Νέα

Tο DACIA SPRING ELECTRIC 65 στην Ελλάδα από 21.188€

To Dacia Spring είναι το πρώτο ηλεκτροκίνητο μοντέλο της Dacia. Το Dacia Spring κυκλοφόρησε το 2021 και έγινε αμέσως ιδιαίτερα δημοφιλές. Με περισσότερες από 110.000 παραγγελίες από την κυκλοφορία του, το μοντέλο έχει συμβάλλει καθοριστικά στη διάδοση των ηλεκτρικών οχημάτων σε όλη την Ευρώπη. Το πιο αξιοσημείωτο επίτευγμα είναι ότι τα τρία τέταρτα των συνολικών πωλήσεων προέρχονται από πελάτες λιανικής. Έτσι, το 2022, ήταν το 3ο σε πωλήσεις λιανικής ηλεκτρικό στην Ευρώπη.

Επίσης, έχει κερδίσει πολλά βραβεία, ειδικά στον τομέα της κατανάλωσης, ενώ το 2022 του απονεμήθηκε η ανώτατη βαθμολογία των 5 αστέρων, από τον ανεξάρτητο ευρωπαϊκό οργανισμό Green NCAP.

Η ΗΛΕΚΤΡΟΚΙΝΗΣΗ ΠΡΟΣΙΤΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ

Το Dacia Spring δεν έχει κάνει, απλώς, τις αμιγώς ηλεκτρικές μετακινήσεις προσιτές σε όλο τον κόσμο, αλλά έχει καλύψει ιδανικά και τις ανάγκες των πελατών. Τα δεδομένα που συλλέγονται μέσω των δικτυωμένων υπηρεσιών δείχνουν ότι ο μέσος χρήστης της Spring διανύει καθημερινά 31χλμ. με ταχύτητα 26 km/h. Επίσης, ένα 75% των περιπτώσεων φορτίζει τα Spring στο σπίτι, με μέση διάρκεια φόρτισης τις 3,5 ώρες.

Το ότι το Dacia Spring τερμάτισε 3ο σε πωλήσεις λιανικής ηλεκτρικών αυτοκινήτων το 2022, μόνο μόνο τυχαίο δεν ήταν, αφού το Spring καθιστά την ηλεκτροκίνηση πιο απλή, προσφέροντας όλα όσα είναι απαραίτητα στο πελάτη (σύστημα πλοήγησης, A/C, ηλεκτρικά παράθυρα, σύνδεση με smartphone) και μάλιστα σε ασυναγώνιστη τιμή για τα ευρωπαϊκά δεδομένα. Κάτω από το συμπαγές, SUV αμάξωμά του κρύβεται ένα εξαιρετικά άνετο αυτοκίνητο, με χώρους για 4 επιβάτες, μεγάλο χώρο αποσκευών (290 λίτρα) για τις διαστάσεις του (3,73 μ. μήκους) και ένας αποδοτικός και αξιόπιστος ηλεκτροκινητήρας.

ΕΝΑΣ ΕΝΤΕΛΩΣ ΝΕΟΣ ηλεκτροΚΙΝΗΤΗΡΑΣ 65 ιππων

Στην Ελλάδα, το Spring διατίθεται στην κορυφαία εξοπλιστικά έκδοση Extreme, η οποία συνδυάζεται αποκλειστικά με τον εντελώς καινούριο ηλεκτροκινητήρα ELECTRIC 65 (65hp/48kW). Ο νέος αυτός κινητήρας συνδυάζεται με ένα επίσης νέο κιβώτιο ταχυτήτων, το οποίο εξασφαλίζει καλύτερες επιταχύνσεις και καλύτερη ανάκτηση ενεργείας για μεγαλύτερη αυτονομία.

Το Spring Extreme ELECTRIC 65 απευθύνεται σε πελάτες που αναζητούν καλύτερες επιδόσεις, ευχαρίστηση και ευελιξία. Έχει περισσότερη ισχύ (65 hp/48 kW) από το μοντέλο Spring ELECTRIC 45 (45 hp/33 kW), η ροπή του είναι υψηλότερη (113 Nm), ενώ προσφέρει δυναμικές επιταχύνσεις, είτε κινείται στην πόλη, είτε στον αυτοκινητόδρομο.

Ένα βασικό χαρακτηριστικό του νέου κινητήρα ELECTRIC 65 είναι ο υψηλότερος αριθμός στροφών λειτουργίας του – 14.700σ.α.λ σε σχέση με τις 8.500σ.α.λ. του ELECTRIC 45. Οι νέες τεχνικές προδιαγραφές του μειωτήρα (με τη σχέση μετάδοσης που αυξήθηκε από το 7,162 στο 12,057) αυξάνουν το ποσοστό της ροπής που φτάνει στους κινητήριους τροχούς.

Στην κίνηση στην πόλη το Spring Extreme ELECTRIC 65 επιταχύνει από 0 – 50 km/h σε 3,9 δλ., δηλαδή 1,9 δευτερόλεπτα ταχύτερα από Spring ELECTRIC 45.  Αντιστοίχως, στον ανοιχτό δρόμο, ο χρόνος που χρειάζεται για την ενδιάμεση επιτάχυνση από τα 80 στα 120 km/h, έχει μειωθεί σχεδόν στο μισό (13,5δλ. σε σχέση με τα 26δλ.).

Χάρη στο νέο κινητήρα ELECTRIC 65, το Spring Extreme εξασφαλίζει αυτονομία της τάξεως των 220χλμ. (WLTP) σε μικτό κύκλο και 310χλμ. σε αστικό κύκλο (WLTP). Η μέση κατανάλωση δεν ξεπερνάει τις 14,5 kWh/100χλμ., νούμερο το οποίο πέφτει στο ασυναγώνιστο 10,4 kWh/100χλμ. όταν το Spring κινείται στην πόλη. Παράλληλα, με το καλώδιο και την πρίζα της έκδοσης Extreme η φόρτιση μπορεί να ολοκληρωθεί σε περίπου 13,5 ώρες μέσω μια απλής οικιακής παροχής ρεύματος, χρόνος που πέφτει σε κάτι λιγότερο από 60 λεπτά, αν αξιοποιηθεί η προαιρετική δυνατότητα ταχείας φόρτισης (DC) για μέχρι και το 80% φόρτισης της μπαταρίας.

NέΑ ΕΚΔΟΣΗ EXTREME για το dacia spring

Το λανσάρισμα των εκδόσεων Extreme, αποτελεί μέρος της στρατηγικής της Dacia. Οι εκδόσεις Extreme πηγαίνουν την προσέγγιση του “στιβαρού & εκδρομικού”, ένα βήμα παραπέρα, όχι μόνο σε ό,τι αφορά τον τομέα του design, αλλά και σε ό,τι αφορά τα χαρακτηριστικά των μοντέλων, χωρίς όμως αυτά να χάνουν κανένα από τα στοιχεία που τα κάνουν cool, προσιτά και οικολογικά. Οι εκδόσεις Extreme, που βρίσκονται στην κορυφή της γκάμας της Dacia, αποσκοπούν στο να προσελκύσουν νέους πελάτες που αναζητούν ένα τρόπο να απολαύσουν περισσότερο την ύπαιθρο, συνεχίζοντας να προσφέρουν εξαιρετικά χαρακτηριστικά για το 70% των αγοραστών της Dacia, οι οποίοι προτιμούν τις πλήρως εξοπλισμένες εκδόσεις της μάρκας.

 

Πιο συγκεκριμένα, η πλούσια έκδοση Extreme του νέου Dacia Spring, πέραν του πλήρους εξοπλισμού άνεσης και ασφάλειας που διαθέτει, ξεχωρίζει για τα μοναδικά της χαρακτηριστικά, που οριοθετούν το χαρακτήρα όλης της Extreme γκάμας, ενώ διατίθεται, για πρώτη φορά, στο εντελώς νέο χρώμα Slate Blue.

 

Πιο συγκεκριμένα:

 

Εξωτερικά:

  • Τμήματα του αμαξώματος, όπως οι μπάρες οροφής, τα καλύμματα των πλευρικών καθρεφτών, οι πλήμνες των τροχών, το σήμα της Dacia στην πόρτα του πορτμπαγκάζ, καθώς και μέρη κάτω από τα φωτιστικά σώματα, είναι βαμμένα σε χάλκινη απόχρωση (‘Copper Brown’).
  • Υπάρχουν αυτοκόλλητες λωρίδες στις πόρτες, καθώς και μια αισθητική αναφορά στο μοτίβο snorkel του Duster που βρίσκεται μεταξύ των θυρών και των εμπρός φτερών, αλλά και μια ειδική διακόσμηση στα προστατευτικά του κάτω μέρους των θυρών.

 

Εσωτερικά:

  • Ξεχωριστή επένδυση στα μαρσπιέ των θυρών
  • Ειδική εκτύπωση στα εμπρός ελαστικά πατάκια
  • Επένδυση σε χάλκινη απόχρωση (Copper Brown) σε ορισμένα τμήματα των πάνελ των εμπρός θυρών, στο περίγραμμα των αεραγωγών και της οθόνης πλοήγησης
  • Εμφανείς ραφές καθισμάτων σε χάλκινη απόχρωση (Copper Brown)

διαθεσιμο και σε επαγγελματικη εκδοση cargo

Το Spring, με τον νέο ισχυρό ηλεκτροκινητήρα,  θα διατίθεται και ως ελαφρύ επαγγελματικό – στην έκδοση Spring Cargo – που αφορά τους επαγγελματίες εμπόρους, τους διανομείς και άλλα παρόμοια επαγγέλματα, προσφέροντάς τους απεριόριστη πρόσβαση στο κέντρο των αστικών περιοχών. Είτε πρόκειται για παραδόσεις τύπου “last mile”, είτε για απλή μεταφορά ογκωδών αντικειμένων, το Spring Cargo συνδυάζει εξοικονόμηση ενέργειας και πόρων, άνεση οδήγησης και μετακινήσεις χωρίς εκπομπές ρύπων. Το Spring Cargo θα είναι διαθέσιμο στην ελληνική αγορά από το Σεπτέμβρη του τρέχοντος έτους.

ΠΡΟΣΙΤΗ ΤΙΜΗ ΜΕ ΑΞΙΑ DACIA

Οι παραγγελίες του Dacia Spring έχουν ήδη ξεκινήσει στην Ελλάδα, ενώ τα πρώτα αυτοκίνητα αναμένονται μέσα στο καλοκαίρι και στη χώρα μας, με τιμές που διαμορφώνονται ως εξής για τις δύο εκδόσεις του νέου μοντέλου:

 

  • Dacia Spring Extreme Electric 65: 27.950€ (21.188€ μετά την κρατική επιδότηση του προγράμματος «Κινούμαι ηλεκτρικά»)
  • Dacia Spring Extreme Plus Electric 65: 29.950€ (22.704€ μετά την κρατική επιδότηση του προγράμματος «Κινούμαι ηλεκτρικά»).

 

Παράλληλα, το νέο ηλεκτρικό μοντέλο της Dacia πλαισιώνεται από 8ετή εγγύηση (ή 120.000 χλμ.) για τη μπαταρία, 5ετή (ή 100.000 χλμ.) εργοστασιακή εγγύηση και 3ετή δωρεάν οδική βοήθεια.

 

 

 

 

Show More

Related Articles

Back to top button
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com