Νέα

Τσίπουρο 18: Με ή χωρίς γλυκάνισο «κερδίζει» τις εντυπώσεις

Λίγη καλή παρέα και μερικά 25αράκια για να πάνε κάτω τα… φαρμάκια! Με γλυκάνισο ή χωρίς, τα διάφανα αποστάγματα ή κατά κόσμον το πασίγνωστο τσιπουράκι, «ευφραίνουν καρδίαν», ειδικά σε μια περίοδο που λίγη χαρά, λίγη ξενοιασιά και ένα διάλλειμα από τις σκοτούρες το χρειαζόμαστε περισσότερο από ποτέ.

Ο λόγος λοιπόν για τι άλλο; Για το τσίπουρο. Όχι όμως οποιοδήποτε τσίπουρο αλλά το νέο προϊόν του Αγροτικού Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Νέας Αγχιάλου «Η Δήμητρα», το «Τσίπουρο 18», που από τις πρώτες ημέρες κυκλοφορίας του φαίνεται να «κερδίζει» όχι μόνο τις εντυπώσεις αλλά και την προτίμηση του κόσμου.

Μπορεί να καθίσαμε μέσα, μπορεί η πανδημία του κορονοϊού που μαστίζει τον πλανήτη να έχει διαφοροποιήσει τα δεδομένα της ζωής μας, αλλά εδώ στον Βόλο και συγκεκριμένα στη Νέα Αγχίαλο οι άνθρωποι του Οινοποιητικού Συνεταιρισμού δεν κάθισαν με τα χέρια σταυρωμένα όλο αυτό το χρονικό διάστημα.

Με πολύ μεράκι και αγάπη όχι μόνο συνέχισαν να εργάζονται ακούραστα αλλά αποφάσισαν να ρισκάρουν και να λανσάρουν – σε καιρούς ειδικούς και δύσκολους – ένα νέο τσίπουρο. Και το όνομα αυτού: 18.

Επετειακό… τσίπουρο

Πολλοί θα αναρωτηθούν για το όνομα. Γιατί 18; Για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι, ο Αγροτικός Οινοποιητικός Συνεταιρισμός Αγχιάλου «Η Δήμητρα» ιδρύθηκε το 1918, τότε που οι πρόσφυγες από την Ανατολική Ρωμυλία έφτασαν με τις κληματόβεργες κρυμμένες στον κόρφο τους στην περιοχή και δημιούργησαν τους αμπελώνες της Ν. Αγχιάλου.

Από τότε μέχρι σήμερα μετράμε όχι ένα και δύο αλλά 102 χρόνια λειτουργίας. Πάντα με προϊόντα άριστης ποιότητας και απόλυτο σεβασμό στους καταναλωτές. Έτσι οι άνθρωποι του Συνεταιρισμού αποφάσισαν πως οι κόποι τόσων ετών άξιζε να αποτυπωθούν σε ένα νέο προϊόν. Και τα… βαφτίσια έγιναν!

Με μοσχάτα σταφύλια Αγχιάλου για νέες… γευστικές εμπειρίες!

Το «Τσίπουρο 18» έχει γεύση γεμάτη και στρογγυλή με μια λαμπερή διαφάνεια και φίνα αρώματα. «Είναι ένα τσίπουρο με ιδιαίτερα αρώματα καθώς έχει δημιουργηθεί από μοσχάτα σταφύλια της Νέας Αγχιάλου για το οποίο αφιερώσαμε πολύ χρόνο και κόπο. Όμως η καλή δουλειά πάντα αναγνωρίζεται και εμείς το βλέπουμε αυτό από την πρώτη στιγμή. Γιατί μέσα σε μία εβδομάδα που το τσίπουρο βγήκε στην αγορά η ανταπόκριση του κόσμου μπορώ να πω ότι είναι συγκινητική πραγματικά», τονίζει ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού κ. Γιάννης Κίτσιος.

Ο ίδιος προσθέτει πως «είναι μια νέα πρόταση στα τσίπουρα που σκοπό μας είναι έχει να ανοίξει νέους γευστικούς ορίζοντες στον κόσμο».

Για όσους το δοκίμασαν ήδη γνωρίζουν πολύ καλά πως το γλυκανισάτο θα το ευχαριστηθείτε απόλυτα με ψαρομεζέδες και διάφορα τουρσάκια ενώ το άνευ γλυκάνισου, εκτός φυσικά των θαλασσινών, μπορεί να «λειτουργήσει» και ως χωνευτικό, ως άλλη γκράπα δηλαδή, ενώ θα σας εκπλήξει ευχάριστα και η χρήση του σε κοκτέιλ ή σε συνδυασμό με λευκή σοκολάτα.

Μεγάλη η ευθύνη

Όπως εξηγεί ο κ. Κίτσιος η ευθύνη που φέρει τόσο ο ίδιος, το Διοικητικό Συμβούλιο,  αλλά και οι εργαζόμενοι στον Συνεταιρισμό είναι πολύ μεγάλη. «Διαχειριζόμαστε έναν Συνεταιρισμό, μια επιχείρηση, από την οποία ουσιαστικά ζεί όλη η Νέα Αγχίαλος. Καταλαβαίνετε πόσο μεγάλο είναι το βάρος της ευθύνης μας; Δεν έχουμε την πολυτέλεια να κάνουμε λάθη. Το παραμικρό λάθος».

Μάλιστα όπως ξεκαθαρίζει όλο αυτό το χρονικό διάστημα, τόσο της καραντίνας όσο και μετέπειτα με την σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα, όλοι έκαναν τα αδύνατα δυνατά για να συνεχιστεί η εύρυθμη λειτουργία του Συνεταιρισμού.

«Ξέρετε πολλοί γύρισαν και μου είπαν ότι είμαστε τρελοί που εν μέσω πανδημίας και οικονομικής κρίσης θα λανσάρουμε καινούργιο προϊόν στην αγορά. Αλλά δεν είμαστε τρελοί. Απλά αγαπάμε την δουλειά μας. Αγαπάμε τα αμπέλια μας, τον τόπο μας, το προϊόν μας και θέλουμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό. Και αυτό να το μοιραζόμαστε με τον κόσμο. Όταν κάτι είναι προϊόν σκληρής δουλειάς με πολύ μεράκι και αγάπη τότε δεν υπάρχει ρίσκο. Γιατί όταν αυτό που παράγεις είναι καλό και με σεβασμό στον καταναλωτή τότε και ο καταναλωτής το αντιλαμβάνεται. Και ανταποδίδει τους κόπους σου. Δεν είναι καλό να επαναπαύεσαι. Πρέπει πάντα να βελτιώνεσαι και να δίνεις το καλύτερο στον κόσμο», τονίζει ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού.

«Έρχεται» και το παλαιωμένο!

Και επειδή οι εκπλήξεις από τον Συνεταιρισμό από ότι φαίνεται δεν έχουν τελειωμό, σε λίγο καιρό οι καταναλωτές θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν ένα ακόμα απόσταγμα… νέκταρ.

Πρόκειται για το παλαιωμένο «Τσίπουρο 18» ένα χρυσαφένιο τσίπουρο, παλαιωμένο σε δρύινα βαρέλια. Εδώ η γεύση αποκτά εκτόπισμα, είναι ιδιαίτερη και δυνατή και πλέον απολαμβάνοντας το θα έχετε σκαρφαλώσει στην… premium κατηγορία.

Show More

Related Articles

Back to top button
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com