Νέα

Παπαθανάσης: Από Δευτέρα ανοίγουν κάποια καταστήματα – Θα αλλάξει το ωράριο

Κομμωτήρια και κουρεία θα ανοίξουν πρώτα, είπε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης. Μένουν τα sms αλλά αλλάζει το ωράριο για την διευκόλυνση μετακίνησης των πολιτών.

Ό,τι ανοίξει από Δευτέρα αν αποφασιστεί αυτό θα ανοίξει με μεγάλη προσοχή και μέτρα, είπε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ.

Ο κ. Νίκος Παπαθανάσης είπε: «Δεν είναι απλά τα πράγματα και θέλει μεγάλη προσοχή. Οι επιστήμονες μελετούν ο ιικό φορτίο και ό,τι είναι να ανοίξει θα ανοίξει με μεγάλη προσοχή και θα ληφθεί υπόψιν η κινητικότητα που δημιουργεί. Και αναφέρομαι σε κομμωτήρια, μικρά καταστήματα αλλά και βιβλιοπωλεία. Ό,τι είναι να ανοίξει θα έχει μικρή κινητικότητα. Τα κομμωτήρια και τα κουρεία έχουν μια προτεραιότητα».

Για τα sms είπε ότι θα παραμείνουν και όσον αφορά στο ωράριο είπε ότι όταν ανοίξουν τα εμπορικά καταστήματα θα υπάρχει μια παράταση του ωραρίου για να φτάνει ο κόσμος σπίτι του. «Όταν θα έχουμε καταστήματα υπερτοπικού χαρακτήρα θα δίνεται ένα μεγαλύτερο διάστημα για να μπορέσουν να επιστρέψουν σπίτι τους. Τη νύχτα θα είμαστε κλειστά», είπε χαρακτηριστικά.

Για το αν θα υπάρξουν ζώνες στην χώρα με περιοχές που θα ανοίξουν περισσότερες δραστηριότητες ο κ. Παπαθανάσης είπε ότι είναι σε συζήτηση για το αν θα ανοίξουν σε όλη την χώρα. «Σε περιοχές που είναι πράσινες είναι πιο εύκολο να ανοίξουν οι δραστηριότητες. Το δύσκολο είναι στις κόκκινες και τις πορτοκαλί περιοχές», είπε χαρακτηριστικά.

Τόνισε ακόμα ότι τα μέτρα από την πλευρά της κυβέρνησης είναι έτοιμα και όταν δοθεί το πράσινο φως από τους επιστήμονες ο πρωθυπουργός θα λάβει την τελική απόφαση.

newsit.gr

Show More

Related Articles

Back to top button
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com