάρτη (16/11)

Δίχως να το σκεφτεί περισσότερο, μπαίνει στο αυτοκίνητό της και κατευθύνεται προς το αεροδρόμιο. Δεν ξέρει τι πρέπει να του πει, ούτε αν πρέπει να του μιλήσει για τα συναισθήματά της. Ξέρει μόνο ότι της αρκεί να τον δει έστω για μια τελευταία φορά. Σταύρος και Αστέρης ετοιμάζονται να αναχωρήσουν…

Η ώρα του ανοίγματος της διαθήκης του Αγγελου πλησιάζει, γεγονός που φορτίζει την Ασπα. «Πρέπει να σφίξεις τα δόντια σου και να πας. Ξέρω πως δεν έχεις ησυχάσει ούτε λεπτό αυτό το διάστημα, αλλά σύντομα η ζωή σου θα μπει σε άλλη τροχιά. Κάνε κουράγιο για τελευταία φορά μόνο», της λέει η Μαρίνα. Στο μεταξύ, ο παπα-Μιχάλης επιστρέφει από το μοναστήρι και η Κατερίνα περιμένει να της δώσει εξηγήσεις. Εκείνος όμως ούτε στον άνθρωπό του δεν είναι διατεθειμένος να ανοίξει το στόμα του. Επιστέφει λοιπόν ήσυχα στην εκκλησία και τους πιστούς του και μια από τις πρώτες του επισκέψεις είναι ο Παύλος. Μεταξύ άλλων του λέει για τη σύγκρουση που είχε με τη Θοδώρα για τον Λευτέρη. Ο Παύλος λίγο αργότερα θα συναντηθεί με την Καλλιόπη και δεν θα παραλείψουν να εκτοξεύσουν εκατέρωθεν απειλές.

Από τη στιγμή που καρφώθηκε η ιδέα στον Νικηφόρο πως ο Παύλος ήταν εκείνος που σκότωσε τον πατέρα του, Στεφανή, θέλησε να προετοιμαστεί για το επόμενο χτύπημα των Βρουλάκηδων και συγκεκριμένα του Παύλου που τον χαστούκισε πρόσφατα. Ο Μαθιός που κατάλαβε τι ετοιμάζει ο γιος τής Βασιλικής, αποφάσισε να τον βοηθήσει προκειμένου να μην τραυματιστεί και ανέλαβε να τον προπονήσει στο σημάδι με όπλο. Οι δυο τους αποφάσισαν η Βασιλική να μην το μάθει ποτέ, γιατί ξέρουν καλά πως από τον φόβο της μην πάθει κάτι το μοναχοπαίδι της, θα τον ανάγκαζε να σταματήσει οποιαδήποτε δραστηριότητα με όπλο.

Σασμός Αστέρης Αργυρώ

Πέμπτη (17/11)

Και όμως δεν αργεί η επιστροφή του Αστέρη στο χωριό, η οποία γίνεται ήσυχα για να μην προκληθούν συζητήσεις. Την αρχική χαρά της Καλλιόπης διαδέχεται η καχυποψία, για τον λόγο που ο γιος της επέστρεψε στο σπίτι. «Ελπίζω ο αδελφός σου να μην επέστρεψε για να είναι πιο κοντά με τη Βρουλάκαινα. Δεν πιστεύω να ξέχασε τι μας έκανε αυτή και η οικογένειά της και να είναι ξανά μαζί της», του τονίζει και τον παρακαλεί να έχει τα μάτια του δεκατέσσερα για να τον αποθαρρύνει αν υποψιαστεί πως οι δυο τους τα έφτιαξαν ξανά.

Ο Μαθιός την καθησυχάζει, λέγοντάς της πως απλά δεν άντεξε να είναι μόνος σε ένα ξένο μέρος.
Ο Σταύρος είναι αποφασισμένος να εκδικηθεί την Αργυρώ, ενώ ο Βαγγέλης προσπαθεί να τον συγκρατήσει. Ο Μανόλης κάνει στο Νικηφόρο μια επαγγελματική πρόταση, την ίδια ώρα που η γιαγιά αποφασίζει να αποκαλύψει στη Μαρίνα τα πάντα για το παρελθόν και το χρέος που τη βαραίνει. Η Θοδώρα επιτίθεται στον Λευτέρη για τη στάση του και η σχέση τους φαίνεται να λαμβάνει τέλος.

 tv-24.gr

Show More

Related Articles

Back to top button
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com