Νέα

Υποψήφιος για OSCAR ο Σάκης Ρουβάς

Ακούγεται εξωπραγματικό, όμως είναι αλήθεια. Το «Chevalier» με πρωταγωνιστή τον Σάκη Ρουβά είναι υποψηφιότητα της Ελλάδας για τα φετινά Όσκαρ!

Η ταινία «Chevalier» της Αθηνάς Ραχήλ Τσαγκάρη με πρωταγωνιστή τον Σάκη Ρουβά είναι η πρόταση της Ελλάδας διεκδικώντας το Όσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας. Αυτή είναι η ύψιστη τιμή για μια κινηματογραφική παραγωγή, καθώς είναι γνωστό πως τα Βραβεία Όσκαρ είναι ο κορυφαίος θεσμός του παγκόσμιου κινηματογράφου.

Πρόκειται για μια ακόμα διεθνή αναγνώριση της ταινίας που πρωταγωνιστεί ο Σάκης Ρουβάς, καθώς θεωρείται ήδη πολυβραβευμένη με αρκετές διακρίσεις στα φεστιβάλ που συμμετείχε ανά τον κόσμο, υψώνοντας έτσι τον σύγχρονο ελληνικό κινηματογράφο διεθνώς.

To «Chevalier» βγήκε στους κινηματογράφους το 2015, με τη σκηνοθετική υπογραφή της Αθηνάς Ραχήλ Τσαγκάρη, και πρωταγωνιστές, πέρα από τον κορυφαίο Έλληνα σταρ, τους: Γιώργος Κέντρος, Πάνος Κορώνης, Βαγγέλης Μουρίκης, Μάκης Παπαδημητρίου, Γιώργος Πυρπασόπουλος, Γιάννης Δρακόπουλος, Νίκος Ορφανός και Κώστας Φιλίππογλου.

Τελευταία φορά που ελληνική ταινία κατάφερε να μπει στην λίστα των 5 και διεκδίκησε το συγκεκριμένο βραβείο ήταν το 2010 με τον «Κυνόδοντα» του Γιώργου Λάνθιμου.

Δείτε το treler του Chavalier

[wpdevart_youtube]IUl72aOdKP8[/wpdevart_youtube]
Show More

Related Articles

Back to top button
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com