Πολιτική

Κέλλας: σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση για το αφαλιστικό…

Δριμεία κριτική στην κυβέρνηση άσκησε ο βουλευτής Ν. Λάρισας και Τομεάρχης Υγείας της ΝΔ κ. Χρήστος Κέλλας μιλώντας στην κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών Οικονομικών και Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, με αφορμή την κατάθεση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου.

«Κύριε Υπουργέ, μόνο ασφαλιστικό δεν είναι αυτό το νομοσχέδιο που καταθέτετε, μετά μάλιστα από πολύμηνη κυοφορία. Πείτε το φορολογικό, προνοιακό ή όπως αλλιώς θέλετε, αλλά ασφαλιστικό δεν είναι. Με το νομοσχέδιο αυτό, επιβάλλονται επιπλέον φόροι κατά 75% και περικόπτονται δαπάνες μόνο κατά 25%. Με τον τρόπο αυτό εξοντώνετε τους ελεύθερους επαγγελματίες, τον παραγωγικό ιστό δηλαδή που έχει απομείνει στη χώρα. Έτσι τους οδηγείτε ή στη φοροδιαφυγή ή στη μεταφορά των επιχειρήσεών τους στο εξωτερικό», τόνισε ο κ. Κέλλας χαρακτηριστικά.

«Επιπλέον ποινικοποιείτε την εργασία και επιβραβεύετε την ήσσονα προσπάθεια. Εξισώνετε δηλαδή συνταξιοδοτικά αυτούς που πληρώνουν μεγάλες εισφορές για 35 χρόνια, με όσους πληρώνουν μικρότερες εισφορές επί 15 ή 20 χρόνια! Είστε υπερήφανοι για αυτά; Που αλλού στον κόσμο γίνεται κάτι ανάλογο; Αφού καταργήσατε το ΕΚΑΣ, καταργήσατε τις επικουρικές συντάξεις, καταργείτε τώρα και ένα μεγάλο ποσό της κύριας σύνταξης», σημείωσε ο Λαρισαίος πολιτικός.

Στη συνέχεια,  εξαπέλυσε νέα επίθεση αναφερόμενος στην απόφαση της κυβέρνησης να υφαρπάξει τις εισφορές των μονοσυνταξιούχων υγειονομικών του ΕΤΑΑ (πρ. ΤΣΑΥ) και μάλιστα αναδρομικά από 1/1/2016.

«Για όσους δεν γνωρίζουν, οι υγειονομικοί ελεύθεροι επαγγελματίες που δεν έχουν άλλο συνταξιοδοτικό ταμείο, καταβάλλουν επιπλέον 50% μηνιαίες εισφορές για να πάρουν αυξημένη σύνταξη. Έρχεται λοιπόν η “Αριστερή” Κυβέρνηση και νομοθετεί με ληστρικό τρόπο και μάλιστα με αοριστολογίες προσπαθεί να “μπαλώσει” την υπεξαίρεση των εισφορών των ασφαλισμένων, υποσχόμενη προσχηματικά μελλοντική διενέργεια αναλογιστικής μελέτης!! Αυτό ξέρετε πως το λέμε στη Λάρισα κύριε Υπουργέ; “Ζήσε Μάη μου να φας τριφύλλι”. Λίγη τσίπα δεν υπάρχει;», τόνισε ο Τομεάρχης Υγείας της ΝΔ.

Τέλος, αναφερόμενος στη μεταφορά των ταμειακών διαθέσιμων Νοσοκομείων και ΕΟΠΥΥ στην ΤτΕ, επεσήμανε:

«Προ ημερών, με επείγουσα εντολή του Υπουργείου Υγείας, μεταφέρθηκαν τα ταμειακά διαθέσιμα των Νοσοκομείων. Σήμερα του ΕΟΠΥΥ, που προορίζονταν για αποπληρωμές νοσηλίων  του Ιανουαρίου 2016 για ιδιωτικές κλινικές, διαγνωστικά εργαστήρια και μονάδες αιμοκάθαρσης. Αφήνετε δηλαδή απλήρωτους  παραμονές Πάσχα, χιλιάδες σκληρά εργαζόμενους και χαμηλά αμειβόμενους, νοσηλευτές, νοσηλεύτριες και παραϊατρικό προσωπικό. Και μάλιστα μια Αριστερή!!! Κυβέρνηση. Γιατί; Για να πληρωθούν άλλες υποχρεώσεις του κράτους; Ντροπή σας;» κατέληξε ο κ. Κέλλας, κλείνοντας την ομιλία του στη βουλή.

 

Show More

Related Articles

Back to top button
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com