Νέα

Πρωτοβουλία Εργαζομένων στις “Τέχνες-Λάρισα” την Πέμπτη μπροστά στο Αρχαίο Θέατρο

Οι εργαζόμενοι στο χώρο του πολιτισμού έχουν δεχτεί ένα πολύ σοβαρό πλήγμα λόγω της επιδημίας του covid 19 . Ως εργαζόμενους στον πολιτισμό εννοούμε ηθοποιούς, μουσικούς, χορευτές, σκηνοθέτες, εικαστικούς, κλπ , αλλά και τεχνικούς ήχου, φώτων, σκηνικών κλπ όπως και προσωπικό που ασχολείται με την λογιστική και διοικητική υποστήριξη των καλλιτεχνικών εκδηλώσεων. Λόγω της επιδημίας covid 19 όλοι οι χώροι που φιλοξενούν πολιτιστικές εκδηλώσεις έχουν κλείσει από αρχές Μαρτίου 2020 και σύμφωνα με τις δηλώσεις των ειδικών της υγείας θα είναι οι τελευταίοι που θα ανοίξουν ίσως και στις αρχές του 2021.

Επειδή οι τέχνες είναι δείγμα πολιτισμού της κοινωνίας, μας ομορφαίνουν τη ζωή και κάνουν τη καθημερινότητά και εμάς τους ίδιους καλύτερους και στη χώρα μας από την αρχαιότητα είχαν περίοπτη θέση ζητάμε καταρχάς στήριξη από το κράτος. Απαιτούμε να βγει συγκεκριμένος προγραμματισμός για το πότε και με ποιον τρόπο (κανόνες υγιεινής) θα ανοίξουν οι πολιτιστικοί χώροι καθώς για να πραγματοποιηθεί οποιαδήποτε πολιτιστική εκδήλωση (φεστιβάλ, παραστάσεις, συναυλίες, εκθέσεις κλπ) απαιτείται χρόνος προετοιμασίας και δουλειάς. Απαιτούμε εργασία με αξιοπρέπεια και να σταματήσει επιτέλους η κυβέρνηση να αντιμετωπίζει τους εργαζόμενους στον χώρο των τεχνών ως διασκεδαστές.

Ως Πρωτοβουλία εργαζομένων στις Τέχνες-Λάρισα στηρίζουμε την πανελλαδική ημέρα δράσης στις 7 ΜΑΗ πραγματοποιώντας μία δική μας δράση στις 18:00 στην Βενιζέλου μπροστά στο Αρχαίο Θέατρο τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα και κανόνες για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Μία κοινωνία χωρίς πολιτισμό είναι μία χρεωκοπημένη κοινωνία. #SupportArtWorkers ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ Η Πρωτοβουλία Εργαζομένων στις Τέχνες-Λάρισα αποτελεί μια αυθόρμητη, συσπειρωτική -ανεξάρτητη από κομματικές παρατάξεις- αντίδραση στην απαξίωση του Πολιτισμού. Συμφωνούμε με τα αιτήματα και τις προτάσεις της Πρωτοβουλίας Εργαζομένων στις Τέχνες στην Αθήνα όπως έχουν δημοσιευτεί αναλυτικά στην σελίδα Support ART Workers στο Facebook και μετέχουμε στον πανελλαδικό συντονισμό των πρωτοβουλιών που έχουν δημιουργηθεί και σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστούμε τα υπάρχοντα Σωματεία, που βρίσκονται σε διάλογο με τους φορείς.

Show More

Related Articles

Back to top button
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com