Site icon Party 97.1

Κορωνοϊός: Υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε μετρό, λεωφορεία και καταστήματα

Υποχρεωτική καθίσταται η χρήση μάσκας την επόμενη ημέρα, μετά την άρση των μέτρων για τον κορωνοϊό.

Αυτό δήλωσε ο Σωτήρης Τσιόδρας κατά την ενημέρωση για την πορεία του κορωνοϊού στη χώρα. Συγκεκριμένα, ο λοιμωξιολόγος εξήγησε πως η επιτροπή του υπουργείου υγείας για τον κορωνοϊό, είχε να επιλέξει μεταξύ της ισχυρής σύστασης ή της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας από τον γενικό πληθυσμό.

Υποχρεωτική η μάσκα σε ΜΜΜ και καταστήματα

Τελικά, οι ειδικοί εισηγήθηκαν την υποχρεωτική χρήση μάσκας σε Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και πολυσύχνατους κλειστούς χώρους, με εξαίρεση την περίπτωση αντενδείξεων για ιατρικούς λόγους. Ο Σωτήρης Τσιόδρας σημείωσε πως η μάσκα θα είναι υποχρεωτική σε παντοπωλεία, κουρεία, κέντρα αισθητικής και άλλους κλειστούς χώρους, τόσο για τους πελάτες, όσο όμως και για τους εργαζόμενους.

Ο λοιμωξιολόγος επανέλαβε πως βασικό όπλο κατά της μετάδοσης του ιού είναι η σωστή υγιεινή, το πλύσιμο των χεριών και η κοινωνική αποστασιοποίηση. Έτσι, συνέστησε για μια ακόμη φορά προσοχή στην ψευδαίσθηση προστασίας που μπορεί να δίνει η χρήση μάσκας.

Η μάσκα στην αντιμετώπιση ασυμπτωματικών και προσυμπτωματικών ασθενών

Πάντοτε χρειάζεται ο πολίτης να έχει μαζί του αντισηπτικά μαντηλάκια, να τηρεί τις αποστάσεις, αλλά και τους κανόνες που απαιτούνται όταν βάζει ή βγάζει τη μάσκα. Πρόκειται για ένα πρόσθετο μέτρο που σκοπεύει να προλάβει τη μετάδοση από ασυμπτωματικούς ασθενείς ή και προσυμπτωματικούς, δηλαδή ανθρώπους που έχουν εκτεθεί στον κορωνοϊό, αλλά δεν έχουν ακόμη εμφανίσει συμπτώματα.

Συχνά, τα συμπτώματα του κορωνοϊού απαιτούν 3 με 5 ημέρες, από την στιγμή που το άτομο εκτέθηκε σε αυτόν, προκειμένου να εμφανιστούν. Το διάστημα αυτό μπορεί να αυξηθεί ακόμη και σε 14 ημέρες.

Πηγή

Exit mobile version