Νέα

Ο Αποστόλης Τότσικας στη Θεατρική Ομάδα του ΕΠΑΛ Τυρνάβου

Κάθε Σάββατο η Θεατρική Ομάδα του ΕΠΑΛ Τυρνάβου δίνει ραντεβού στο φιλόξενο χώρο του Μορφωτικού Συλλόγου Τυρνάβου, για τις πρόβες της και τα μαθήματα θεατρικού παιχνιδιού, από το Συνεργείου Μουσικού Θεάτρου.

Το θεατρικό έργο που θα ανεβάσει φέτος είναι ο Άμλετ ο Γ’. Το σενάριο είναι μία διασκευή της τρελής κωμωδίας του Σαμ Μπόμπρικ, Άμλετ ο Β’ και ουσιαστικά αποτελεί μία μεταφορά της πλοκής, σε σχολικό περιβάλλον. Η κεντρική ιδέα του σεναρίου βασίζεται στην άποψη ότι το σχολείο αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο για την οικοδόμηση ενός καλύτερου κόσμου, περισσότερο δημοκρατικού και ειρηνικού, που θα διασφαλίζει πλήρως τα ατομικά δικαιώματα όλων των πολιτών και ιδιαίτερα των παιδιών, σε κάθε γωνία του πλανήτη μας.

Το Σάββατο, 16 Μαρτίου, η Θεατρική Ομάδα είχε τη χαρά και την τιμή να υποδεχτεί τον Αποστόλη Τότσικα. Η χημεία ήταν εκπληκτική, ένας προσιτός, απλός, επικοινωνιακός και διαχυτικός Αποστόλης, αφιέρωσε τρεις ώρες από τον πολύτιμο χρόνο του για να μιλήσει με τους μαθητές, να φωτογραφηθεί μαζί τους, να παραχωρήσει συνέντευξη στην ομάδα επικοινωνίας και προώθησης του σχολείου μας και να παρακολουθήσει τις πρόβες της ομάδας του σχολείου μας.

Η συνέντευξη του Τότσικα, που είναι ένας ποταμός προσωπικών και επαγγελματικών εμπειριών και συναισθημάτων, τις οποίες μοιράστηκε απλόχερα με τους μαθητές μας, θα δημοσιευτεί στο blog της Θεατρικής μας Ομάδας από την ομάδα επικοινωνίας και προώθησης.

Φέτος οι δράσεις της Θεατρικής μας Ομάδας εντάσσονται στο Σχέδιο Δράσης για τα ΕΠΑΛ το οποίο είναι μέρος του ευρύτερου προγράμματος του υπουργείου Παιδείας: «Μια νέα αρχή για τα ΕΠΑΛ».

Τη Δευτέρα, 18 Μαρτίου, η ομάδα μας θα επισκεφτεί το ραδιοφωνικό σταθμό της ΕΡΤ Λάρισας, το Δημοτικό Ραδιόφωνο Λάρισας, όπου μαθητές μας θα μιλήσουν. Αργότερα, η ομάδα θα βρεθεί στο Θεσσαλικό Θέατρο Λάρισας, όπου θα κάνει πρόβα μαζί με τη Διευθύντρια του Θεάτρου, κα Κυριακή Σπανού. Από τις πρόβες θα πάρει πλάνα και η τηλεόραση της ΕΡΤ3.

Έχουμε δηλώσει επανειλημμένως ότι το Σχολείο είναι πολλά περισσότερα από τη στείρα γνώση του θρανίου, είναι βιώματα ζωής, που κάνουν τις γνώσεις να ανθίζουν στο μυαλό και την ψυχή των παιδιών μας. Ο Σωκράτης έλεγε: «η Παιδεία είναι πανηγύρι της ψυχής». Εμείς στο ΕΠΑΛ Τυρνάβου θα συνεχίσουμε να το κάνουμε Πράξη.

 

 

Show More

Related Articles

Back to top button
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com