Νέα

Η αμερικανική κυβέρνηση «ξεκλείδωσε» τα iPhone

Το επιτυχές «ξεκλείδωμα» του iPhone του βομβιστή του Σαν Μπερναντίνο χωρίς τη βοήθεια της Apple ανακοίνωσε η κυβέρνηση των ΗΠΑ αποσύροντας την έγκληση της σε βάρος της εταιρείας.

Στα έγγραφα που κατάτεθηκαν στο δικαστήριο το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ υποστηρίζει ότι πλέον δεν χρειάζεται τη βοήθεια της Apple προκειμένου να άρει τα μέτρα ασφαλείας στα κινητά iPhone.

Παράλληλα η αμερικανική κυβέρνηση απέσυρε το αίτημά της προκειμένου η Apple να δημιουργήσει λογισμικό που θα «αδυνάτιζε» τις άμυνες στα συγκεκριμένα smartphone προκειμένου να βοηθήσει τις έρευνες των αρχών.

Εκπρόσωπος του υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ αρνήθηκε να αποκαλύψει το πώς κατάφεραν οι αμερικανικές αρχές να φτάσουν σε αυτό το σημείο επιβεβαιώνοντας βρετανικά μέσα ενημέρωσης όπως ο Guardian που υποστήριξε ότι η τεχνολογία που χρησιμοποιήθηκε είναι απόρρητη.

Αδιευκρίνιστο παραμένει, ακόμα, το αν η κυβέρνηση θα κοινοποιήσει στην Apple την τεχνολογία που χρησιμοποίησε και η οποία πιθανότατα εκμεταλλεύεται κάποιο σφάλμα ασφαλείας στα iPhone.

Άγνωστο παραμένει, τέλος, και το αν η τεχνολογία που χρησιμοποιήσε η αμερικανική κυβέρνηση έχει εφαρμογή και σε άλλα μοντέλα κινητών εκτός του iPhone5c που χρησιμοποίησε ο Σαίντ Φαρούκ.

Show More

Related Articles

Back to top button
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com