Νέα

H Samsung σχεδιάζει μια τηλεόραση που θα ελέγχεται από τον εγκέφαλό μας

Η Samsung ετοιμάζει ένα καινούργιο σύστημα τηλεόρασης που μπορεί κάποια στιγμή στο μέλλον να επιτρέπει στους ανθρώπους να αλλάζουν κανάλια και να ρυθμίζουν την ένταση χρησιμοποιώντας το μυαλό τους. Το λεγόμενο Project Ponthius αποτελεί μέρος μιας συνεργασίας μεταξύ της Samsung και του Center of Neuroprosthetics of the Ecole Polytechnique Fédérale de Lausanne στην Ελβετία. Σκοπός αυτού του πρότζεκτ είναι να δώσει την δυνατότητα στους ανθρώπους με σοβαρές σωματικές αναπηρίες, όπως οι τετραπληγικοί, να βλέπουν τις αγαπημένες τους εκπομπές χωρίς την βοήθεια άλλων. “Δημιουργούμε μια τεχνολογία που είναι πολύ πιο πολύπλοκη και έξυπνη αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι αυτή η τεχνολογία φτιάχνεται για να αλληλεπιδρά με τον άνθρωπο”, ανέφερε ο Ρικάρντο Καβαριάγκα, ένας από τους επιστήμονες του πολυτεχνείου της Λωζάνης.

Η εταιρία παρουσίασε το πρωτότυπο κατά την διάρκεια ενός συνεδρίου στο Σαν Φρανσίσκο την περασμένη βδομάδα. Προς το παρόν, οι επιστήμονες παίρνουν δείγματα εγκεφαλικών κυμάτων για να δουν πως συμπεριφέρεται ο εγκέφαλος όταν έχουμε την επιθυμία να δούμε μια ταινία.

Παρόλο που αυτή η τεχνολογία μπορεί να βοηθήσει κάποια μέρα τους ανθρώπους που το έχουν ανάγκη είναι σχεδόν απίθανο να γίνει ευρέως διαθέσιμη σύντομα.

Αυτό συμβαίνει επειδή για να χρησιμοποιηθεί το πρωτότυπο που υπάρχει αυτή την στιγμή ο χρήστης θα πρέπει να απλώσει ένα τζελ στο κεφάλι του πριν βάλει το κράνος με τους αισθητήρες. Αυτό μπορεί να γίνει αρκετά πιο περίπλοκο από το να ψάξει κάποιος για λίγο το τηλεκοντρόλ που έχει χωθεί ανάμεσα στα μαξιλάρια του καναπέ. [dailymail]

Show More

Related Articles

Back to top button
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com