Νέα

Τέλος Μαρτίου θα ανοίξουν τα σχολεία – Πότε ανοίγουν λιανεμπόριο, εστίαση και τουρισμός

Τον τρόπο με τον οποίο θα βγούμε από το lockdown αλλά και τον χρονικό ορίζοντα για το άνοιγμα των σχολείων, της εστίασης και του τουρισμού περιέγραψε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη. Ανέλυσε έναν προς έναν τους στόχους της κυβέρνησης για την έξοδο από τα περιοριστικά μέτρα.

Όπως είπε στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών αναφερόμενη στην λήξη του lockdown, στόχος της κυβέρνησης και εφόσον το επιτρέψουν τα επιδημιολογικά δεδομένα είναι να ανοίξει το λιανεμπόριο, τα Γυμνάσια και τα Λύκεια μέχρι το τέλος Μαρτίου.

«Προσβλέπουμε ότι το λιανεμπόριο θα ανοίξει πριν από το τέλος Μαρτίου εφόσον το επιτρέψουν τα επιδημιολογικά δεδομένα ενώ και τα γυμνάσια και τα λύκεια ο σχεδιασμός είναι να ανοίξουν πριν από το τέλος του μήνα» είπε η κα Πελώνη. Τον Απρίλιο ελπίζουμε να ανοίξει η εστίαση σε εξωτερικούς χώρους και από τον Μάιο σταδιακά ο τουρισμός.

Τόνισε ακόμα ότι τα πρώτα που θα ανοίξουν θα είναι τα Γυμνάσια και τα Λύκεια αφού έχουν μείνει πολύ καιρό κλειστά.

Γεωργιάδης: Το Πάσχα πιθανή περίοδος για να ανοίξει η εστίαση σε εξωτερικούς χώρους

Ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3 , επιβεβαίωσε ότι το πιθανότερο σενάριο για να ανοίξουν λιανεμπόριο αλλά και υπηρεσίες όπως κομμωτήρια, είναι στις 22 Μαρτίου, πάντα εφόσον το επιτρέψουν τα δεδομένα της πανδημίας.

Ο κ. Γεωργιάδης εξήγησε ότι οι πολίτες θα μπορούν να πηγαίνουν στα μαγαζιά κάποιες ώρες την ημέρα, στέλνοντας μήνυμα σε ειδικό πενταψήφιο αριθμό.

Τόνισε, μάλιστα, ότι ο περιορισμός θα είναι μόνο χρονικός και όχι χιλιομετρικός, με στόχο να μην υπάρχει συνωστισμός στους δρόμους.

Συμφωνά με τον υπουργό Ανάπτυξης , οι έως τώρα εκτιμήσεις είναι ότι η αγορά δε θα ανοίξει με τη μορφή ακορντεόν, για να ξανακλείσει δηλαδή στη συνέχεια, λόγω των εμβολιασμών αλλά και λόγω της ανόδου της θερμοκρασίας.

Ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι το Πάσχα είναι μια πιθανή περίοδος για να ανοίξει η εστίαση, όμως σε εξωτερικούς χώρους.

Σύμφωνα με τον υπουργό λόγω της προόδου στο κομμάτι των εμβολιασμών είμαστε πολύ κοντά στο να αρχίσει αυτό να φαίνεται και στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Show More

Related Articles

Back to top button
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com