Νέα

Jennifer Lopez: Εμφανώς συγκινημένη τραγούδησε στην ορκωμοσία του Τζο Μπάιντεν

ο «This Land Is Your Land» του Γούντι Γκάθρι (Woody Guthrie) επέλεξε να τραγουδήσει η Jennifer Lopez (Τζένιφερ Λόπεζ) κατά τη διάρκεια της τελετής της ορκωμοσίας του νέου προέδρου των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν. Ο Μπαράκ Ομπάμα, ο Τζορτζ ΟυΜπους και ο Μπιλ Κλίντον βρέθηκαν στις πρώτες σειρές της εκδήλωσης. Σήμερα, είναι μία ιστορική ημέρα για τις ΗΠΑ, καθώς μπαίνει και επίσημα ένα τέλος στην ταραχώδη τετραετία του Ντόναλντ Τραμπ, η οποία έκλεισε με την εισβολή ακραίων οπαδών του πρώην Πλανητάρχη στο αμερικανικό Καπιτώλιο στις 6 Ιανουαρίου.

Μετά την εμφάνιση της Lady Gaga, σειρά πήρε η Jennifer Lopez (Τζένιφερ Λόπεζ) στη σκηνή, η οποία εμφανώς συγκινημένη και χαρούμενη, έστειλε το δικό της μήνυμα υπέρ της ελευθερίας. Κατά τη διάρκεια της ερμηνείας της φώναξε στα ισπανικά «Una nación bajo Dios con libertad y justicia para todos», δηλαδή «Ένα έθνος υπό τον Θεό, με ελευθερία και δικαιοσύνη για όλους».

Ο τραγουδοποιός και μουσικός Γούντι Γκάθρι

Το «This Land Is Your Land» σε στίχους του Γούντι Γκάθρι (Woody Guthrie) αναφέρεται στην ισότητα και καταδικάζει την περιθωριοποίηση της εργατικής τάξης. Το κεντρικό μήνυμα που περνάει είναι «Η γη φτιάχτηκε για εσάς και για εμένα». Ο αμερικανός τραγουδοποιός και μουσικός υπήρξε εμβληματική μορφή της αμερικανικής φολκ μουσικής, πνευματικός πατέρας πολλών καλλιτεχνών του είδους, όπως ο Μπομπ Ντίλαν, ο Τζόνι Κας, ο Μπρους Σπρίνγκστιν, ο Πιτ Σίνγκερ, ο Τζέρι Γκαρσία κ.ά.

Το τραγούδι του «This Land is Your Land» έγινε ύμνος κάθε προοδευτικού Αμερικανού, ενέπνευσε δε και εμπνέει λαϊκούς αγώνες και κινήματα. Η μουσική του κληρονομιά περιλαμβάνει περισσότερα από τρεις χιλιάδες τραγούδια, καλύπτοντας ένα πλούσιο ρεπερτόριο με ιστορικά, πολιτικά, πολιτιστικά, τοπικά, πνευματικά, αφηγηματικά και παιδικά θέματα.

Ο Γούντι Γκάθρι (Woody Guthrie) υπήρξε επίσης συγγραφέας και εικαστικός. Τα γραπτά του, οι πίνακές του και οι ηχογραφήσεις του σώζονται στη Βιβλιοθήκη του Κογκρέσου, στο Ινστιτούτο Σμιθσόνιαν και στα Αρχεία Γούντι Γκάθρι. Ο αμερικανός τραγουδοποιός εμφανιζόταν συχνά έχοντας γραμμένη πάνω στην κιθάρα του τη φράση «This Machine Kills Fascists» (Αυτή η μηχανή σκοτώνει φασίστες). Ήταν συμπαθών προς διάφορες κομμουνιστικές ομάδες στις ΗΠΑ. Ο Γούντι Γκάθρι παντρεύτηκε τρεις φορές και απέκτησε οκτώ παιδιά.

ethnos.gr

Show More

Related Articles

Back to top button
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com