Νέα

Το ΙΕΚ ΑΚΜΗ στηρίζει τους νέους της σεισμόπληκτης Μαρτυρικής Κοινότητας Δομένικου στη Λάρισα

Με βαθιά συναίσθηση της ευθύνης του στο κοινωνικό σύνολο, το ΙΕΚ ΑΚΜΗ στέκεται δίπλα στους πληγέντες από τον ισχυρό σεισμό που σημειώθηκε στην Ελασσόνα.

 

Το μεγαλύτερο ΙΕΚ της χώρας προχωρά σε μία ακόμη σημαντική πρωτοβουλία και «υιοθετεί» εκπαιδευτικά μαθητές Λυκείου της σεισμόπληκτης Μαρτυρικής Κοινότητας Δομένικου, όπου φοιτούν μαθητές των πληγέντων χωριών Δομένικου, Μεσοχωρίου, Αμουρίου, Βλαχογιαννίου, Πραιτωρίου, Συκέας, Μαγούλας και Ελευθεροχωρίου. Από τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά, οι απόφοιτοι του Γενικού Λυκείου θα έχουν τη δυνατότητα να φοιτήσουν δωρεάν στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ, σε ειδικότητα και παράρτημα της επιλογής τους.

 

Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος της Κοινότητας Δομένικου, κ. Στάθης Ψωμιάδης: «Η ενέργεια της Διοίκησης του ΙΕΚ ΑΚΜΗ επαναφέρει το χαμόγελο και την ελπίδα στους νέους της σεισμόπληκτης περιοχής μας, καθώς τους δίνεται μια σημαντική ευκαιρία να οικοδομήσουν το μέλλον τους. Ευχαριστούμε θερμά και ευελπιστούμε στη συνέχιση της αγαστής αυτής συνεργασίας. Εμείς θα συνεχίσουμε τον καθημερινό μας αγώνα με μόνο στόχο η περιοχή μας να γίνει ξανά ένας τόπος προκοπής και ευημερίας».

 

Από την πλευρά του, ο Αντιπρόεδρος του ΙΕΚ ΑΚΜΗ, κ. Βαγγέλης Ροδόπουλος, δήλωσε: «Από την πρώτη ημέρα, η σκέψη και το ενδιαφέρον μας είναι στους κατοίκους των περιοχών που επλήγησαν από το σεισμό. Την επόμενη ακαδημαϊκή χρονιά θα έχουμε τη χαρά να υποδεχτούμε στις εγκαταστάσεις μας στη Λάρισα νέους και νέες από το ηρωικό Δομένικο, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να σπουδάσουν στο υψηλότερο επίπεδο. Η εκπαίδευση αποτελεί αδιαπραγμάτευτο αγαθό, δεν θα αφήσουμε τίποτα να σταθεί εμπόδιο στο μέλλον και τα όνειρά τους.

 

Η ανακοίνωση της εν λόγω πρωτοβουλίας πραγματοποιείται μερικές ημέρες μετά την επέτειο του Ολοκαυτώματος του ιστορικού χωριού, που μαρτύρησε από τον ιταλικό στρατό κατοχής, φωτίζοντας μία ακόμη σημαντική πτυχή της ιστορίας του τόπου, που παραδίδει μαθήματα γενναιότητας και θάρρους.

 

Η δράση εντάσσεται στο πλαίσιο ενεργειών Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης που υλοποιεί σταθερά τις τελευταίες δεκαετίες το ΙΕΚ ΑΚΜΗ, με επίκεντρο την εκπαίδευση και όχι μόνο. Αξίζει να σημειωθεί ότι τον περασμένο χρόνο ο Εκπαιδευτικός Όμιλος Μητροπολιτικό – ΑΚΜΗ «υιοθέτησε» εκπαιδευτικά τους αποφοίτους Λυκείου του Καστελόριζου ενώ τα τελευταία χρόνια έχει σταθεί σταθερά αρωγός και υπερήφανος χορηγός στον θεσμό του «Διάπλου Αιγαίου» και την Ομάδα Αιγαίου, προσφέροντας περισσότερες από 70 πλήρεις υποτροφίες σπουδών σε νέους των ακριτικών νησιών, συμβάλλοντας έμπρακτα στην ενίσχυση των ακριτικών σχολικών μονάδων με την παροχή εκπαιδευτικού και τεχνολογικού εξοπλισμού.

 

 

Show More

Related Articles

Back to top button
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com