Νέα

Κλέβει καρδιές το περίφημο 7ο Ιστορικό Ράλλυ Ολύμπου 2018

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας και ο Δήμος Λαρισαίων οι μεγάλοι υποστηρικτές

Με τον καλύτερο τρόπο έγινε  η εκκίνηση του περίφημου και εντυπωσιακού  7ου Ιστορικού Ράλλυ Όλυμπου  2018  (The Historic Rally of Olympian Gods ) , από τη Λάρισα και την παραλία του Βόλου  ,που  πραγματοποιείται φέτος  στις 6 και 7 Οκτωβρίου 2018  στη Θεσσαλία , με τη συμμετοχή δεκάδων αυτοκινήτων-αντίκα  (70), ηλικίας πολλών δεκαετιών ( το παλαιότερο είναι του 1958 ) .

Το περίφημο αυτό Ράλλυ  διοργανώνεται τα τελευταία  χρόνια από την πανίσχυρη  Λέσχη Κλασσικών Αυτοκινήτων Μακεδονίας ( ΛΕΚΑΜ-Θεσσαλονίκη) και  το Δίκτυο ‘ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ”-Ελασσόνα ,που το θεσμοθέτησε το έτος 2011 , σε συνδιοργάνωση  με τον Δήμο Λαρισαίων, τον  Σύλλογο  Κλασσικών Αυτοκινήτων Λάρισας  (ΣΚΑΛ) και τη Λέσχη Κλασσικών Οχημάτων Βόλου (ΛΕΚΟΒ)  , με  την υποστήριξη της FIVA και  της ΕΟ-ΦΙΛΠΑ, ενώ τελεί υπό την Αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας, της Π.Ε. Λάρισας και της Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων.

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας και ο Δήμος Λαρισαίων οι μεγάλοι Συνδιοργανωτές

Το σημαντικό αυτό γεγονός , που συγκεντρώνει το ενδιαφέρον όλων των Λεσχών  του μηχανοκίνητου αθλητισμού, υποστηρίζεται σταθερά από την Περιφέρεια Θεσσαλίας  και  τον Δήμο Λαρισαίων ,από τον οποίο γίνονται πάντα οι εκκινήσεις από το έτος 2012 .

Αξίζει να σημειωθεί ότι το περίφημο, σε όλο τον κόσμο, Ιστορικό Ράλλυ Ολύμπου (The Historic Rally of Olympian Gods ), είναι ενταγμένο στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα της Ε.Ο. ΦΙΛ.Π.Α. και έχει σπάσει ρεκόρ συμμετοχών, αφού χαρακτηρίζεται από την εξαιρετική διοργάνωση ,τις έντονες συγκινήσεις και τις υψηλές δόσεις αδρεναλίνης.

Ο τερματισμός  του Ράλλυ Ολύμπου 2018

Φέτος το Ιστορικό  Ράλλυ Ολύμπου  επισκέπτεται τους Νομούς Λάρισας και Μαγνησίας , ενώ οι εκκινήσεις έγιναν από τη Λάρισα με την παρουσία εκπροσώπων της Περιφέρειας Θεσσσαλίας (Πρόεδρος Περιφ. Συμβουλίου κ. Γρηγόρης Παπαπαχαραλάμπους ) και του Δήμου Λαρισαίων (πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου κ.Τάχος Δημ.),ενώ από το Βόλο έγινε από τον  κ. Καλτσογιάννη Γεώργιο –Αντιπεριφερειάρχη Περιφέρειας Θεσσαλίας .

Ο τερματισμός του πολύ σκληρού αυτού Ράλλυ Ολύμπου ,που είναι ενταγμένο στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα  της ΕΟ-ΦΙΛΠΑ , προβλέπεται να γίνει αύριο το μεσημέρι μπροστά στο Αρχαίο Θέατρο Λάρισας .

Αύριο σκληρές διαδρομές στον Όλυμπο και την Ελασσόνα

Την Κυριακή 7/10/2018 -Εκκίνηση στις 09,30 π.μ. οι διαδρομές που έχουν προγραμματιστεί θα γίνουν στο νομό Λάρισας( ΝΔ Όλυμπος)  με στάση στην πόλη της Ελασσόνας .

Το Σάββατο 6/10/2018  τα  κλασσικά οχήματα πέρασαν από  Λάρισα, Βόλος.Πορταριά , Χάνια, Κισσός, Τσαγκαράδα, Ξουρίχτι, Λαμπινού, Μηλιές, Βυζίτσα (στάση για γεύμα ),  Πινακάτες, Άγιος Γεώργιος, Άγιος Βλάσιος, Ά.Λεχώνια, Κ.Λεχώνια, Αγριά ,Βόλος Λάρισα (τερματισμός 1ης μέρας ).

Ένας θεσμός ,διαφήμιση για την Ελλάδα

Τα Ράλλυ Κλασσικών αυτοκινήτων -αντίκα, έχουν  εκατομμύρια φίλους σε όλο τον κόσμο και συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον του κοινού και των ΜΜΕ , όπου αυτά πραγματοποιούνται  , αναδεικνύοντας τους προορισμούς.

Για τον λόγο αυτό το Ιστορικό Ράλλυ Ολύμπου (The Historic Rally of Olympian Gods ),που έχει ως κέντρο και σημείο αναφοράς  τον μυθικό Όλυμπο και τη Θεσσαλία, , αλλάζει κάθε χρόνο τις διαδρομές του ,έτσι ώστε όλη η Θεσσαλία ,αλλά και οι όμορες Περιφέρειες να εντάσσονται στις διαδρομές του , με αποτέλεσμα οι φανατικοί του ,πλέον, φίλοι ,να γνωρίζουν τους πανέμορφους προορισμούς της Θεσσαλίας και της Ελλάδας ,τον πολιτισμό τους ,τους αρχαιολογικούς χώρους ,τα μοναδικά τοπικά  προϊόντα και τους φιλόξενους κατοίκους της Ελληνικής  υπαίθρου ,που κάθε χρόνο υποδέχονται τα ελληνικά και ξένα πληρώματα με ιδιαίτερη αγάπη.

Πρόκειται,  όχι μόνο για ένα σπάνιο αθλητικό γεγονός ,αλλά ,κυρίως, για ένα πολιτιστικό ,περιβαλλοντικό και μεγάλης τουριστικής προβολής γεγονός, που δύσκολα αντιγράφεται, αφού την ποιότητά του εγγυώνται η ΛΕΚΑΜ (Λέσχη Κλασσικών Αυτοκινήτων Μακεδονίας-Θεσσαλονίκη (Πρόεδρος Γ. Τσάλιος ) και το Δίκτυο «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ»(Πρόεδρος Κ. Σκριάπας)  .

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

Πληροφορίες στ ο SITE: www.perrevia.net.gr

Show More

Related Articles

Back to top button
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com