Νέα

Το πείραμα της Βαρκελώνης: Συναυλία με 5.000 άτομα με μάσκες και χωρίς αποστάσεις

Σε έναν από τους κορυφαίους μουσικούς χώρους της Βαρκελώνης, το Palau Sant Jordi διοργανώνεται απόψε συναυλία με 5.000 άτομα -ένα πείραμα για την επαναφορά των κοινωνικών δραστηριοτήτων εν μέσω πανδημίας.

Οι συμμετέχοντες στη πειραματική συναυλία θα έχουν υποβληθεί προηγουμένως σε τεστ covid, θα φορούν μάσκες και θα υπόκεινται σε ιατρική παρακολούθηση.

Ωστόσο κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, δεν θα απαιτούνται οι κοινωνικές αποστάσεις.

Οι θεατές της συναυλίας θα μπορούν επίσης να αγοράσουν ποτά, όπως δήλωσε ο διοργανωτής του Festivals per la Cultura Segura (Φεστιβάλ για τον ασφαλή πολιτισμό).

Για να αποφευχθεί ένα πιθανό συμβάν μετάδοσης του ιού, οι συμμετέχοντες πρέπει να παρουσιάσουν αρνητικό τεστ αντιγόνου COVID-19 που πραγματοποιήθηκε την ίδια μέρα και να φορούν μάσκες προστασίας.

Ο συναυλιακός χώρος, θα χωριστεί σε ζώνες με λιγότερα από 1.800 άτομα.

Το Palau Sant Jordi
Το Palau Sant Jordiwikipedia

Η συναυλία, που έχει προγραμματιστεί για απόψε το βράδυ στο Palau Sant Jordi της Βαρκελώνης, στην Ισπανία θα χρησιμεύσει ως πιλότος για τη δημιουργία «ενός νέου πρωτοκόλλου για τη διοργάνωση εκδηλώσεων στο πλαίσιο της πανδημίας», ανέφερε σε δήλωσή της η διοργανώτρια εταιρεία.

Οι διοργανωτές αποφάσισαν να προχωρήσουν στην εκδήλωση αφού έλαβαν θετικά μηνύματα από δύο ζωντανές παραστάσεις που προηγήθηκαν τον περασμένο Δεκέμβριο.

Περίπου 1.000 άτομα που παρακολούθησαν παρόμοια πρωτόκολλα προστασίας παρακολούθησαν παράσταση πέντε ωρών στην αίθουσα συναυλιών Apolo της Βαρκελώνης.

Όλοι οι συμμετέχοντες δοκιμάστηκαν οκτώ ημέρες αργότερα και κανένας που ήταν μέσα στο χώρο δεν είχε βρέθηκε θετικός τον ιό.

Η συναυλία και οι δοκιμές του Δεκεμβρίου επιβλέπονταν από ένα τοπικό πανεπιστήμιο και τα αποτελέσματα έχουν δημοσιευτεί σε ιατρικό περιοδικό.

Εάν είναι επιτυχής, η συναυλία θα αποτελέσει ένα ελπιδοφόρο μήνυμα για την ανάκαμψη της κατεστραμμένης μουσικής βιομηχανίας μετά από ένα χρόνο απαγορεύσεων των ζωντανών παραστάσεων λόγω covid.

cnn.gr

Show More

Related Articles

Back to top button
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com