Νέα

Νόβακ Τζόκοβιτς – Στέφανος Τσιτσιπάς: Ήττα 3-2 στον τελικό του Roland Garros μετά από ιστορική τιτανομαχία

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς “πάλεψε” σαν λιοντάρι κόντρα στο Νο1 του παγκόσμιου τένις και βρέθηκε ένα… βήμα από έναν ιστορικό τίτλο, αλλά ο Τζόκοβιτς ανέτρεψε το σκορ και πήρε τη νίκη με 3-2 σετ, κατακτώντας το φετινό Roland Garros.

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας ήταν εκπληκτικό στα δύο πρώτα σετ και προηγήθηκε με 2-0, αλλά ο Σέρβος είχε την τεράστια εμπειρία για να μείνει στο ματς και να το φέρει… τούμπα στο τέλος. Ο Τζόκοβιτς κατέκτησε έτσι για δεύτερη φορά το γαλλικό Γκραν Σλαμ στην καριέρα του κι έφθασε τους 19 τίτλους σε αυτό το επίπεδο. Ο Τσιτσιπάς από την πλευρά του έφθασε πιο κοντά από ποτέ στο… όνειρο της κατάκτησης του φημισμένου τουρνουά, αλλά επιβεβαίωσε ότι το μέλλον γράφει το όνομά του.

Το παιχνίδι

Ο Τσιτσιπάς ξεκίνησε αγχωμένος και με διπλό λάθος στο σερβίς του το παιχνίδι, δίνοντας αμέσως μπρέικ πόιντ στον Τζόκοβιτς. Ο κορυφαίο Έλληνας τενίστας όμως κατάφερε να επιστρέψει και να πάρει πρώτο γκέιμ για το 1-0. Στη συνέχεια οι δύο αθλητές διατήρησαν εύκολα τα σερβίς τους, με τον Σέρβο να έχει μάλιστα 10 αναπάντητους πόντους. Το ματς έφθασε έτσι μέχρι το 5-5, αφού ο Στέφανος έχασε τη δική του ευκαιρία για μπρέικ στο 10ο γκέιμ του πρώτου σετ. Αμέσως μετά μάλιστα ο Τζόκοβιτς πήρε για πρώτη φορά ουσιαστικό προβάδισμα, βγάζοντας μπρέικ στο πιο κρίσιμο σημείο του αγώνα. Ο Τσιτσιπάς βρέθηκε έτσι με την πλάτη στον τοίχο, αλλά με τεράστια ψυχή “απάντησε” με δικό του μπρέικ κι έστειλε το σετ στο τάι μπρέικ, το οποίο και κατέκτησε με 8-6 για το 1-0 στα σετ.

Στο δεύτερο σετ, ο Τσιτσιπάς μπήκε με την ψυχολογία του νικητή και έκανε μπρέικ με το… καλημέρα, για να φθάσει γρήγορα στο 3-1 και να πλησιάσει στην κατάκτησή του. Ο κορυφαίο Έλληνας τενίστας ήταν μάλιστα “καταιγιστικός” σε όλο το σετ και με νέο μπρέικ στο 7ο γκέιμ έκανε το 5-2 στα γκέιμ για να σερβίρει για το 2-0. Και τα κατάφερε με επιβλητικό τρόπο, αφού “έγραψε” με άσο το 6-2 για να πανηγυρίσει και το δεύτερο σετ, παίρνοντας σημαντικό προβάδισμα για τον τίτλο στο Roland Garros.

Ο Τζόκοβιτς βρέθηκε έτσι στα… σχοινιά στο τρίτο σετ, αλλά έδειξε γρήγορα την… κλάση του, αφού έβγαλε αμέσως αντίδραση. Μετά από μία επική “μονομαχία” στο τέταρτο γκέιμ, ο Τσιτσιπάς “λύγισε” στις λεπτομέρειες και ο Σέρβος πήρε το προβάδισμα για να μειώσει και να μείνει “ζωντανός” στον τελικό.

newsit.gr

Show More

Related Articles

Back to top button
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com