Νέα

Τουρκική απαγόρευση στις γυναίκες: “Μην γλείφετε το παγωτό σας δημοσίως”!

“Αν θέλετε να είστε μια γυναίκα με επίπεδο στην Κωνσταντινούπολη, μην γλείφετε το παγωτό σας δημοσίως”, τονίζει ο δήμος του προαστίου Bağcılar στην Κωνσταντινούπολη!
Μάλιστα, ο δήμος πραγματοποίησε προ δύο μηνών και σειρά μαθημάτων με τίτλο “Πώς να είσαι μια κυρία της Κωνσταντινούπολης”, αποτρέποντας τις γυναίκες να τρώνε δημοσίως παγωτό χωνάκι ή ξυλάκι.

Στα μαθήματα, που διεξήχθησαν με τη μορφή διήμερων διαλέξεων μία φορά την εβδομάδα, δόθηκαν πολλές συμβουλές για την εθιμοτυπία, συμπεριλαμβανομένης της ορθής ένδυσης, του περπατήματος και της ομιλίας, καθώς και για τον τρόπο κατανάλωσης παγωτών.

Η… απαγόρευση του δήμου έχει προκαλέσει χαμό στα social media.
«Απλά βάλτε το στο στόμα σας και περιμένετε να λιώσει» δήλωσε δηκτικά ένας χρήστης του Twitter. «Την μπανάνα πώς την καταναλώνεις;» διερωτήθηκε ένας άλλος Τούρκος χρήστης. «Με μαχαιροπίρουνα φυσικά!» απάντησε σαρκαστικά ένας άλλος. «Μη γλείφετε, απλώς δαγκώστε κι ας είναι οδυνηρό» σημείωσε ένας άλλος…

Ωστόσο, ο καθηγητής του μαθήματος απέρριψε την κριτική. «Δεν θέλω να δώσω τέτοια εικόνα… Ο στόχος μας είναι πολύ σπουδαιότερος από αυτό» είπε ο καθηγητής εθιμοτυπίας Arzu Arda, ο οποίος είναι στην πραγματικότητα ένας πολιτικός μηχανικός.

«Οι διαλέξεις είναι διασκεδαστικές. Στην πραγματικότητα γνωρίζω τα περισσότερα από τα πράγματα που μας λέει ο λέκτοράς μας, αλλά μόλις πρόσφατα άρχισα να τα κάνω πράξη» πρόσθεσε η 19χρονη φοιτήτρια Ayşenur Parmak που παρακολούθησε το επίμαχο μάθημα.

Πηγή: Hurriyet Daily News

Show More

Related Articles

Back to top button
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com