Νέα

Θριαμβευτής στη Μασσαλία ο Στέφανος!

Μόλις στα 20 του χρόνια, ο Στέφανος Τσιτσιπάς είναι πλέον κάτοχος δύο ATP τίτλων!

Ο Έλληνας τενίστας δυσκολεύτηκε περισσότερο από κάθε άλλον αγώνα του αυτήν την εβδομάδα στη Μασσαλία στον μεγάλο τελικό κόντρα στον Μιχαήλ Κουκούσκιν, ωστόσο, και πάλι κατάφερε να ξεπεράσει ό,τι αγωνιστικό και πνευματικό εμπόδιο βρέθηκε μπροστά του για έναν ακόμα προσωπικό θρίαμβο!

Ο έμπειρος Καζάκος έκανε ό,τι μπορούσε αλλά τελικά υπέκυψε στην ανωτερότητα του Έλληνα πρωταθλητή που με το τελικό 7-5, 7-6(5) κατέκτησε τον δεύτερο τίτλο καριέρας του μετά την Στοκχόλμη σε ίδιες ακριβώς συνθήκες (indoor hard court), ενώ ανέβηκε στην career high θέση Νο11 όντας μόλις 130 βαθμούς κατάταξης πριν από την είσοδο του στο Τοπ10 (Νο10 είναι ο Τσίλιτς)!

Μπορεί η παρουσία του σε Σόφια και Ρότερνταμ να ήταν κατώτερη του αναμενομένου, ωστόσο, ο ταλαντούχος Έλληνας αθλητής απάντησε με τον καλύτερο τρόπο στους όποιους επικριτές του μετά από μια τέλεια εβδομάδα στη Μασσαλία στην οποία δεν έχασε ούτε σετ ενώ υπέστη μόνο δύο breaks στον δρόμο για τον δεύτερο τίτλο του σε διοργάνωση της σειράς 250.

Ο τελικός ήταν το δυσκολότερο ματς αυτήν την εβδομάδα για τον Στέφανο μιας και ο αντίπαλος του έπαιξε τακτικά ένα πολύ έξυπνο παιχνίδι με λίγα αβίαστα λάθη και πολύ όμορφες γωνίες που προβλημάτισαν αρκετά το Νο1 του ταμπλό.

Ειδικά στο δεύτερο σετ, ο Στεφ βρέθηκε σε αρκετά δύσκολη θέση καθώς έχασε το μομέντουμ του αγώνα που είχε “χτίσει” από το πρώτο σετ, βρέθηκε στα πρόθυρα του να υποστεί διπλό break στο μοναδικό σημείο του αγώνα που έχασε την ψυχραιμία του, αλλά επανήλθε πριν να είναι αργά και με ένα “ψυχωμένο” τελείωμα στο ματς πήρε τη νίκη που τον στέλνει ξανά στον δρόμο των επιτυχιών!

Στο πρώτο σετ, ο Έλληνας τενίστας, ακριβώς όπως έκανε και στα προηγούμενα ματς του στο Open 13, σέρβιρε εκπληκτικά (ξανά δεν παραχώρησε κανένα break point) ενώ στην πιο κρίσιμη καμπή του σετ χτύπησε σαν “κόμπρα”!

Αυτό έγινε στο 6-5 με τον Κουκούσκιν να σερβίρει για να παραμείνει στο σετ αλλά η πίεση που προβάλλει διαρκώς σε τέτοιες καταστάσεις ο Στεφ, τον ώθησε σε λάθη και στην απώλεια του πρώτου κομματιού του αγώνα.

Ο αγώνας όμως είχε ακόμα πολύ “ψωμί” και το δεύτερο σετ δεν κύλησε αρχικά καλά για τον 20χρονο αθλητή μας.

Κάποιες εμπνευσμένες επιστροφές του Κουκούσκιν έφεραν τα πρώτα break point και εντέλει το σπάσιμο σερβίς για τον Καζάκο (μόλις το δεύτερο που υπέστη σε όλη τη διοργάνωση ο Στεφ) ενώ τα δύο χαμένα break point στο αμέσως επόμενο game τον εκνεύρισαν φανερά και παραλίγο να χάσει εντελώς τον έλεγχο του σετ.

Βρέθηκε στα πρόθυρα του διπλού break κατά του αλλά εκεί αντέδρασε ως πραγματικός πρωταθλητής.

Όπως έκανε και με τον Γκοφάν το Σάββατο, απέτρεψε από τον Κουκούσκιν την ισοφάριση ενώ σέρβιρε στο 5-4 για το 1-1 και τελικά έστειλε το σετ στο tie break όπου όλα κύλησαν στην “κόψη του ξυραφιού”.

Μόλις ένα mini break έκανε τη διαφορά εκεί και το πέτυχε στο κομβικό 5-5 ο νικητής της διοργάνωσης που πάει στα Η.Α.Ε. την επόμενη εβδομάδα με μομέντουμ νικητή αλλά σίγουρα και αρκετή κούραση στα πόδια του.

 

Ενσωματωμένο βίντεο
Show More

Related Articles

Back to top button
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com