Νέα

Οι πιο υγιείς λαοί στον κόσμο – Έξι θέσεις έχασε η Ελλάδα το 2019

Έξι θέσεις έχασε η Ελλάδα σε σχέση με το 2018 στη λίστα του Bloomberg για τους πιο υγιείς λαούς στον κόσμο, σύμφωνα με το  Bloomberg Global Health Index. Η Ελλάδα ήταν στην 20ή θέση, ενώ πλέον είναι στην 26η.

Ο δείκτης βαθμολογεί τις χώρες με βάση συγκεκριμένες μεταβλητές, όπως το προσδόκιμο ζωής, ενώ αφαιρεί μονάδες για πράγματα όπως το κάπνισμα και η παχυσαρκία. Επίσης, παρίνει υπόψη παράγοντες όπως της πρόσβασης σε καθαρό νερό και η αποχέτευση.

Στην κορυφή της λίστας βρίσκονται οι Ισπανοί και ακολουθούν οι Ιταλοί ενώ στις δέκα πρώτες θέσεις βρίσκονται άλλες τέσσερις ευρωπαϊκές χώρες: Η Ισλανδία (3η θέση), η Ελβετία (5η), η Σουηδία (6η) και Νορβηγία (9η).

Πιο υγιής χώρα στην Ασία είναι η Ιαπωνία (4η θέση), η οποία μάλιστα ανέβηκε τρεις θέσεις από την αντίστοιχη έρευνα του 2017 και αντικατέστησε τη Σιγκαπούρη, η οποία έπεσε στην όγδοη. Η Αυστραλία και το Ισραήλ συμπλήρωσαν την κορυφαία δεκάδα στην 7η και 10η θέση αντίστοιχα.

Στον αντίποδα οι υποσαχάριες οικονομίες αταλαμβάνουν τις 27 από τις τελευταίες 30 θέσεις της λίστας που συμπληρώνονται από Αϊτή, Αφγανιστάν και Υεμένη.

Πηγή: bloomberg.com

Show More

Related Articles

Back to top button
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com