Νέα

Ο Πατηρ Αντώνιος υποψήφιος για το Βραβείο του Καλύτερου Ευρωπαίου Πολίτη

Ένας πραγματικά λαμπρός άνθρωπος.

Ανάμεσα στους 3 εθνικούς νικητές για το Βραβείο του Ευρωπαίου Πολίτη 2018, από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, συγκαταλέγεται ο π. Αντώνιος Παπανικολάου και η Κιβωτός του Κόσμου. Η απονομή του βραβείου θα πραγματοποιηθεί στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στις Βρυξέλλες, στις 9 και 10 Οκτωβρίου.

Ανακοινώθηκαν τα ονόματα των 50 προσώπων και οργανώσεων που θα λάβουν το Βραβείο του Ευρωπαίου Πολίτη για το 2018 από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Ανάμεσα σε αυτά, είναι τρεις οργανώσεις από την Ελλάδα. Πρόκειται για τις οργανώσεις «Κιβωτός του Κόσμου», «HOPEgenesis» και «Άνεμος Ανανέωσης».

Το Βραβείο Ευρωπαίου Πολίτη απονέμεται κάθε χρόνο από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο μετά από διαδικασία αξιολόγησης των προτάσεων που κατατίθενται από Ευρωβουλευτές. Στόχο έχει να επιβραβεύσει άτομα και οργανώσεις των οποίων οι δράσεις προάγουν τη αλληλοκατανόηση μεταξύ των ευρωπαίων πολιτών, καθώς και την ευρωπαϊκή συνεργασία, προάγουν την ενδυνάμωση του ευρωπαϊκού πνεύματος μέσω μακροχρόνιων, υπερεθνικών και διασυνοριακών πολιτιστικών συνεργασιών, σχετίζονται με το θέμα του τρέχοντος Ευρωπαϊκού Έτους, ή/και προάγουν στην πράξη τις αρχές και αξίες της Χάρτας των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.


www.tilestwra.com

Show More

Related Articles

Back to top button
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com