Νέα

Στα 97 χρόνια της η Άιρις Άπφελ υπέγραψε συμβόλαιο με πρακτορείο μοντέλων

Η μόδα έχει αυτή τη μανία με τη νιότη. Αλλά οι 70χρονες δεν έχουν σώμα 18χρονης και οι 18χρονες δεν έχουν τα δολάρια μιας 70χρονης»: Αυτή είναι μια από τις φράσεις που έχει πει η Άιρις Άπφελ με τη σοφία σχεδόν ενός αιώνα ζωής. Τώρα η γιαγιά της μόδας αποδεικνύει ότι μια 97χρονη μπορεί να έχει, αν όχι το σώμα, σίγουρα το στυλ, την τρέλα, το τσαγανό να διεκδικεί μια θέση στον κόσμο της μόδας. Γιατί μόλις έγινε η πιο ηλικιωμένη γυναίκα που υπέγραψε συμβόλαιο με πρακτορείο μοντέλων, το IMG Models.

«Είμαι πολύ ενθουσιασμένη. Ποτέ δεν είχα τον κατάλληλο ατζέντη» σχολίασε σε πρόσφατη συνέντευξή της. «Έχω συνηθίσει να τα κάνω όλα μόνη μου. Ποτέ δεν περίμενα ότι η ζωή μου θα έπαιρνε τέτοια τροπή, οπότε ποτέ δεν είχα προετοιμαστεί για αυτήν».

Η Άπφελ, που τη δεκαετία του ’50 είχε ιδρύσει μια εταιρεία υφασμάτων με τον σύζυγό της, Καρλ, ο οποίος δεν βρίσκεται πια εν ζωή, ουσιαστικά ξεκίνησε καριέρα στη μόδα μετά τα ενενήντα, συμμετέχοντας σε καμπάνιες για μεγάλα brands όπως τα Kate Spade και MAC Cosmetics. Το 2018 κυκλοφόρησε την αυτοβιογραφία της με τίτλο «Iris Apfel: Accidental Icon» («Άιρις Άπφελ: Ίνδαλμα κατά λάθος»).

Ποτέ δεν είχε σκεφτεί ότι θα χρειαζόταν κάποιον να οργανώνει το πολυάσχολο πρόγραμμά της, μέχρι που ο Tommy Hilfiger τή συμβούλευσε να αναζητήσει βοήθεια σε κάποιο πρακτορείο μοντέλων. Έτσι την έφερε σε επαφή με την εταιρεία που σήμερα εκπροσωπεί κορυφαία ονόματα στον χώρο όπως οι Τζίτζι Χαντίντ, Άσλεϊ Γκράχαμ και σχεδόν όλα τα μοντέλα της Victoria’s Secret. Στα 97 της χρόνια, νέες προοπτικές ανοίγονται μπροστά της. Τελικά ποτέ δεν είναι αργά.

Δείτε το τρέιλερ ενός ντοκιμαντέρ για τη ζωή της.

womantoc.gr

 

Show More

Related Articles

Back to top button
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com