Νέα

Ποιον αριθμό θα στέλνουμε στο 13033 για ρεβεγιόν τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά

Τον κωδικό μετακίνησης «6» θα στέλνουμε στις 13033 παραμονές και ανήμεραΧριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, για να πάμε στα εορταστικά τραπέζια ή σταρεβεγιόν, δήλωσε στον ΑΝΤ1 ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας. Ο κ. Πέτσας  απηύθυνε εκ νέου έκκληση «να μην ανοίξουμε πολύ τον κύκλο, να δούμε αυτούς που λίγο πολύ βλέπουμε ούτως ή άλλως».

«Περισσότεροι έλεγχοι στις γιορτές»

Είπε πως «πιο σκληρά μέτρα έχουν να κάνουν με τα υφιστάμενα», και ξεκαθάρισε πως «όποιος κυκλοφορεί μετά τις 22:00 την παραμονή των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς θα τον σταματήσει η Αστυνομία».

Για τις γιορτές, σχεδιάζονται «περισσότεροι έλεγχοι» και όχι «άλλα μέτρα» και κάλεσε τους πολίτες να μαζευτούν μεσημέρι κι όχι βράδυ με τις οικογένειές τους.

«Επανεξέταση των μέτρων μετά τις 7 Ιανουαρίου»

«Αν τα επιδημιολογικά δεδομένα δείχνουν άλλα από αυτά της γενικής χώρας, τότε μπορεί να πάμε σε μέτρα τύπου τοπικό lockdown», επανέλαβε και είπε πως «ευτυχώς, τις τελευταίες μέρες πάμε καλά».

Ερωτηθείς για χαλάρωση των μέτρων σε «πράσινες» περιοχές, όπως η Αλόννησος, ξεκαθάρισε πως «μέχρι τις 7 Ιανουαρίου ακολουθούμε τα μέτρα και μετά ελπίζουμε ότι θα είμαστε σε φάση να απελευθερώσουμε οικονομικές και κοινωνικές δραστηριότητες».

«Ακούμε τους ειδικούς: όλοι αυτοί που είναι στην πρώτη γραμμή», είπε σχολιάζοντας την αρνητική τάση στο να εμβολιαστούν κάποιοι, ενώ ειδικά για τις αμφιβολίες που αποτυπώθηκαν από τους υγειονομικούς, είπε πως «αν είναι γυναικολόγος ή ορθοπεδικός, τότε καλά κάνει και ρωτάει τον επιδημιολόγο» και τόνισε ότι «έχει σημασία η ενημέρωση, γι’ αυτό και καθιερώσαμε από χθες την ενημέρωση».

newsit.gr

Show More

Related Articles

Back to top button
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com