Νέα

Μυστικά για να αποφύγετε το φούσκωμα και τις καούρες μετά το εορταστικό τραπέζι

Κάθε Χριστούγεννα ερχόμαστε αντιμέτωποι με το ίδιο πρόβλημα: σηκωνόμαστε από το γιορτινό τραπέζι με ένα ενοχλητικό φούσκωμα, το οποίο αν και σπάνια αποτελεί λόγο ανησυχίας, σίγουρα μας χαλάει τη διάθεση.

Ας δούμε, λοιπόν, τι μπορούμε να κάνουμε, ώστε αυτά τα Χριστούγεννα να αποφύγουμε το φούσκωμα.

1. Φάτε με ηρεμία

2. «Όταν τρώμε δε μιλάμε»

3. Μην παραλείπετε γεύματα

4. Μείνετε μακριά από τα αναψυκτικά

5. Αποφύγετε τα πολλά λιπαρά

Παρακάτω σας παρουσιάζουμε μερικές θαυματουργές λύσεις για την περίπτωση που το φούσκωμα και… τα συμπαρομαρτούντα σάς χτυπήσουν την πόρτα:

-Πιείτε χυμό αλόης. Αποτοξινώνει, είναι αντιμικροβιακός, καταπραΰνει το φούσκωμα και βοηθά στην καλύτερη λειτουργία του εντέρου.
-Καταναλώστε τσάι τζίντζερ. Αποτελεί το τέλειο αντίδοτο στη δυσπεψία. Καλή δουλειά κάνει και το τσάι πικραλίδας, ενώ το τσάι μέντας μπορεί επίσης να χαλαρώσει του μύς του στομάχου και να βοηθήσει.
-Μασήστε μερικούς σπόρους κυμίνου και καταπιείτε τους με λίγο ζεστό νερό. Έχουν αντισπασμωδική δράση και μπορούν να βοηθήσουν την κατάσταση.
-Φάτε μπανάνα ή ακτινίδιο. Το κάλιό που περιέχουν έχει διουρητική δράση και μειώνει την ποσότητα αλατιού στα ούρα σας. Το υπερβάλλον αλάτι μπορεί να οδηγήσει σε κατακράτηση υγρών στο λεπτό έντερο και αίσθημα φουσκώματος.
-Μην ξεχνάτε το νερό. Το φούσκωμα προκαλείται και από κατακράτηση υγρών, στην οποία προχωρά ο οργανισμός όταν είναι αφυδατωμένος. Αν πίνετε νερό τού δίνετε σήμα να αποκαταστήσει ξανά την ισορροπία.
-Τις επόμενες ώρες και ημέρες πάρτε μικρά και συχνά γεύματα για να ανακουφίσετε το πεπτικό σας. Σε καμιά περίπτωση όμως μην παραλείπετε γεύματα, γιατί έτσι θα επιβραδύνετε τη διαδικασία αποκατάστασης του πεπτικού σας.
-Περπατήστε! Το περπάτημα βοηθάει τα αέρια να περάσουν πιο γρήγορα στον πεπτικό σωλήνα.

Πηγή: cretalive.gr

Show More

Related Articles

Back to top button
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com