Νέα

Πέθανε ο πρώην ντράμερ των Cure και του Iggy Pop, Άντι Άντερσον

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 68 ετών ο θρυλικός ντράμερ των Cure, του Iggy Pop και άλλων μεγάλων καλλιτεχνών, Άντι Άντερσον.

Την είδηση του θανάτου του έκανε γνωστή το ιδρυτικό μέλος των Cure, Lol Tolhurst .
«Ο Άντι Άντερσον ήταν ένας πραγματικός κύριος και ένας σπουδαίος μουσικός με μία ιδιόμορφη αίσθηση του χιούμορ που κράτησε μέχρι το τέλος της ζωής του, μια απόδειξη για το όμορφο πνεύμα του στο τελευταίο ταξίδι. Είμαστε ευλογημένοι που τον γνωρίσαμε», έγραψε στο Twitter.

Μόλις την προηγούμενη εβδομάδα ο Άντερσον είχε αποκαλύψει στο Facebook ότι έπασχε από καρκίνο στο τελευταίο στάδιο. Μετά τη διάγνωση, έγραψε: Γεια σας παιδιά, έχω καρκίνο στο τελευταίο στάδιο και δεν υπάρχει επιστροφή από αυτό, έχει ολοκληρωτικά καλύψει το σώμα μου και είναι καλά και γνώστης της κατάστασής μου (…) Σας παρακαλώ μην κλαίτε εδώ, να είστε θετικοί, για μένα είναι μία ακόμη εμπειρία ζωής και ένα εμπόδιο, ότι  κάποιος μπορεί να κάνει μία άλλη επιλογή στη ζωή, να είστε χαλαροί, όπως είμαι εγώ (…) σας ευχαριστώ για τις ευχές σας, που είστε τόσο πολύ κοντά μου και θα μείνετε κοντά μου για πάντα, να είστε καλά και θα τα πούμε σύντομα.

O Άντερσον γεννήθηκε τον Ιανουάριο του 1951 στο Λονδίνο και το πραγματικό του όνομα ήταν Κλίφορντ Λέον Άντερσον.

Εντάχθηκε στους Cure το 1983, όταν ο Laurence “Lol” Tolhurst το «γύρισε» στα πλήκτρα. Οι πρώτες του συμμετοχές ήταν σε δύο single της μπάντας του 1983 “Speak My Language” και “The Love Cats”, τα οποία αποτέλεσνα τις πρώτες επιτυχίες στο Top 10 των βρετανικών charts.

 Μετά την αποχώρησή του από το συγκτότημα, συνεργάστηκε με σπουδαίους καλλιτένχες της παγκόσμιας μουσικής σκηνής, όπως ο Iggy Pop, o Άιζακ Χέις, ο Τζέφρι Λι Πιρς, ο Γκλεν Μάτλοκ των Sex Pistols και ο Πίτερ Γκάμπριελ.

Σημειώνεται ότι οι Cure αναμένεται να εμφανιστούν στις 17 Ιουλίου στο Ejekt Festival με μία και μοναδική συναυλία στην Πλατεία Νερού.

Show More

Related Articles

Back to top button
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com