Νέα

Πόλεμος τιτάνων: Facebook και Microsoft κατά Apple

Πόλεμος έχει ξεσπάσει ανάμεσα στους τεχνολογικούς κολοσσούς της Wall Street, με τη Microsoft και το Facebook να βρίσκονται στη μία πλευρά και την Apple από την άλλη. Αιτία οι περιορισμοί που εφαρμόζει η Apple στο λειτουργικό της iOS για τα iPhones και τα iPads, οι οποίοι δεν επιτρέπουν στις υπηρεσίες διαδικτυακών παιχνιδιών που έχουν οι 2 εταιρείες να λειτουργήσουν σε αυτές συσκευές.

Νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα, η Microsoft ανακοίνωσε ότι θα λανσάρει στις 15 Σεπτεμβρίου την υπηρεσία παιχνιδιών xCloud, ως μέρος της συνδρομητικής υπηρεσίας με την ονομασία Xbox Game Pass Ultimate. Ωστόσο, η εφαρμογή η οποία επιτρέπει στους χρήστες να μεταβούν σε ένα παιχνίδι Xbox στο smartphone ή το tablet τους, θα είναι διαθέσιμη σε συσκευές που υποστηρίζονται από το λειτουργικό σύστημα Android της Google για κινητές συσκευές, ενώ παράλληλα δεν θα είναι συμβατή με το λειτουργικό iOS της Apple.

Η Microsoft ανέφερε επίσης ότι δεν θα προσφέρει πλέον την περιορισμένη δοκιμαστική έκδοση της εφαρμογής για iOS. Η πλατφόρμα της Microsoft για συσκευές Apple υποστηρίζει μόνο ένα παιχνίδι, κάτι το οποίο όπως τόνισε η Microsoft οφείλεται στις πολιτικές του App Store της Apple και δεν της επιτρέπει να ξεκινήσει εμπορικά την υπηρεσία συνεχούς ροής παιχνιδιών σε iOS λόγω αυτών των περιορισμών.

Το Facebook από την μεριά του μόλις σήμερα κατάφερε να κυκλοφορήσει μια έκδοση της δικής του πλατφόρμας παιχνιδιών για iOS. Όμως το μέσο κοινωνικής δικτύωσης υπογράμμισε ότι αναγκάστηκε να κάνει παραχωρήσεις για να δίνει δεκτή η πλατφόρμα του στο App Store: επρεπε να αφαιρέσει την δυνατότητα να παίζονται τα παιχνίδια άμεσα. Η εφαρμογή Facebook Gaming, που κυκλοφόρησε στο Google Play τον Απρίλιο, επιτρέπει στους χρήστες να δημιουργούν και να αναμεταδίδουν περιεχόμενο ζωντανών παιχνιδιών και θεωρείται ανταγωνίστρια της πλατφόρμας Twitch της Amazon.

«Δυστυχώς, έπρεπε να καταργήσουμε πλήρως τη λειτουργικότητα του παιχνιδιού για να λάβουμε την έγκριση της Apple για την αυτόνομη εφαρμογή Facebook Gaming – κάτι που σημαίνει ότι οι χρήστες του iOS δεν θα απολαμβάνουν την ίδια εμπειρία από εκείνους που τη χρησιμοποιούν σε Android», δήλωσε η επικεφαλής του Facebook Σέριλ Σάντεμπεργκ. «Παραμένουμε επικεντρωμένοι στην οικοδόμηση των κοινοτήτων των 380 εκατ. χρηστών που παίζουν παιχνίδια στο Facebook κάθε μήνα – είτε η Apple το επιτρέπει σε μια αυτόνομη εφαρμογή είτε όχι»

Η Apple διαθέτει τη δική της υπηρεσία παιχνιδιών Apple Arcade +με την οποία θέλει να ανταγωνισθεί ανταγωνίζεται τις αντίστοιχες υπηρεσίες της Microsoft, της Google και της Nvidia, που ονομάζονται. Η υπηρεσία περιλαμβάνει έναν κατάλογο παιχνιδιών τις εταιρείες Konami, Ubisoft και Lego. Η Microsoft είχε τη δική της υπηρεσία παιχνιδιών τύπου Twitch, την Mixer, όμως πρόσφατα αποφάσισε να την καταργήσει, ενθαρρύνοντας τους χρήστες να μεταβούν στην υπηρεσία Facebook Gaming.

newmoney.gr

Show More

Related Articles

Back to top button
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com