Νέα

«Καφέ, ποτό και φαγητό σε λίγες μέρες» σκέφτεται η κυβέρνηση

Ο κλάδος της εστίασης είναι προγραμματισμένο να επαναλειτουργήσει αρχές Ιουνίου, όπως δήλωσε την Δευτέρα ωστόσο ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, το υπουργείο θα εισηγηθεί να ανοίξουν νωρίτερα τα καταστήματα εστίασης, «εφόσον δεν υπάρχουν κρούσματα κορονοϊού, αυτή την εβδομάδα που επανερχόμαστε σταδιακά στην κανονικότητα».

«Δεν θα αφήσουμε τους ανθρώπους της εστίασης μόνους τους», είπε επίσης και σημείωσε ότι υπάρχουν διάφορες σκέψεις για την στήριξή τους, όπως το να δοθεί επιπλέον χώρος στο εξωτερικό του καταστήματος ώστε να μπορούν να βγάλουν τραπέζια έξω και να τηρούνται οι αποστάσεις, καθώς και ότι υπάρχουν σκέψεις για φορολογικά κίνητρα.

Στο ζήτημα της εστίασης αναφέρθηκε και ο κ. Παπαθανάσης επιβεβαιώνοντας ότι γίνονται συζητήσεις για να δοθεί περισσότερος εξωτερικός χώρος στα καταστήματα εστίασης, ακόμη και στο οδόστρωμα.

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Blue Sky, είπε πως το υπουργείο εξετάζει το ενδεχόμενο να παραχωρηθούν επιπλέον χώροι στο διάστημα που είναι σε ισχύ τα μέτρα για τον κορωνοϊό, όταν θα ανοίξουν τα καταστήματα εστίασης.

Προκειμένου να αποφευχθεί συνωστισμός, ο υφυπουργός είπε πως υπάρχει η σκέψη να δοθεί χώρος που θα αντιστοιχεί στο πλάτος του κάθε καταστήματος, είτε στο πεζοδρόμιο, είτε στο οδόστρωμα, ή σε πλατείες, εφ’ όσον βρίσκονται δίπλα από ανοιχτούς χώρους. Και αυτά, χωρίς να χρεωθούν με επιπλέον τέλη οι ιδιοκτήτες από τους Δήμους, σε μια προσπάθεια να πάρουν μια οικονομική ανάσα οι επιχειρηματίες και να ανέβει όσο το δυνατόν ο τζίρος, μετά το κλείσιμο των καταστημάτων εστίασης, εξαιτίας των μέτρων.

«Θα μπορούσαμε να δώσουμε χώρο σε πεζοδρόμια. Και υπαίθριος, δηλαδή σε πεζοδρόμια, όπου θα υπάρχει ένα κενό του 1,5 μέτρου για να μπορεί να περνάει ο πεζός, αλλά και χώρος πάνω σε οδόστρωμα, όπως κάνουν πολλές ευρωπαϊκές χώρες. Ή περισσότερο χώρο σε πλατείες. Και αυτό χωρίς να αυξάνονται τα τέλη προς τους Δήμους. Αυτό συζητάμε, ήταν μια πρόταση του υπουργείου μας να δώσουμε έναν ημιυπαίθριο χώρο κατ’ ουσίαν, όσο είναι το πλάτος του κάθε καταστήματος, εφ’ όσον είναι ανοιχτό, να πάμε δύο φορές σε βάθος», είπε χαρακτηριστικά.

larissapress.gr

Show More

Related Articles

Back to top button
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com