Νέα

Συναυλίες με αρνητικό self test – Πώς και πότε θα ανοίξουν τα γυμναστήρια

Το πράσινο φως για το άνοιγμα πολιτιστικών δραστηριοτήτων δόθηκε από την επιτροπή των λοιμωξιολόγων που συνεδρίασε χθες, όμως τα βήματα θα είναι σταδιακά και προσεκτικά, δεδομένου πως η επιδημιολογική εικόνα παρουσιάζει μεν ύφεση, όμως οι ισορροπίες θεωρούνται εύθραστες.

Τα μουσεία ανοίγουν στις 14 Μαΐουβάσει του υφιστάμενου υγειονομικού πρωτοκόλλου. Τα θερινά σινεμά και οι κινηματογραφικές προβολές σε υπαίθριους χώρους ξεκινούν στις 21 Μαΐου με πληρότητα 75%.

Τα ζωντανά θεάματα και συναυλίες σε υπαίθριους χώρους επανεκκινούν στις 28 Μαΐου. Δεν θα επιτρέπονται οι όρθιοι θεατές, με σταθερό ποσοστό πληρότητας 50% και με συγκεκριμένη ταξιθεσία.

Για την τελευταία κατηγορία εντούτοις, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, υπάρχει έντονος προβληματισμός από τους λοιμωξιολόγους. Στη χθεσινή συνεδρίαση έπεσε στο τραπέζι των συζητήσεων να επιτρέπεται η είσοδος μόνο σε άτομα που έχουν κάνει και τις δύο δόσεις του εμβολίου, μια πρόταση που απορρίφθηκε, κυρίως γιατί υπάρχουν πολλά προγραμματισμένα ραντεβού για τον Ιούνιο αλλά και επειδή υπάρχει μεγαλύτερο χρονικό διάστημα ανάμεσα στις δύο δόσεις για όσους κάνουν το εμβόλιο της AstraZeneca.

Όμως, όπως λένε οι πληροφορίες, είναι πολύ πιθανό να επιτρέπεται η είσοδος με αρνητικό self test, κάτι που θα αποφασιστεί σε μελλοντική συνεδρίαση της επιτροπής και με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα.

“Σαφώς και έχουν συζητηθεί τα οφέλη που θα έπρεπε να έχουν οι εμβολιασθέντες. Δεν είναι κίνητρα και αντικίνητρα, αλλά πραγματικά οι άνθρωποι οι οποίοι έχουν εμβολιαστεί μπορούν να συμμετέχουν σε περισσότερες δραστηριότητες. Είναι κάτι το οποίο έχει συζητηθεί και στην Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, αλλά και στην Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων. Και σε συνεργασία οι δύο Επιτροπές φτιάχνουμε κάποιες οδηγίες για τα κίνητρα – συγγνώμη, δεν είναι ακριβώς κίνητρα, δεν μου αρέσει αυτή η λέξη, να πω την αλήθεια – για τα οφέλη που θα έχουν αυτοί οι οποίοι έχουν εμβολιαστεί”, δήλωσε χθες χαρακτηριστικά η Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου.

“Η αλήθεια είναι ότι μπορούν να συμμετέχουν – πιστεύουμε ότι εκεί θα οδηγηθούμε – σε πολλές δραστηριότητες, είτε αυτό είναι συναυλίες, είτε είναι γυμναστήρια, είτε πολλά πράγματα. Είναι κάτι το οποίο όμως ακόμα είναι υπό διαμόρφωση και μόλις το έχουμε έτοιμο θα σας το ανακοινώσουμε” συμπλήρωσε.

Ερωτηματικό τα γυμναστήρια

Σε μεγάλο γρίφο εξελίσσεται η επαναλειτουργία των γυμναστηρίων, η οποία τοποθετείται από τον Ιούνιο. Η έντονη σωματική άσκηση σε κλειστούς χώρους είναι κάτι που φοβίζει τους ειδικούς, που είναι πολύ πιθανό για την δραστηριότητα να εισηγηθούν την ύπαρξη πιστοποιητικού εμβολιασμού.

thetoc.gr

Show More

Related Articles

Back to top button
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com