Νέα

15 ταινίες που δεν θα αφήσουν κανέναν ασυγκίνητο!

Ο “Βασιλιάς των Λιονταριών ” ήταν πραγματικά ένα έπος και πιστεύουμε ότι δεν υπάρχει ούτε ένας άνθρωπος που να είδε την ταινία – ανεξαρτήτως ηλικίας – και να μην έκλαψε, ειδικά στην σκηνή όπου δολοφονείται ο Μουφάσα από τον αδερφό του Σκαρ, ωστόσο, υπάρχουν αμέτρητες ταινίες θα έκαναν ακόμα και τον πιο σκληρό τύπο έκει έξω να δακρύσει.

Πρόκειται για ταινίες που προκαλούν έντονα συναισθήματα, ανεξάρτητα αν έχουν happy ending ή όχι, καθώς καταφέρνουν μέσα από τις ιστορίες τους – ειδικά να είναι βασισμένες σε αληθινά γεγονότα – να αγγίξουν ευαίσθητες χορδές, και ακόμα και αν δεν σας κάνουν να δακρύσετε, σίγουρα θα σας στεναχωρήσουν.

Το Κυνήγι της Ευτυχίας

Το “Κυνήγι της Ευτυχίας” είναι ένας ύμνος στο αμερικανικό όνειρο, εμπνευσμένο από την ιστορία του υπαρκτού Κρις Γκάρντνερ. Ενός σύγχρονου Ιώβ που υπομένει καρτερικά όλα τα κακά της μοίρας, αλλά στο τέλος, ως διά μαγείας, βρίσκει μια θέση στον ήλιο.

Το ζητούμενο σε αυτήν την ταινία είναι η ευτυχία, η οποία πλανιέται σαν φάντασμα σε μια Αμερική όπου η μεσαία τάξη να τρέμει στην ιδέα ενός νέου κραχ και γράφεται ανορθόγραφα στον αυθεντικό τίτλο «Τhe pursuit of happyness». Happyness αντί για happiness, σαν ένας διακριτικός υπαινιγμός για την απόσταση που χωρίζει την αληθινή ζωή από τη σαπουνόπερα.

Ιστορία Γάμου

Ο υποψήφιος για Όσκαρ κινηματογραφιστής Νόα Μπάουμπακ σκηνοθετεί αυτήν τη δυνατή, ανθρώπινη ιστορία για τη διάλυση ενός γάμου και την διατήρηση μιας οικογένειας. Πρωταγωνιστούν οι Σκάρλετ Τζοχάνσον και Άνταμ Ντράιβερ, ενώ σε δευτερεύοντες ρόλους παίζουν ηθοποιοί όπως η Λόρα Ντερν, ο Άλαν Άλντα, ο Ρέι Λιότα, η Τζούλι Χάγκερντι και η Μέρι Γουέβερ.

Τελευταία έξοδος: Ρίτα Χέιγουορθ

Μπορείτε να σχεδιάσετε ένα ουράνιο τόξο για κάποιον που δεν το έχει δει ποτέ, και να κάνετε εξαιρετική δουλειά περιγράφοντάς το, αλλά το να του το δείξετε είναι εντελώς διαφορετική εμπειρία. Αυτό ακριβώς συνέβη με την κινηματογραφική εκδοχή της νουβέλας του Στίβεν Κινγκ “Rita Hayworth and Shawshank Redemption”. Μία ιστορία που ήταν υπέροχη στο χαρτί, αλλά προκαλούσε δέος να τη βλέπεις να ζωντανεύει.

Η ταινία εξιστορεί τη ζωή του Άντι Ντουφρέιν, ενός τραπεζίτη, ο οποίος περνάει άδικα δύο δεκαετίες στη φυλακή Σώσανκ. Εκεί αναπτύσσει φιλία με τον λαθροδιακινητή Ρεντ, εργάζεται για τον διεφθαρμένο διευθυντή Σάμιουελ Νόρτον, και μαθαίνει να προσαρμόζεται στη σκληρή ζωή της φυλακής.

Marley & Me

Το να βλέπεις κατοικίδια να πεθαίνουν σε ταινίες, πολλές φορές είναι πιο σπαρακτικό από το να βλέπεις ανθρώπους, και η ταινία “Μάρλεϊ, Ένας Μεγάλος Μπελάς” είναι ένα πολύ καλό παράδειγμα. Αν και είναι μια ρομαντική κομεντί που θα απολάμβανες μια Παρασκευή βράδυ, τελικά καταλήγεις να κλαις με λυγμούς, καθώς το ανυπότακτο και αξιολάτρευτο λαμπραντόρ ενός νιόπαντρου ζευγαριού, το οποίο τους συντροφεύει για χρόνια, γερνάει και κάποια στιγμή τους αφήνει. Πρόκειται για μια λαμπρή ταινία για τον καλύτερο φίλο του ανθρώπου.

Βασιλιάς των Λιονταριών

Ο “Βασιλιάς των Λιονταριών” είναι αναμφισβήτητα η πιο εξαιρετική ταινία της Disney και παρουσιάζει έναν από τους πιο τραγικούς κινηματογραφικούς θανάτους όλων των εποχών. Ο Μουφάσα, Βασιλιάς και πατέρας του Σίμπα, είναι ένας εξαιρετικός ηγέτης και πατέρας, ο οποίος διδάσκει στον γιο του τον Κύκλο της Ζωής και τις υπευθυνότητες που θα έχει ως μελλοντικός βασιλιάς. Ο Σκαρ, ο μικρότερος αδελφός του Μουφάσα, σχεδιάζει να σκοτώσει τον Μουφάσα και τον Σίμπα, έτσι ώστε να μπορέσει να κυβερνήσει, παρασύροντας τον Σίμπα σε ένα φαράγγι λέγοντάς του ότι ο Μουφάσα του έχει μια έκπληξη. Αφήνοντάς τον εκεί, ο Σκαρ πάει να φέρει τον Μουφάσα. Οι ύαινες, με εντολή του Σκαρ, προξενούν πανικό σε ένα μεγάλο κοπάδι γκνου, οδηγώντας το στο φαράγγι που βρίσκεται ο Σίμπα με σκοπό να τον σκοτώσουν. Ο Σίμπα τρέχει να σωθεί ενώ ο Μουφάσα φτάνει και τον σώζει, βγάζοντάς τον από τον δρόμο των γκνου. Καθώς ο Μουφάσα προσπαθεί να σώσει και τον εαυτό του, σκαρφαλώνοντας στους τοίχους του φαραγγιού, ο Σκαρ τον πετάει πίσω στο αφηνιασμένο κοπάδι, σκοτώνοντας τον.

Forrest Gump

Τα μάτια του Forrest Gump, δεν είναι άλλα από τα μάτια ενός παιδιού παγιδευμένου στο σώμα ενός ενήλικα, με IQ που μετά βίας αγγίζει το 75 και μια αξιολάτρευτη αθωότητα που μπορεί να κατακτήσει τον κόσμο ολόκληρο. Μεγαλώνοντας λοιπόν και κερδίζοντας εμπειρίες, θα βρεθεί σ’ όλες τις σημαντικές εκείνες στιγμές που στιγμάτισαν την αμερικάνικη ιστορία και θ’ αποτελέσει σημαντικό κομμάτι τους. Θα γυρίσει τον κόσμο, θα γνωρίσει νέους ανθρώπους, επηρεάζοντας τη ζωή τους, έχοντας πάντα συντροφιά στην σκέψη του την αγαπημένη του Τζένι.

Ο Πιανίστας

Για τον σκηνοθέτη Ρόμαν Πολάνσκι, ο οποίος γεννήθηκε από Πολωνούς γονείς Εβραϊκής καταγωγής, η ιστορία του Πολωνό-Εβραίου μουσικού που αγωνίζεται να παραμένει ζωντανός μετά την εισβολή των Ναζί στην Πολωνία, ήταν προσωπική υπόθεση, καθώς ξέφυγε από το γκέτο της Κρακοβίας όντας παιδί, μετά τον θάνατο της μητέρας του. Τελικά έζησε στον αχυρώνα ενός αγρότη μέχρι το τέλος του πολέμου. Ο πατέρας του άγγιξε τον θάνατο στα στρατόπεδα, αλλά τελικά επανενώθηκε με τον γιο του μετά το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Η ταινία βραβεύτηκε στο Φεστιβάλ των Καννών με τον Χρυσό Φοίνικα, ενώ διεκδίκησε επτά Όσκαρ, ανάμεσα στα οποία και αυτό της καλύτερης ταινίας. Τελικά κέρδισε τρία: Καλύτερης σκηνοθεσίας, Διασκευασμένου Σεναρίου και Α’ Ανδρικού Ρόλου, με τον Έντριαν Μπρόντι να αποτελεί το νεαρότερο ηλικιακά ηθοποιό που έχει λάβει το βραβείο αυτό.

Η Ζωή είναι Ωραία

Ένας Ιταλοεβραίος προσπαθεί να πείσει τον πεντάχρονο γιο του ότι ο εγκλεισμός τους σε ναζιστικό στρατόπεδο συγκέντρωσης δεν είναι παρά μέρος ενός παιχνιδιού με σκληρούς όρους και έπαθλο ένα αληθινό τανκ! Μια ταινία του Ρομπέρτο Μπενίνι με τον ίδιο στον πρωταγωνιστικό ρόλο. Η ταινία κέρδισε τρία Όσκαρ και το Μεγάλο Βραβείο της Επιτροπής στις Κάννες. Ο τίτλος προέρχεται από φράση του Λέων Τρότσκι. Εξόριστος στο Μεξικό, γνωρίζοντας ότι θα δολοφονηθεί από ανθρώπους του Στάλιν, είδε τη σύζυγό του στον κήπο και έγραψε ότι “η ζωή είναι ωραία”.

Πράσινο Μίλι

Η ταινία διηγείται τη ζωή του Πωλ Έτζκομπ (Τομ Χανκς) ως δεσμοφύλακα της πτέρυγας των θανατοποινίτων κατά τη διάρκεια της Παγκόσμιας Οικονομικής Ύφεσης του 1929 στις Ηνωμένες Πολιτείες και των υπερφυσικών γεγονότων στα οποία υπήρξε μάρτυρας.

Οι Ώρες

Η ταινία αφηγείται την ιστορία τριών γυναικών, σε διαφορετικές εποχές, των οποίων οι ζωές επηρεάζονται από το βιβλίο Κυρία Νταλαγουέι (Mrs. Dalloway) της Βιρτζίνια Γουλφ. Οι τρεις γυναίκες είναι: η Κλαρίσα Βόγκαν, μια Νεοϋορκέζα που ετοιμάζει ένα πάρτι για τον άρρωστο φίλο της που πάσχει από aids, το 2001, η Λόρα Μπράουν, μια έγκυος νοικοκυρά που ζει στην Καλιφόρνια της δεκαετίας του ’50, εγκλωβισμένη σε ένα γάμο που την κάνει δυστυχισμένη και η Βιρτζίνια Γουλφ στην Αγγλία της δεκαετίας του ’20, που προσπαθεί να γράψει το βιβλίο της, ενώ παλεύει να ξεπεράσει την κατάθλιψη.

Κράμερ εναντίον Κράμερ

Το Κράμερ εναντίον Κράμερ είναι αμερικανική δραματική ταινία παραγωγής 1979 σε σκηνοθεσία Ρόμπερτ Μπέντον, η οποία βραβεύτηκε με 5 Βραβεία Όσκαρ. Η ταινία αφηγείται την ιστορία ενός παντρεμένου ζευγαριού και τον αντίκτυπο που έχει το διαζύγιό τους στο περιβάλλον τους και ιδιαίτερα στο μικρό τους γιο.

Το Όνομα μου είναι Σαμ

Ο Σαμ, αν και διανοητικά καθυστερημένος, μεγαλώνει ένα 7χρονο κοριτσάκι. Η κοινωνική πρόνοια, ωστόσο, θέλει να το δώσει για υιοθεσία, κάτι που οδηγεί τον Σαμ να ζητήσει τη βοήθεια μιας διακεκριμένης δικηγόρου. Πώς όμως μπορεί να πειστεί ένα δικαστήριο ότι ένα άτομο με νοημοσύνη 7χρονου παιδιού μπορεί να γίνει σωστός πατέρας;

Χορεύοντας στο σκοτάδι

Η Σέλμα, μια σχεδόν τυφλή Τσέχα μετανάστρια στις ΗΠΑ του 1964, συγκεντρώνει χρήματα για να χειρουργηθεί το παιδί της που πάσχει από την ίδια πάθηση. Όταν, όμως, ένας γείτονας κλέψει τις οικονομίες της, η αντίδρασή της θα οδηγήσει σε τραγικές εξελίξεις.

Χάτσικο: Η ιστορία ενός σκύλου

Ο Πάρκερ είναι ένας καθηγητής, ο οποίος βρίσκει στο δρόμο έναν σκύλο της σπάνιας ράτσας των ακίτα. Αρχικά, αναζητά τους ιδιοκτήτες του για να τον επιστρέψει όμως καταλήγει να δένεται μαζί του και αποφασίζει να τον κρατήσει. Κάθε μέρα τον ακολουθεί μέχρι να πάρει το τρένο για την δουλειά του και τον περιμένει το απόγευμα, την ώρα που επιστρέφει. Κάποια μέρα, όμως, ο Πάρκερ δεν επιστρέφει. Ο Χάτσικο δείχνει την αφοσίωσή του καθώς για τα επόμενα εννέα χρόνια και παρά τις πολλές προσπάθειες δεν αλλάζει την συνήθειά του αυτή, να τον περιμένει να γυρίσει.

Φήμες λένε ότι δεν υπάρχει άνθρωπος που είδε αυτή την ταινία και δεν έκλαψε!

Moonlight

Το Moonlight είναι αμερικανική δραματική ταινία του 2016 σε σκηνοθεσία και σενάριο του Μπάρι Τζένκινς. Βασίζεται στο θεατρικό ημι-αυτοβιογραφικό έργο In Moonlight Black Boys Look Blue του Τάρελ Άλβιν. Κέρδισε το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας στην 89η απονομή της Ακαδημίας.

perpetual.gr

Show More

Related Articles

Back to top button
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com