Νέα

«Europe Shine a Light»: Η… εναλλακτική Eurovision με τα 41 φετινά τραγούδια

Χωρίς διαγωνιστικό μέρος, αλλά με μια ηλεκτρονική ψηφοφορία για το αγαπημένο τραγούδι της χρονιάς, μεταδόθηκε από την ΕΡΤ, το «Europe Shine a Light» -ήτοι, το δίωρο μοναδικό σόου της EBU σε συνεργασία με την ολλανδική τηλεόραση.

Και μπορεί, λόγω κορωνοϊού, να μην παρακολουθήσαμε τον μεγάλο τελικό από την Αρένα Ahoy στο Ρότερνταμ, αλλά το «Europe Shine a Light» μας ταξίδεψε σε ολόκληρη την Ευρώπη και στην 65χρονη ιστορία της Eurovision, παρουσιάζοντας τα 41 φετινά βιντεοκλίπ, αλλά και εκπλήξεις με ζωντανές συνδέσεις και μαγνητοσκοπημένα μηνύματα «θρύλων» του διαγωνισμού.

Σε αυτό το σόου εμφανίστηκε και η Stefania, που θα λάμβανε μέρος στην Eurovision 2020 για λογαριασμό της ΕΡΤ με το τραγούδι «Superg!irl» δια χειρός Δημήτρη Κοντόπουλου, Arcade και Sharon Vaughn. Στην εκπομπή παρουσιάστηκε μια εναλλακτική καρτ ποστάλ, δηλαδή ένα εισαγωγικό φιλμάκι για την ελληνική συμμετοχή, πλάνα από το βίντεο κλιπ του «Superg!rl» διάρκειας 30 δευτερολέπτων και η Stefania.

Η νεαρή καλλιτέχνις, που έχει γεννηθεί και μεγαλώσει στην Ολλανδία, ανανέωσε το ραντεβού με το κοινό της Eurovision για το 2021, αφού θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα και έκλεισε το μήνυμά της, λέγοντας σε άπταιστα ελληνικά: «Φιλιά από την Ελλάδα»!

Σαν… σπέσιαλ αφιέρωμα, η EBU είχε και μια ξεχωριστή ενότητα για την όλη βραδιά, με τίτλο «Eurovision Heroes», με καλλιτέχνες που συνέδεσαν το όνομά τους με τον διαγωνισμό τραγουδιού. Το «Europe Shine a Light» μεταδόθηκε ζωντανά σε 46 χώρες, σε σχολιασμό της Μαρίας Κοζάκου, η οποία μετέδωσε για πρώτη φορά τον διαγωνισμό της Eurovision, το 2006.

Έως την Κυριακή 17 Μαΐου 2020 στις 23:59, μπείτε στον σύνδεσμο https://eurovision.ert.gr/eurovision-song-contest-2020-psifoforia/ και ψηφίστε τα τρία πιο αγαπημένα σας τραγούδια -εκτός της ελληνικής συμμετοχής- που θα διαγωνίζονταν φέτος, όπως ακριβώς θα ψηφίζατε στον τελικό της Eurovision.

Show More

Related Articles

Back to top button
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com