Νέα

Το 6ο Γ.Ε.Λ Λάρισας πρωτοπορεί!

Στην πρωτεύουσα της Γαλλίας, το Παρίσι, από τις 9 ως τις 15 Δεκεμβρίου θα βρεθούν συνολικά 12 μαθητές του 6ου Γενικού Λυκείου Λάρισας μαζί με τους συνοδούς καθηγητές τους προκειμένου να υλοποιήσουν την πρώτη δράση ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus με θέμα τη διδασκαλία σε μαθητές με αναπηρίες και εκπαιδευτικές δυσκολίες.

Αντικείμενο του προγράμματος είναι η ενσωμάτωση και η σχολική επιτυχία παιδιών με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες μέσω του θεάτρου Forum και άλλων μορφών Tέχνης από παιδιά μεγαλύτερης ηλικίας. Στο πλαίσιο του προγράμματος αυτού, το 6ο Λύκειο συνεργάζεται με 2 σχολεία της Γαλλίας, 2 της Πολωνίας και 1 της Ρουμανίας, εκ των οποίων δύο είναι ειδικά σχολεία.

Συντονίστρια του προγράμματος είναι η κ. Χρύσα Βελησσαρίου και συμμετέχουν οι εκπαιδευτικοί Ονουφριάδου Ελένη, Γκορίλα Αικατερίνη, Διαμαντά Ελπινίκη, Θεοδωρίδου Άννα, Δαστερίδου Ελένη, Βαρδακώστας Θωμάς, Κυριακίδου Ελευθερία και Ντάκος Ιωάννης. Υπεύθυνη υλοποίησης του προγράμματος είναι η διευθύντρια Έφη Αργυρακούλη.

Η κ.Βελησσαρίου, φυσικός στο 6ο Λύκειο και συντονίστρια του προγράμματος, μίλησε για το εγχείρημα στην ΕΡΤ Λάρισας. Τόνισε τη σημασία που έχει για τους μαθητές να συμμετέχουν σε δράσεις, θεατρικά -τα οποία γράφουν τα ίδια τα παιδιά- κινηματογραφήσεις κλπ για την ψυχολογία αλλά και τις επιδόσεις τους.

«Μαθητές που συμμετείχαν όλα αυτά τα χρόνια -καθώς δεν είναι η πρώτη φορά για το σχολείο μας που κάνουμε το κάτι παραπάνω- στις θεατρικές παραστάσεις, τα πειράματα φυσικής κα είδαμε ότι ανέβασαν τις επιδόσεις τους σε όλα τα μαθήματα» λέει η κα Βελησσαρίου.

Από τις 9 ως τις 15 Δεκεμβρίου το 6ο Λύκειο θα πραγματοποιήσει την πρώτη κινητικότητα στο Παρίσι με μία ομάδα 6 μαθητών και 5 εκπαιδευτικών και θα επισκεφθεί το γαλλικό σχολείο Ecole Professionelle Galilee, όπου μαθητές του 6ου Λυκείου της Λάρισας θα συμμετέχουν σε εργαστήρια καινοτόμων εκπαιδευτικών πρακτικών, θα παρουσιάσουν  δύο θεατρικά έργα και ένα βίντεο με θέμα την αναπηρία παιδιών. Το logo του προγράμματος HITMOB-4R δημιουργήθηκε από τον Έλληνα μαθητή Ιωάννη Ιωάννου.
Οι ίδιοι μαθητές μαζί με συνομηλίκους τους από την Γαλλία, την Πολωνία και την Ρουμανία θα συμμετέχουν σε δημόσια συζήτηση με τρεις Γάλλους Παραολυμπιονίκες και ένα Γάλλο βουλευτή. θα δώσουν, επίσης, συνέντευξη τύπου στο Γαλλικό Ραδιόφωνο.
Μαζί με το ERASMUS μετακινούνται στο Παρίσι έξι επιπλέον μαθητές του 6ου Λυκείου στα πλαίσια του ευρωπαϊκού προγράμματος eTwinning.
Μετά την επιστροφή της από το ταξίδι, η ομάδα Erasmus του 6ου Λυκείου θα προβεί σε διάχυση των αποτελεσμάτων με δράσεις στο σχολείο και σε χώρους ειδικής αγωγής.

Πηγή: ert.gr

Show More

Related Articles

Back to top button
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com