Νέα

Lockdown – στο «βαθύ κόκκινο» η Λάρισα – από το Σάββατο τα νέα μέτρα

Αλλαγές στους κωδικούς των μετακινήσεων ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς, που παράλληλα εξέφρασε την ανησυχία για τις μεταλλάξεις.
Ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε πως Όσον αφορά στο SMS ισχύουν οι εξής διαφοροποιήσεις σε όλη την Ελλάδα ανεξαρήτως επιδημιολογικού κινδύνου:

Στο SMS 2 για μετακίνηση για προμήθεια βασικών αγαθών, αλλά και στο SMS 3 όσον αφορά στο σκέλος των τραπεζών, η μετακίνηση θα πραγματοποιείται μόνο εντός του οικείου δήμου ή σε απόσταση ως 2 χιλιόμετρα.

Για το SMS 6 που αφορά στην άθληση, αυτή θα γίνεται αποκλειστικά και μόνο πεζή ή με ποδήλατο. Δεν θα μπορεί δηλαδή να στείλει κωδικό 6 κανείς σε όλη την Ελλάδα να μεταβεί με το αυτοκίνητο ή μοτοσυκλέτα.

Στη μετακίνηση 4 τα ελεγκτικά όργανα θα πρέπει να ζητάνε επιπλέον αποδεικτικά προκειμένου να διαπιστώνεται η επάρκεια της κατ’ εξαίρεση μετακίνησης για τους πολίτες.

Ποιες μπαίνουν στο «βαθύ κόκκινο»

Στο «βαθύ κόκκινο» μπαίνουν Αττική, Αχαΐα, Αρκαδία, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Λευκάδα εκτός Μεγανησίου, Φθιώτιδα, Αργολίδα, Κορινθία, Θεσπρωτία, Άρτα, Σάμος, Βοιωτία, Χίος, Αιτωλοακαρνανία, Ρόδος, Ηράκλειο και Εύβοια εκτός Σκύρου.

Εξαίρεση αποτελεί η Π.Ε. Λάρισας, όπου λόγω του σεισμού τα μέτρα θα ισχύσουν από το Σάββατο 6 Μαρτίου  στις 06.00 το πρωί, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές από αύριο Πέμπτη.

Όλες οι υπόλοιπες περιοχές σε όλη τη χώρα μπαίνουν στο κόκκινο.

Στις περιοχές που βρίσκονται στο βαθύ κόκκινο, αναστέλλεται η τέλεση γάμων και βαπτίσεων. Οι κηδείες θα επιτρέπονται μόνο με παρουσία εννέα ατόμων.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς τόνισε πως διανύουμε κρίσιμες μέρες, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στο ζήτημα των μεταλλάξεων, και ενημερώσε ζωντανά για όλες τις αλλαγές που έρχονται στην ζωή μας με τα νέα μέτρα που αποφάσισε η κυβέρνηση.

 

Show More

Related Articles

Back to top button
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com