Νέα

Δεν ξεκινάς για διακοπές με το αυτοκίνητο χωρίς αυτά τα 7 apps

Αυτήν την εβδομάδα περιμένεις όλο τον χρόνο. Το μόνο που μπορεί να πάει στραβά είναι να είναι σκληρό το μαξιλάρι στο ξενοδοχείο. Και αυτό που θα σε απασχολεί κάθε πρωί είναι αν θα προλάβεις τη σκιά στην παραλία για να μη ζεσταθεί ο καφές σου. Τέτοιες έννοιες πρέπει να έχεις στο ταξίδι σου.

Για όλα τα άλλα υπάρχουν apps! Το’χες σκεφτεί κι εσύ; Σε προλάβανε!

Ψάχνεις για βενζινάδικο κοντά σου; Το FuelGR ξέρει.

Κάθε διαδρομή είναι ένα στοίχημα. Πού θα είναι το επόμενο βενζινάδικο; Πόσο ακριβό θα είναι; Θα προλάβεις να το φτάσεις ή θα πρέπει να πέσεις στην ανάγκη κάποιου περαστικού που θα σου προτείνει να ρουφήξεις λίγη βενζίνη από το αυτοκίνητό του;

FuelGR. Ανοίγεις τον χάρτη και εμφανίζονται τα 40 (ή 2 με 3, ανάλογα με το τι διακοπές κάνεις) κοντινότερα βενζινάδικα. Και οι τιμές τους! Έχεις κάποια προτίμηση; Μπορείς να ορίσεις είδος καυσίμου και εταιρία. Διαλέγεις βενζινάδικο και βλέπεις το ιστορικό τιμών του, κριτικές από πελάτες και τις οδηγίες για να φτάσεις εκεί.

Είναι συμβατό με συσκευές Android και iOS.

HereWeGo σημαίνει offline Navigation και κόστος διαδρομής μαζί.

Φτάνουμε; Φτάνουμε; Φτάνουμε; Σιχαμένη ερώτηση αν την ακούς από το πίσω κάθισμα κάθε 10 δευτερόλεπτα. Κάνε λίγο υπομονή – και μην ξεχνάς ποτέ πού φτάνετε. Και βρες τη διαδρομή από πριν 😉

HereweGo. Βάζεις προορισμό και σου βρίσκει πώς να πας. Μέσα συγκοινωνίας; Ποδήλατο; Αυτοκίνητο; Ό,τι σε βολεύει. Έχει όλες τις πληροφορίες για κάθε μέσο. Το κόστος των εισιτηρίων των μέσων συγκοινωνίας. Πόσο θα κοστίσει το ταξί. Πού να παρκάρεις. Πού έχει κίνηση.

Έτσι την πρώτη φορά που θα ρωτήσει αν φτάνετε θα έχεις έτοιμη απάντηση. Και το καλύτερο; Αν κατεβάσεις το app δε χρειάζεται να έχεις δεδομένα. Μπορείς να βρεις την απόσταση offline!

Συμβατό με συσκευές AndroidiOS και Windows.

Michelin Travel: ο απόλυτος οδηγός ταξιδιού.

Υπάρχουν δύο είδη ανθρώπων. Αυτοί που για να οργανώσουν ένα ταξίδι ξεκινάνε με σημειώσεις σε post-itsκαι καταλήγουν σε excelsheets με ένα επαγγελματικό itinerary μίας εκδρομής και ένα budget. Και εμείς. (Που έχουμε ζωή). Που μας αρέσουν οι εκπλήξεις.

Ε, ναι. Υπάρχει app και γι’ αυτό. Και μάλιστα με τη βούλα: Michelin Travel.

Ανοίγεις έναν χάρτη και βλέπεις τα κοντινότερα hot spots: εστιατόρια, αξιοθέατα, μουσεία, ξενοδοχεία, δραστηριότητες.

Μπορείς να βάλεις τα δικά σου φίλτρα για να βλέπεις μόνο αυτά που σου ταιριάζουν, είτε είσαι άνθρωπος της φύσης, είτε είσαι των τεχνών είτε είσαι της βολτας κ.λπ. Καθένα από τα σημεία που μπορείς να βρεις στο app(συνολικά περίπου 35.000 για πάνω από 80 χώρες) έχει αξιολογηθεί από 1 έως 3 αστέρια – και όχι από κανέναν τυχαίο, Michelin είναι αυτοί. Έχουν ανοίξει αλυσίδες μετά από μία κριτική τους.

Και το καλύτερο; Μπορείς να κλείσεις θέση εκείνη τη στιγμή από το κινητό σου. Ή να το αποθηκεύσεις για αργότερα. Αυτό ήταν. Οργανώθηκες κι εσύ.

Συμβατό με συσκευές Android και iOS.

Όλα τα δρομολόγια πλοίων στο Ferries-Tickets Online app.

Δε θα ήταν τέλειο να μπορείς να βρεις εισιτήριο πλοίου χωρίς να πηγαίνεις από πρακτορείο σε πρακτορείο, από λιμάνι σε λιμάνι; Και όχι όποιο να’ναι, αλλά την ώρα και μέρα που σε βολεύει, χωρίς άγχος, ακόμη και τελευταία στιγμή!

Είναι τέλειο. Το Ferries-Tickets Online σου δίνει πληροφορίες για τα εισιτήρια πλοίων, σε live χρόνο – έμφαση εδώ: Σου εμφανίζει τα διαθέσιμα εισιτήρια και ενημερώνεται σε πραγματικό χρόνο.

Εσύ βάζεις ημερομηνίες και το app σου δείχνει όλες τις διαθέσιμες ακτοπλοϊκές εταιρίες, ώρες αναχώρησης και άφιξης και ενδεικτικές τιμές ανά εταιρία. Διαλέγεις, το κλείνεις online.

Ισχύει για δρομολόγια στα Ελληνικά Νησιά, στη Δυτική Μεσόγειο και στην Αδριατική και  είναι συμβατό με συσκευές Android και iOS.

Καιρός και ραντάρ. Όλα σε ένα app.

Δεν υπάρχει τίποτε πιο ξενέρωτο: ενώ εσύ ξύπνησες με την αγωνία να βρεις σκιά στην παραλία, ξαφνικά το γυρνά σε μπόρα. Και επειδή αυτά τα «ξαφνικά ρίχνει χαλάζι ΜΕ 25 ΒΑΘΜΟΥΣ» έχουν γίνει κάπως συχνά τελευταία, μία καλή ιδέα θα ήταν να έχεις κάποιον να σε προειδοποιεί για τον καιρό, που θα έχει μέσα στην επόμενη ώρα, με ακρίβεια.

Το app Καιρός & ραντάρ ενημερώνεται για τις τρέχουσες καιρικές συνθήκες ανά 5 λεπτά! Το app σου δείχνει πού βρέχει, πού ρίχνει χαλάζι, πού πέφτει χιόνι, πού έχει συννεφιά, ακόμη και πού έχει αστραπές! Εμφανίζει με μεγάλη ακρίβεια την πιθανότητα βροχής, χιονιά, κεραυνών ή βαριάς καταιγίδας. Σε προειδοποιεί για το ενδεχόμενο κακοκαιρίας. Έχει πληροφορίες ακόμη και για τη θερμοκρασία στην επιφάνεια της θάλασσας.

Συμβατό με συσκευές Android και iOS.

SoundHound: το app που βρίσκει τη μελωδία που σου έχει κολλήσει στο κεφάλι!

Δε θυμάσαι πώς το λένε ούτε τους στίχους για να το γκουγκλάρεις. Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να το τραγουδήσεις. Εσύ το ζεις, ο άλλος σε κοιτάει σαν χάνος.

Ε, υπάρχει ένα app που σε νιώθει. Το SoundHound είναι η εφαρμογή που θα βρει όνομα και τίτλου του τραγουδιού που ψάχνεις. Είτε το βάλεις κοντά στο ηχείο είτε του τραγουδήσεις! Και επειδή στην εκδρομή θα ακούσεις μουσικάρες, αν έχεις το app θα ανακαλύπτεις και τα επόμενα κομμάτια που θα μπουν στην playlist σου.

Συμβατό με συσκευές Android και iOS.

AutoMate: ένας personal assistant, για να δίνεις εντολές χωρίς να αφήνεις το τιμόνι.

Μόνο αν έχεις φτάσει μέχρι εδώ, έχεις κατεβάσει 6 apps. Πώς χειρίζεσαι όλες τις εφαρμογές του κινητού, δε χάνεσαι; Και, ακόμη σημαντικότερο, τι κάνεις αν οδηγείς;

Δίνεις εντολές με τη φωνή σου! Με το AutoMate δε χρειάζεται να αφήσεις το τιμόνι για να πιάσεις το κινητό σου – δεν το κάνεις έτσι και αλλιώς. Θα δώσεις την οδηγία με τη φωνή χωρίς να τη γράψεις. Έτσι ενώ οδηγείς, χέρια στο τιμόνι, προσοχή στον δρόμο, υπαγορεύεις το μήνυμα στο messenger, στο whatsapp ή σε όποια εφαρμογή θέλεις, ακούς οδηγίες για το πού πρέπει να στρίψεις και σε πόση ώρα φτάνεις, ενημερώνεσαι με alerts για τον καιρό ή για το επόμενο ραντάρ ελέγχου ταχύτητας.

Μπορείς να δώσεις εντολή ακόμη και με μία κίνηση του χεριού σου πάνω από την οθόνη!

Συμβατό με συσκευές Android.

Σκέψου λίγο και πέρα από τα apps: κι αν μείνει κάπου το αυτοκίνητό σου;

Η εκδρομή είναι εκδρομή, αλλά υπάρχουν και τα απρόβλεπτα. Τι κάνεις αν σκάσει το λάστιχο και ο πολιτισμός είναι στην άλλη άκρη του νησιού; Αν μείνεις από βενζίνη και το επόμενο βενζινάδικο στον χάρτη είναι 15 χιλιόμετρα μακριά; Αν μείνεις από βλάβη πριν φτάσεις σε αυτήν την παραλία με την ονειρεμένη σκιά;

Γι’ αυτό χρειάζεσαι Οδική Βοήθεια, για να έρθει κάποιος να σε σώσει όπου κι αν μείνεις. Θα φτάσεις στην παραλία, θα προλάβεις και τη σκιά. Είπαμε, διακοπές χωρίς καμία έννοια. 😊

Show More

Related Articles

Back to top button
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com