Νέα

Η Λάρισα αποχαιρετά τον Μίκη Θεοδωράκη με συναυλία στην πλατεία Ταχυδρομείου

Με μια μικρή συναυλία αφιερωμένη στη μνήμη του μεγάλου Έλληνα συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη, θα αποχαιρετίσει η Λάρισα τον επίτιμο δημότη της από το 1983, με δικά του τραγούδια και λόγια.

Ο Δήμος Λαρισαίων – Αντιδημαρχία Πολιτισμού & Επιστημών διοργανώνει έναν συμβολικό μουσικό αποχαιρετισμό τη μέρα που θα τον υποδεχθεί στα χώματά της η ιδιαίτερη πατρίδα του.

Την προηγούμενη μέρα, ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης θα έχει την ευκαιρία να τον αποχαιρετίσει από κοντά στη Μητρόπολη Αθηνών όπου εκτίθεται σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του.

Την Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία Ταχυδρομείου, ένα οργανικό ορχηστρικό σύνολο αποτελούμενο από μέλη της Συμφωνικής Ορχήστρας Λάρισας θα ερμηνεύσει μερικά από τα πιο γνωστά τραγούδια του: Μαργαρίτα Μαγιοπούλα, Στρώσε το στρώμα σου για δυο, Φαίδρα, Βρέχει στη φτωχογειτονιά, Της ξενιτιάς, Άρνηση, Όμορφη πόλη.

Παίζουν οι μουσικοί: Ευδοκία Χώτα, Άννα Αγγελή, Ελένη Θεοδωροπούλου, Κωνσταντίνα Δάσσιου – βιολιά, Παυλίνα Θεοδόση – βιολοντσέλο, Ιορδάνης Σοφιάδης – φλάουτο, Μιχάλης Σαμπάνης – κλαρινέτο, Χρήστος Κτιστάκης – πιάνο. Διευθύνει ο Χρήστος Κτιστάκης.

Τραγουδούν: Χρήστος Ζαχαρίας, Ελένη Μιχαλέ.

Ενδιάμεσα από τα τραγούδια θα ακούγονται λόγια και στίχοι του σπουδαίου δημιουργού και αγωνιστή. Επιλέγουν και διαβάζουν, η Δέσποινα Θεοδώρου και η Κωνσταντίνα Καρυδάκη.

Show More

Related Articles

Back to top button
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com