Νέα

Αυστρία: Η Ελλάδα στους πιο ασφαλείς προορισμούς για διακοπές με τη λήξη της πανδημίας

Στις κορυφαίες ασφαλείς χώρες για διακοπές με το τέλος της πανδημίας κατατάσσεται η Ελλάδα σύμφωνα με έρευνα του Ruefa Reisekompass, όπως αναφέρει το αυστριακό περιοδικό T.A.I.

Στην έρευνα συμμετείχαν 1500 ερωτηθέντες, οι οποίοι απάντησαν διαδικτυακά στο ερώτημα που σκοπεύουν να ταξιδέψουν φέτος.

Σύμφωνα με την TUI η ακολουθία των πιο δημοφιλών προορισμών είναι η εξής: Ελλάδα, Ισπανία, Τουρκία, Ιταλία, Αίγυπτος, και Κροατία.

Στο άρθρο γίνεται αναφορά στο διάγγελμα του Πρωθυπουργού, κύριου Κυριάκου Μητσοτάκη, το οποίο ανέφερε ότι «ο πόλεμος κατά του Κορωνοϊού δεν έχει κερδηθεί» και ότι αναμένει αυτή η βδομάδα να είναι η πιο σημαντική για την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα μας. Το άρθρο, επίσης, αναφέρει, ότι λόγω της μη γνωστοποίησης της άρσης των περιοριστικών μέτρων ενδέχεται τα ξενοδοχεία να μείνουν κλειστά για όλη τη χρονιά.

Η Ελλάδα βρίσκεται στο επίπεδο 4 της κλίμακας επικινδυνότητας βάσει των οδηγιών του Υπουργείου Εξωτερικών της Αυστρίας. Η Ελλάδα, και ειδικά η Ρόδος και η Κρήτη, αποτελεί τον πιο δημοφιλή προορισμό για εξερχόμενες πτήσεις από την Αυστρία το 2020. Από τις χώρες με βαθμό επικινδυνότητας 4 η Ελλάδα βρίσκεται στην πρώτη θέση μεταξύ της Κροατίας και της Αιγύπτου και οι πτήσεις αναμένεται να ξεκινήσουν από τα μέσα Μαΐου, καθώς ήδη στην Αυστρία τα μέτρα χαλαρώνουν σταδιακά.

Η Τουρκία «ανέβηκε» από το επίπεδο 4 στο επίπεδο 6 λόγω της ραγδαίας έξαρσης του Κορωνοϊού. Με την εφαρμογή καραντίνας σε 31 πόλεις και την απαγόρευση κυκλοφορίας για νέους κάτω των 20 ετών, ο κάποτε δημοφιλής προορισμός για τους τουρίστες από την Αυστρία φαίνεται να υποχωρεί αισθητά.

Η Ιταλία βρίσκεται σταθερά στο επίπεδο 6 και δεν είναι γνωστό πότε θα λήξει η κατάσταση έκτακτης ανάγκης με αποτέλεσμα να έχει «παγώσει» ο τουρισμός.

Η Ισπανία κινείται στα ίδια επίπεδα με την Τουρκία και την Ιταλία, αν και θεωρείται ότι η έξαρση βρίσκεται σε στάδιο ύφεσης. Το άρθρο αναφέρει, ότι υπάρχει σχέδιο για ανάκαμψη του τουρισμού, αλλά αυτό θα βασιστεί κατά βάση στα ταξίδια εσωτερικού.

Ανακοίνωση και του ΕΟΤ

Το πολύ θετικό θέμα για την Ελλάδα γνωστοποιεί και ο ΕΟΤ, με σχετικό δελτίο Τύπου.

Στο δελτίο Τύπου αναφέρονται τα εξής: «Με αφετηρία την έρευνα  της μεγαλύτερης αλυσίδας  τουριστικών γραφείων της Αυστρίας “Ruefa, Reisekompass“ , σύμφωνα με την οποία το  90% των Αυστριακών επρόκειτο να ταξιδέψουν το καλοκαίρι του 2020, με δημοφιλέστερους προορισμούς κατά σειρά προτεραιότητας της TUI:  Ελλάδα, Ισπανία, Τουρκία, Ιταλία, Αίγυπτος, Κροατία, το μεγαλύτερο αυστριακό τουριστικό περιοδικό „TAI“  δημοσίευσε σε πρόσφατη έκδοσή του άρθρο με τίτλο: «Σταδιακή χαλάρωση του Lockdown – Ανάλυση των ταξιδιών στους  6 top προορισμούς» και κεντρική φωτογραφία του Έλληνα Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Το άρθρο απαριθμεί τις μεσογειακές χώρες, κατά σειρά βαθμού ασφαλείας σύμφωνα με το Υπουργείο Εξωτερικών της Αυστρίας.

Η Ελλάδα αναφέρεται πρώτη ως ένας από τους πιο ασφαλείς προορισμούς μετά την εμφάνιση του κορωνοϊού  (βαθμίδα ασφαλείας 4, όπως Αίγυπτος και Κροατία), με επισήμανση στην κυριαρχία της χώρας μας μεταξύ των καλοκαιρινών προορισμών στην αυστριακή τουριστική αγορά, λόγω απευθείας αεροπορικών συνδέσεων με 21 ελληνικούς προορισμούς και πτήσεις που θα άρχιζαν από τον Μάιο 2020.

Αναφέρεται στο μικρό αριθμό των κρουσμάτων και στο διάγγελμα του Πρωθυπουργού, κυρίου Κυριάκου Μητσοτάκη, της Δευτέρας, 13 Απριλίου 2020.

Στο ιδιαίτερα σημαίνον ερώτημα για την τουριστική βιομηχανία, ως προς τι μέλλει γενέσθαι το προσεχές καλοκαίρι, το άρθρο αναφέρει ότι αυτό εξαρτάται από το βαθμό άρσης των μέτρων του „lock down“ από κάθε χώρα ξεχωριστά. Η Αυστρία είναι η πρώτη χώρα που έχει προχωρήσει σε σταδιακή χαλάρωση των μέτρων.

Η Τουρκία, η οποία μέχρι πρότινος ανήκε στην κατηγορία 4, ανέβηκε στην ανώτερη βαθμίδα ταξιδιωτικής προειδοποίησης, 6, λόγω της εξαιρετικά γρήγορης έξαρσης της επιδημίας σε όλη τη χώρα. Εικάζεται επομένως ότι το τουριστικό ρεύμα προς Τουρκία από την Αυστρία δεν θα υπάρξει για αυτό το καλοκαίρι.

Ιταλία

Δεν θεωρείται δυνατή η εκτίμηση για το πότε θα εξέλθει η Ιταλία από την κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

Η Ισπανία, η οποία ανήκει στην ανώτερη  βαθμίδα ταξιδιωτικής προειδοποίησης,  6, επεξεργάζεται διάφορα σενάρια επανεκκίνησης του τουρισμού. Παρόλα αυτά δεν θεωρείται δυνατή η άφιξη ξένων τουριστών στα Κανάρια και στις Βαλεαρίδες. Επίσης θεωρείται ότι μόνο από το  Φθινόπωρο θα μπορέσει η χώρα να δεχθεί και πάλι τουρίστες.

Αίγυπτος

Ανήκει  όπως η Ελλάδα  και η Κροατία στη βαθμίδα 4.  Δεν υπάρχουν όμως πληροφορίες για το πότε θα μπορούσε να ξεκινήσει και πάλι η σαιζόν.

Κροατία (βαθμίδα ασφαλείας 4)

Εδώ αναμένεται ότι κάποιοι Αυστριακοί θα πραγματοποιήσουν διακοπές. Η χώρα γειτνιάζει με την  Αυστρία και είναι προσβάσιμη μέσω Σλοβενίας».

Πηγή: https://money-tourism.gr

Ετικέτες
Show More

Related Articles

Back to top button
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com
Close