Νέα

Τάκης Ντελής για τη νέα πρόταση διασκέδασης «Χίλια Χείλια»: «Με νέο προφίλ για τις ανάγκες του σήμερα»

Ο μετρ της διασκέδασης Τάκης Ντελής, μιλά για τη νέα πρόταση διασκέδασης «Χίλια Χείλια»

-Κύριε Ντελή, τι είναι η Όπερα Διασκέδασης «Χίλια Χείλια»;

«Επιτρέψτε μου να σας πω κατ’ αρχήν, τι δεν είναι. Σίγουρα δεν είναι μπουζουξίδικο. Άλλωστε η εποχή μάλλον δεν «χωράει» πια τέτοιου είδους μαγαζιά. Νομίζω πως η κρίση μας δίδαξε πολλά και μας έκανε ξανά κανονικούς ανθρώπους. Η νέα πρόταση διασκέδασης Χίλια Χείλια είναι πρακτικά ένα διασκεδαστήριοτης εποχής μας. Ένα μαγαζί προσιτό σε όλες τις ηλικίες και κυρίως σε όλες τις οικονομικές δυνατότητες, που ακολουθεί τους ρυθμούς και τα δεδομένα της εποχής μας».

-Δηλαδή δεν θα έχει μπουζούκια;

«Θα έχει και μπουζούκι. Και κιθάρες και σαξόφωνα. Αλλά δεν θα έχει την παλιά «κουλτούρα» των μπουζουξίδικων. Τη λογική της επίδειξης και της παρανοϊκής κατανάλωσης. Ο πελάτης θα μπορεί να πιει απλώς το ποτό του, χωρίς να είναι υποχρεωμένος να παραγγείλει μπουκάλι, και χωρίς βέβαια να υπάρχει η διάκριση του «πρώτο τραπέζι πίστα». Οι κρατήσεις θα γίνονται μεν, αλλά θα τηρούνται από τις 21.30 έως 22.30. Αν κάποιος δεν είναι συνεπής σ’ αυτό, τότε δεν θα μένει το τραπέζι άδειο όλη τη νύχτα. Θα το παίρνει όποιος πελάτης το ζητά, άσχετα αν έχει κάνει κράτηση ή όχι. Τόσο απλά, τόσο ωραία».

-Είναι δηλαδή ένας «εναλλακτικός» τρόπος διασκέδασης;

«Αντιθέτως, είναι ένας κανονικός τρόπος διασκέδασης. Κανονικός για την εποχή. Με την αθωότητα των παιδικών μας χρόνων και την ποιότητα της ωριμότητας μας. Κοιτάξτε, ο παροξυσμός της εποχής πριν την κρίση, είχε παρασύρει και τη διασκέδαση σ’ ένα μοντέλο επίδειξης πλούτου. Η κρίση σταμάτησε τον παροξυσμό και πλέον εμείς πρέπει να θεραπεύσουμε τη διασκέδαση από τις ασθένειες του παρελθόντος. Γι’ αυτό εφαρμόζουμε στην νέα πρόταση διασκέδασης «Χίλια Χείλια» ένα τελείως διαφορετικό μοντέλο. Ο πελάτης μπορεί να έρθει νωρίς (Παρασκευή και Σάββατο το πρόγραμμα θα ξεκινάει στις 21.30 μ.μ. και την Κυριακή στις 19.30 μ.μ.) να πιει το ποτό του και να ακούσει ωραία ελληνική μουσική.

Ούτε λουλουδούδες, ούτε άδεια τραπέζια μπροστά που περιμένουν τους «επιφανείς» πελάτες. Ακόμα και για να κλείσει κανείς τραπέζι, δεν είναι απαραίτητο να παραγγείλει μπουκάλι για να βρεθεί σε «καλή θέση». Χρειάζεται μόνο να τηλεφωνήσει εγκαίρως και να πει το όνομα του…»

-Δηλαδή, δεν θα υπάρχουν ούτε λουλούδια;

«Τα λουλούδια είναι στοιχείο της παράδοσης στη διασκέδαση μας. Φυσικά θα υπάρχουν. Σε πολύ κομψή συσκευασία όμως, φιλική προς το περιβάλλον, και όποιος θέλει θα μπορεί να τα παραγγέλνει στο σερβιτόρο για να έρθουν στο τραπέζι του. Όχι όμως όπως γινόταν παλιά, που οι τραγουδιστές «κολυμπούσαν» ανάμεσα στα πανέρια!

Όπως καταλαβαίνετε, μιλάμε για μια ορθολογική διασκέδαση που απαντά στις ανάγκες των ανθρώπων της εποχής μας. Η μουσική είναι στοιχείο της παράδοσης μας και πρέπει να την προστατεύσουμε από την ισοπέδωση της παγκοσμιοποίησης. Να την κάνουμε και πάλι το κυρίαρχο στοιχείο της διασκέδασης μας. Δεν ήταν κυρίαρχη η μουσική στο προηγούμενο μοντέλο. Είχαν κυριαρχήσει άλλα πράγματα…»

-Πιστεύετε ότι αυτός ο τρόπος δηλαδή, ανταποκρίνεται σ’ αυτό που θέλουν οι Λαρισαίοι;

«Πιστεύω ότι αυτός ο τρόπος διασκέδασης είναι η απάντηση στην «εθνική μας κατάθλιψη». Σ’ αυτό που μας προκάλεσε κυρίως η κρίση, αλλά και ότι προηγήθηκε. Σήμερα το αλλάζουμε αυτό. Φτιάχνουμε ένα χώρο στον οποίο ο καθένας μας θα μπορεί να διασκεδάζει χωρίς να φοβάται ότι κάτι τέτοιο θα του στοιχίζει μια περιουσία. Θα μπορεί να είναι ισότιμος στη διασκέδαση. Θα έχει τη δυνατότητα να έρχεται από νωρίς το απόγευμα στο φουαγιέ (θα ανοίγουμε στις 17.00 μ.μ.) να πίνει τον καφέ του με επιλεγμένη μουσική από dj, να μπορεί να πάρει ένα μικρό σνακ και στη συνέχεια να συμμετέχει στο βραδινό πρόγραμμα. Θέλουμε οι Λαρισαίοι να έχουν δημιουργικό ρόλο στη διασκέδαση. Να είναι μέρος του προγράμματος, να διασκεδάζουν και να νοιώθουν όμορφα. Η νέα πρόταση διασκέδασης «Χίλια Χείλια» στήνεται έτσι ώστε να προσφέρει ανθρωποκεντρική διασκέδαση».

-Πως θα τον πετύχετε αυτόν τον ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα;

«Με επιμονή στην ποιότητα και στους ανθρώπους. Με διοργάνωση ειδικών εκδηλώσεων που θα προβάλλουν τα τοπικά χαρακτηριστικά. Με προμηθευτές που προέρχονται αποκλειστικά από τη Λάρισα και τη Θεσσαλία. Με διαχείριση φιλική προς το περιβάλλον. Με ειδικές προσφορές σ’ όσους θέλουν να γιορτάσουν μαζί μας τις σημαντικές στιγμές τους. Με ειδικούς χώρους για τους καπνιστές. Με σεβασμό στην παράδοση της μουσικής μας και των ανθρώπων μας».

-Πότε ξεκινά η Όπερα Διασκέδασης «Χίλια Χείλια»;

«Στις 11 Οκτωβρίου αρχίζουμε. Στο 5ο χιλιόμετρο Λάρισας – Νίκαιας. Και περιμένουμε τους φίλους μας για να δουν πως η διασκέδαση μπορεί να μας κάνει χαρούμενους και αισιόδοξους…»

Show More

Related Articles

Back to top button
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com